Interviu: despre gradinita+scoala SmartKids

Promiteam in urma cu putin timp ca voi publica si un interviu cu reprezentantii SmartKids si astazi ma tin de cuvant  😉

1. Am observat ca ati infiintat gradinita in 2002, de ce abia dupa 10  ani ati demarat proiectul pentru scoala?

Gradinita am infiintat-o pentru baiatul meu cel mare Andrei. Copiii sunt cea mai puternica motivatie pentru un parinte si in special  pentru mamici.

Smart Kids  este un proiect de suflet in care am  investit foarte multa munca si daruire. Responsabilitatea de a-i forma  pe cei mici este foarte mare, dar este rasplatita zilnic prin zambetele  copiilor si prin multumirea parintilor. De altfel, ne mandrim ca am  reusit sa cream un standard  inalt pentru educatia copiilor, intr-o  locatie prietenoasa ( in apropierea Parcului Herastrau intr-o zona  rezidentiala linistita) si cu metode de studiu care incurajeaza  dezvoltarea individuala in cadrul grupului.
Scoala am autorizat-o in 2012 cand celalalt baiat al meu Luca urma sa  intre in clasa pregatitoare. Am facut acest efort din dorinta de a-l  sustine emotional cel putin inca un an, respectiv pe parcursul clasei  pregatitoare, intrucat modificarea Legii invatamantului a creat mult  haos in sistemul de stat care a fost luat pe nepregatite in  unele unitati de trecerea clasei pregatitoare la ciclul primar.

In cel  de-al doilea an de functionare, insa, la cererea parintilor, am decis sa  merg mai departe cu acest proiect gandit initial pe termen scurt si  iata ca acum in 2014 avem atat clasa pregatitoare cat si clasa I.

2. Copiii inscrisi la scoala sunt cei proveniti din gradinita? Cate  grupe sunt?
In general, asa cum am spus mai sus, majoritatea copiilor au  continuitate din gradinita, dar mai sunt si copii care vin de la alte  gradinite de stat sau private. Pentru anul scolar 2014-2015 organizam  inscrieri atat pentru clasa pregatitoare cat si pentru clasa I.

3. Site-ul este in constructie. Inteleg ca reclama dvs este mai  degraba prin recomandari personale? Ori sunteti intr-o perioada de  restructurare a site-ului?

Site-ul este in curs de modificare. Am decis sa ii dam o imagine noua  care sa corespunda celor patru segmente de educatie indeplinite de  Smart Kids, respectiv : gradinita, scoala primara, before si  afterschool.

In cateva zile vom termina si ultimele modificari si va  fi perfect functional.

Ne cerem scuze parintilor pe aceasta cale daca  au intampinat dificultati in a afla informatii despre noi de pe site,  dar ma pot contacta telefonic sau pe e-mail pentru a le oferi detalii.
Cat priveste reclama, stim cu totii ca cea mai sigura reclama este  aceea facuta de un parinte multumit. Majoritatea copiilor inscrisi la  Smart Kids vin pe baza de recomandare. Putem spune cu mandrie ca un  procent de 80% dintre cei care termina gradinita, se inscriu la scoala  Smart Kids sau daca se orienteaza catre o scoala de stat se inscriu  100% la Smart Kids afterschool.

4. Ce include oferta educationala in mod concret: limbi straine,  ateliere? Exemplificati va rog

Smart Kids este o institutie de invatamant acreditata pentru nivelul prescolar si autorizata pentru nivelul primar si face parte din reteaua scolara a municipiului Bucuresti.

Predarea se face bilingv romana-engleza, respectand curricula nationala.

Ca si optionale incluse in  taxa amintim: limba engleza zilnic, limba germana ( de 2 ori pe  saptamana), muzica, origami, interculturalitate, cursuri de  dezvolatare personala si cultura generala, cursuri de lectura si  cunoastere. In partea de dupa amiaza organizam o serie de cluburi de  aikido, dans, pian, Mind Lab, Learn 2be, sah, limba franceza. Incepand  cu anul scolar 2013-2014 am incheiat un parteneriat cu British Council  pentru pregatirea copiilor pentru examenul Cambridge YLE.

5. Cum sunt repartizate salile: de lucru, de masa, de somn etc?

Salile de clasa sunt generoase si primitoare, dotate cu mobilier  adecvat grupelor de varsta. Au dubla functionalitate in sensul ca sunt  si dormitoare si sali de clasa. Sala de mese este separata la parter,  impreuna cu sala de sport si cu bucataria. Avem de asemenea si o curte  amenajata cu loc de joaca pentru copii in suprafata totala de cca 1000  mp.

6. Ati instalat un sistem video astfel incat parintii sa poate viziona  de cate ori doresc evolutia zilnica a copiilor?

Nu avem sistem video instalat. Chiar de curand am distribuit un  chestionar legat de acest subiect catre parinti si majoritatea nu a  fost de acord cu instalarea unui astfel de sistem. Noi insa le  trimitem saptamanal mici filmulete cu activitatile de peste
saptamanana si astfel au posibilitatea de a-i vedea „la lucru” :). In  plus, organizam periodic Ziua Portilor Deschise, ocazie cu care  parintii pot veni si sa ii vada efectiv cum se descurca si cum  evolueaza la clasa.

7. Mancarea este gatita la dvs sau este adusa in sistem cattering?

Inca de la inceput am avut bucatarie proprie intrucat am pornit la  drum pe principiul de a asigura copiilor mei un sistem de educatie si  alimentatie cat se poate de sigur si de sanatos.  Legumele le cumparam  de la tarani din toamna si le congelam, iar carnea de pui si curcan o  luam de la o ferma bio din Tulcea. Meniul este facut anual sub  supravegherea unui medic nutritionist si trimestrial facem ancheta  alimentara pe care o transmitem catre organismele sanitare abilitate.

8. Va rugam sa ne dati si o lista cu tarife. Pe site inca nu se vede  acest aspect.
Taxa de scolarizare pentru gradinita si scoala pentru programul  08.00-13.00 este de 890 lei la care se adauga 15 lei/zi masa iar  pentru programul prelungit 08.00-18.00 taxa de scolarizare este de  1050 lei plus 18 lei/ zi masa.
Taxa pentru before/ afterschool (valabila pentru copii inscrisi la  scoli de stat) este de 800 lei plus 15 lei/zi masa. Taxa acopera:  preluarea copiilor de la scoala cu microbuze proprii; 3 ore de limba  engleza/saptamana, supraveghere si verificare teme, pregatire pentru  concursurile scolare, lucru suplimentar, cluburi de dezvoltare  personala si cultura generala, club de lectura si cunoastere.

Daca doriti sa ii contactati, accesati site-ul SmartKids ori pagina fb .

Despre Antoaneta 2266 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,666 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: