In iarna aceasta cautam informatii pe google pentru ca ma tot batea gandul sa incep o noua activitate si pentru ca nu ma simt implinita cu ceea ce fac in prezent…adica nu sunt fericita si as dori sa invat ceva nou care sa ma faca sa ma simt implinita, stabil si multumita….

Din intamplare am descoperit o organizatie al carui nume m-a atras imediat – Work At Home Moms, dar m-a si strafulgerat un gand: oau! ce bine era daca se afla la noi in tara! Dupa ce am deschis pagina, am constatat cu surprindere ca era vorba tocmai de tara noastra, numai denumirea era in engleza (serios, dl Pruteanu ar fi avut ceva de zis aici ­čśŤ )

 

Am descoperit pagina pe fb si m-am bucurat sa constat ca nu erau doar cuvinte, ca nu e vorba de vreo firma de recrutare/resurse umane, ci de persoane care isi dau tot interesul sa ajute mamele care au copii mici si, dintr-un motiv sau altul, nu se mai pot intoarce la serviciu cautandu-si surse alternative de sustinere a traiului de zi cu zi.

As dori sa va prezint mai multe, dar cred ca interviul este elocvent si merita sa aflati chiar de la Elena mai multe lucruri ­čÖé

 

1. Cum a venit ideea de a crea WAHM?
WAHM este un proiect social izvorat din experienta mea ca mama care isi doreste sa lucreze de acasa si totodata sa petreaca mai mult timp de calitate alaturi de copilul ei.

2. Aveti sustinere in mass-media? Sau functioneaza mai bine retelele sociale?
Pentru proiectul nostru si pentru conturarea comunitatii de mame active, facebook a fost un foarte bun instrument. Din pacate, mass media a acordat destul de putina atentie acestei nevoi reale si foarte urgente a mamelor de a lucra de acasa si de a primi sustinere in proiectele deja demarate de multe dintre ele.
Insa, am primit sustinere din partea site-urilor specializate pe evenimente pentru copii, evenimente pentru parinti, parenting, din partea bloggerilor.

  3. Sunt mamele dornice sa se implice si sa invete ceva nou, ceva ce le permite sa lucreze de acasa?
Sunt mai mult decat dornice, sunt foarte active si implicate atat sa sustina proiectul din solidaritate, din nevoie  personala, dar si sa isi insuseasca noi deprinderi/informatii.
In plus, mentionez ca un numar considerabil de mame deja s-a respecializat si a intreprins diferite proiecte de acasa: manufactura, artizanat, handmade. Puteti consulta in acest sens albumul nostru dedicat proiectelor initiate de mame WAHM. Detalii aici

  4. Aveti mai multe actiuni ce urmeaza sa se desfasoare in perioada urmatoare, va rog sa ni se prezentati si noua (cateva cuvinte despre ele ar fi binevenite).
Desigur, pregatim mai multe activitati: ateliere practice (de olarit), traininguri, chiar si o piesa de teatru reprezentativa. Avem multe surprize. Si este de abia inceputul.

  5. De unde va finantati? Cum pot contribui oamenii obisnuiti? Dar firmele?
Proiectul a inceput prin autofinantare. Il sustinem, in mare parte, sotul meu, Marian,  si cu mine .
In ceea ce priveste realizarea primei platforme dedicate mamelor WAHM, am avut sprijin financiar din partea comunitatii si sustinatorilor directi prin intermediul campaniei de crowdfunding desfasurata anul trecut pe
we-are-here.ro
Oricine va putea contribui prin donatii incepand din martie anul acesta.
Invitam persoanele interesate sa se aboneze la newsletter pe www.wahm.ro/blog pentru a primi mai multe informatii referitoare la implicare (voluntariat, financiara etc.)

Firmele ne pot sprijini in primul rand prin directionarea sau crearea locurilor de munca part time sau de acasa pentru mamele WAHM.

****

Momentan, activitatea se desfasoara in Bucuresti, dar e posibil sa se desfasoare si in alte orase.

Pentru mamele din Bucuresti, va anunt urmatoarele evenimente organizate de WHAM in perioada imediat urmatoare:

Atelierul raw – detalii aici (sambata 25 ianuarie; orele 11-13)

Atelierul de public speaking – detalii aici ( 1 februarie; orele 11-14)

 

Atelier de paine cu maia – detalii aici (1 februarie; orele 13-16)
****
De asemenea, aveti ocazia sa participati la o noua activitate: completati documentul din linkul acesta pentru ca WHAM intentioneaza sa isi mareasca domeniul de activitate si sa organizeze un Centru pentru mamele active care au nevoie de ajutor pentru a invata ceva nou, pentru a lasa copiii intr-un loc sigur, pentru a-si desfasura┬á activitatea…..