Drag mi-e jocul romanesc…..

….Dar nu stiu cum sa-l pornesc!

Cine stie urmatoarele versuri?

Zilele acestea mi-am dat seama ca cei doi copii ai mei nu cunosc prea multe traditiile romanesti, ma refer la cele adevarate, nu la cele ultra discutate in media/scoala.

Totul a pornit de la o discutie absolut banala referitoare la ie romaneasca

Cum lor le plac mult povestile si ochisorii li se maresc de bucurie si curiozitate, m-au prins repede in cursa si am inceput sa le povestesc despre daci si romani (mereu le plac astfel de povesti), despre iscusinta femeilor dace …..Sincera sa fiu habar nu am cand am ajuns sa raspund la intrebarea „De ce i-au taiat capul lui Mihai Viteazul?” Am tot povestit si am discutat cu ei de ma durea pe mine gura, dar pe ei nu ii durea capul si nici nu taceau.

La un moment dat, fiica-mea ma intreaba: „mami, dar noi avem haine de-ale dacilor? dar de-ale romancelor de pe vremea celui care a vrut sa uneasca tarile romane?”

Am realizat ca „da,avem!” si i-am spus sa se uite la ea in sifonier si sa imi aduca ce gaseste acolo si crede ea ca se potriveste discutiei noastre.

S-a dus mirata acolo si s-a intors dupa cateva minute entuziasmata: „mami!!!! costumul meu popular! ia mea! nu-i asa ca la asta te-ai referit?”

I-am vazut bucuria si mandria de parca era o fetita daca! de parca era o fetita care isi cunostea istoria! Si faza e ca nu stie decat o bucatica mica de tot din ce am mai povestit eu!

Asa imi dau seama ca sunt si eu mandra ca sunt mama acestei fetite care sper sa le povesteasca la randul ei copiilor pe care ii va avea cand va fi mare despre ceva ce se mosteneste de generatii: ia romaneasca!

Indiferent de doine, balade, istorie, relicve din muzee……hainele traditionale ne raman mereu alaturi si se transmit din generatie in generatie!

Despre Antoaneta 2222 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,828 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: