Invat ….limba engleza cu Gama

Prima carte/primul cd testate de noi …….ce altceva decat despre invatarea limbii engleze :).

De ce bine-nteles? Pentru ca Daria e interesata de limba engleza si incerc sa-i ofer ocazia sa faca ce ii place. Pentru ca e la inceput, cartea aceasta a venit la fix 😉 CD-ul este conceput pentru doua nivele: nivelul I – Invat cuvinte in limba engleza, nivelul II – Stiu cuvinte in limba engleza.

Pot sa va spun ca ieri a lucrat cu cd-ul (cartea contine toate cuvintele de la nivelul I),azi dimineata nici nu se trezise bine si deja ma intreba daca o las iar la calculator. Am intrebat-o de ce ii place asa mult, in definitiv avem si alte cd-uri pentru copii dedicate notiunilor de baza si ce mi-a raspuns m-a lamurit: are spirit de observatie bun 😉 (doar seamana cu mine, nu? :))) Imaginile sunt „ca in realitate” , pozele sunt mari, se aude o voce care pronunta fiecare cuvant in parte cand apesi cu mouse-ul pe icon-ul sunet (ceea ce la alte cd-uri nu se intampla si trebuie sa apese ea/sa apas eu de fiecare data ca sa repetam – in traducere libera 😀 : acesta e simplist si e suficient pentru cei mici; de obicei, multe informatii date in acelasi timp nu ajuta sa invete, ci sa produca confuzii – lucrul acesta este confirmat si de Daiana, profesoara Dariei).

Era incantata pentru ca stia o parte din cuvinte si repeta de zor dupa „tanti” de pe cd 🙂

Imaginile sunt similare (nu identice) celor din cartile de joc ale editurii Gama.

Astazi ne vom juca mai mult la nivelul II pentru ca stie deja destul de multe cuvinte, suficient ca sa poata recunoaste imaginea potrivita cuvantului: eu ii voi citi cuvintele de pe ecran si ea va trebui sa dea click cu mouse-ul pe imaginea corecta 😉

Acum, sa ne intelegem clar: pentru Daria cartea si cd sunt ok pentru ca ea acum invata limba engleza. E adevarat ca deja lucreaza cu fraze, cuvinte complexe, dar cd-ul este util ca sa auda si pronuntia, sa invete si alte cuvinte. Cartea e deja a lui Andrei care a rasfoit-o la infinit si a fost incantat sa descopere sectiunea „In the city” unde sunt trecute mijloacele de transport :). Este impartita pe mai multe sectiuni: „In the house”, „in the city”, „In the garden”, „Food”, „In the kitchen”, „Farm animals”, „Wild animals”, „My body”, „Numbers,colors and shapes”.

Imaginea si sunetele sunt clare, fotografiile au format mare, indicatiile sunt usor de urmat. Sigur se va descurca si Andrei sa lucreze cu el, deocamdata invata sa foloseasca mouse-ul :D…daca ar fi dupa el, ar sta la calculator mult si bine apasand in continuu …..fara tinta :))) dar abia a stat de 3 ori la calculator, timp mai are.

Daca va asteptati sa gasiti ceva gen Magic English Disney sau alte variante de fraze, mai bine nu va grabiti.  Acesta este, asa cum spun si autorii, pentru a-i „ajuta pe copii sa invete cu usurinta primele notiuni, primele cuvinte, apoi sa-si dezvolte vocabularul in limba engleza”. Deci, sa nu va asteptati sa gasiti toate cuvintele/animalele/obiectele dintr-o sectiune pe care le-ati gasi in mod normal intr-un dictionar: nu e dictionar, e o carte cu notiuni de baza pentru insusirea limbii engleze 😉 si cu sunetele corespunzatoare unei pronuntii corecte.

Gandindu-ma ca vor trece curand la Andrei, as fi preferat sa existe si abtibilduri cu animalele/obiectele din carte ca sa fie mai atractiva pentru el. Doar imaginile nu sunt suficiente pentru a-i atrage pe piticii care nu mai au rabdare sa stea cu imaginile in fata: deja stiu sa asocieze imaginea cu sunetul din limba romana de cand erau mai mici si invatau ce inseamna fiecare in parte, abtibildurile/imaginile de colorat sunt acum „la putere” :)))

Una peste alta, ieri am aflat ca puteti comanda curand de pe site-ul Editurii Gama la pretul de 19,70 ron orice carte doriti din colectia aceasta noua:

p.s.: completare a articolului – pentru toate cartile in limbi straine, s-au folosit, pentru inregistrari, vorbitori nativi

p.s.2: completare pentru cei interesati – iata si linkul catre site-ul editurii 🙂 de unde puteti comanda daca sunteti interesati 😉

Despre Antoaneta 2222 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

6 comentarii publicate

 1. am început şi noi să fin ibnteresaţi de limba engleză, dar doar pentru ca Andrei să ne arate EL sum se vorbeşte. Şi stâlceşte nişte cuvinte inexistente, pretinyând că AŞA se vorbeşte, nu cum ştiu eu. de numărat, însă, ştie cu puţin ajutor 🙂

  • Bravo,Andrei 🙂
   Andrei al nostru stie sa numere in engleza si mai nou ne innebuneste cu „with welcome” de cate ori aduce ceva si noi spunem „multumesc” (mami,se spune „thank you”,tu nu stii? :)))

  • Daria are 5 ani impliniti la inceputul lunii februarie. Limba engleza a inceput sa faca din ianuarie, la gradi’ nu a invatat nimic nici anul trecut,nici anul acesta, asa ca am decis ca e pacat sa stam degeaba daca tot ii place 🙂 Baietelul are 3 ani impliniti in ianuarie si este si el interesat de limba engleza tot (mai ales ca o vede pe sora lui exersand prin casa),deja stie si el cateva cuvinte si expresii.
   Fetita deja intelege fraze in limba engleza (intreaba/raspunde) – gen How old are you?, How are you?, What is your name?, Are you hungry?, Let’s play a game, Colour the kite blue……etc
   Ae nevoie sa invete cuvinte si sa pronunte corect :)….cat sunt mici absorb informatiile foarte bine si repede 😉

Trackback-uri și pingback-uri 2

 1. Invat …………. germana si franceza cu Gama « pitici dar voinici
 2. Piticii invata cu Gama…animalele,cifrele,alfabetul « pitici dar voinici

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,705 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: