Luna povestilor in spitalele de pediatrie din Romania

Am descoperit azi ceva minunat care ma incanta de nu am cuvinte – Luna povestilor in spitalele de pediatrie din Romania!

Un domn, un om cu suflet mare, a initiat un eveniment dedicat copiilor.

Despre ce este vorba?

Domnul Roman Ion Cristian a initiat actiunea aceasta din dorinta de a face sederea copiilor in spitale un pic mai frumoasa. Astfel, sub denumirea de Taxiul cu bomboane, domnul Roman si prietenii dansului, intentioneaza sa atraga cat mai multe persoane dornice sa citeasca micutilor internati in spitale.

 

Detalii?

Actiunea a fost demarata pe facebook. Aici aveti linkul catre pagina evenimentului. Puteti afla mai multe detalii si sa cititi cu sufletul la gura cum se desfasoara astfel de actiuni caritabile in toata tara. Puteti descoperi alti OAMENI care au preluat ideea si care incearca sa ii inveleasca pe copii.

Unde are loc?

In spitalele de pediatrie din tara. Mergeti si discutati cu cei de acolo pentru a va da permisiunea sa desfasurati aceasta activitate. Din cate am aflat, in Constanta deja a fost demarata o actiune similara. Aici aveti linkul evenimentului creat pe facebook.

Update: Am aflat ca s-au creat evenimente in Oradea, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Brasov. Asa ca….miscati-va, oameni buni!

In Bucuresti, domnul Roman Ion Cristian a initiat actiunea dupa ce a obtinut aprobarea conducerii spitalului clinic de urgenta pediatrica Budimex (actual Marie Curie) .

In ce perioada se desfasoara?

Intre 5 si 23 decembrie. In fiecare seara, dupa ora 20.00

Ce trebuie sa faceti?

Cei din Bucuresti puteti sa il contactati pe domnul Roman pe pagina evenimentului (linkul este mai sus).

Ce trebuie sa duceti?

Suflet bun, inimi curate, o carte si niste fructe ar fi ideal 😉

Cine poate participa?

Oricine! Nu conteaza varsta!

Eu sper sa reusim sa ajungem toti 3! Adica eu si cei mici. Daria isi face planuri ce povesti sa le citeasca copiilor internati in spital, Andrei se asigura ca alege jucariile potrivite ca sa isi faca noi prieteni….

Eu ma gandeam la marionete!

Avem marionete de degete, marionete de mana….de ce sa nu le folosim cand citim povesti, corect?

Voi ce duceti?

Altceva de citit?

Da, ar mai fi ceva!

Taxiul cu bomboane este o actiune care poate deveni a noastra, a tuturor. Am descoperit din pura intamplare inca ceva:

Incepand cu luna ianuarie, cartile pot ramane la spital pentru alti copii care vor fi internati. Aceasta actiune este initiata tot de domnul Roman si se numeste Biblioteca pentru copii Taxiul cu bomboane. Oricine doreste sa doneze carti pentru copiii internati in spitale, este rugat sa il contacteze pe domnul Roman pentru detalii.

Inca ceva interesant!!!!

Anul viitor, probabil in ianuarie-februarie, domnul Roman va organiza un concert caritabil pentru copii. Puteti participa cu o singura conditie: sa duceti o carte in loc de plata a biletului.

Dar cum ramane cu restul anului?

Da, domnul Roman s-a gandit si la acest aspect: din ianuarie, puteti merge in fiecare sambata, in vizita la copii cu hainute, jucarii, dulciuri etc. Atentie: din ianuarie, accesul este limitat asa ca actiunea trebuie gestionata cu grija ca sa nu fie aglomeratie in salile unde sunt internati copiii.

CE MAI ASTEPTATI?!?

CLICK PE LINKURI SI PARTICIPATI SI VOI!!!!

Si nu uitati: Mos Craciun este in fiecare anotimp! NU asteptati sa vina sarbatorile ca sa faceti o fapta buna!!!

 

 

8 thoughts on “Luna povestilor in spitalele de pediatrie din Romania

 1. Pingback: O seara cu povesti si emotie intr-un salon de la Marie Curie – Raluca Loteanu

 2. Pingback: Targuri si evenimente de Craciun | Raluca Loteanu

 3. Pingback: Recomandarea de vineri | Pitici, dar Voinici

 4. Taxiul cu Bomboane

  În principiu trebuie să existe o informare și un acord al spitalului. Dar poate fi și o vizită normala, din dragoste și prietenie pentru cei mici. Pentru cel mic al aproapelui nostru. În Danemarca jumate din populație ajuta cu orice cealaltă jumate din populație. Și trăiesc fericit toți.
  Pentru un gest frumos sau o faptă Bună nu sunt necesare avuții. Este suficientă și o carte la sub braț! Uneori.

  Taxiul cu Bomboane

  Reply

Parerea ta