Ai grija de copilul tau (ghid ilustrat pentru parinti)

Cand am cumparat acest ghid de la editura All, m-am gandit ca va fi ceva de genul celor Larousse sau mai stiu eu ce.

Ma temeam ca vor fi termeni greu de inteles ori prostii care sa aibe noima.

Hm….un pic sunt dezamagita de carte, pe de alta parte cred ca este utila mai ales tinerilor parinti.

Sunt dezamagita pentru ca se face o trecere ultra rapida peste probleme medicale. Ma asteptam sa fie descrise simptome ale bolilor (la toate cele care apar in ghid, nu doar la o parte) indicatii mai clare asupra unui eventual tratament.E drept ca sunt date indicatii, nu pot zice asta.

Adica exista denumiri de medicamente care la noi nu se gasesc asa ca nu as sti ce inseamna si care e rolul lor.Noroc ca se descrie totusi efectul lor.

Cartea este chiar un ghid in adevaratul sens al cuvantului.

Am sentimentul ca este vorba despre o incercare de a trece in revista orice ar putea apare intr-o familie (sunt capitole dedicate inclusiv copiilor adoptati, deci nu se refera strict la probleme medicale) astfel incat sa fie bifate temele stabilite.

Poate sunt eu prea intransigenta. Poate m-am obisnuit prea mult cu site-urile de specialitate (gen sfatul medicului) si acum ma astept sa gasesc la fel si in cartile pe care le cumpar….

In fine, cartea merita sa o aveti daca sunteti la inceputul rolului de parinte, daca nu aveti timp sa cautati pe net si daca simtiti nevoia sa cititi …ca sa stiti!

Este foarte adevarat ca veti gasi aproape tot ce se poate intampla intr-o familie si din acest punct de vedere e bine sa o aveti in casa pentru orice eventualitate. Chiar daca veti descoperi ca are un cuprins enorm, sa stiti ca exista la final index de cuvinte si puteti cauta orice va intereseaza mult mai rapid.

IMG_1813

One thought on “Ai grija de copilul tau (ghid ilustrat pentru parinti)

  1. Pingback: Miercurea fara cuvinte – grijile nu se sfarsesc niciodata indiferent de varsta | Pitici, dar Voinici

Parerea ta