Lovituri la cap

      Niciun comentariu despre Lovituri la cap

Translate

Deseori, piticii cad din pat/canapea, de pe topogan/balansoar……Orice lovitura la cap inseamna tarumatism cranian si e bine sa nu subestimam acest aspect pentru ca pot fi leziuni majore. Atunci cand mergeti la doctor este bine sa-i comunicati modul in care s-a petrecut.

Pana la consultarea acordata de medic, examinati copilul sa vedeti daca sangereaza pe nas/in urechi, are stari de ameteala, voma, miscari anormale, cefalee, pierderi de echilibru, se misca greu, isi pierde cunostinta pe termen lung/scurt, daca respira greu, daca are tendinta de sufocare, daca transpira abundent….

In acest caz, imobilizati copilul astfel ca trunchiul sa fie pe acelasi az ca si capul, fara posibilitatea de miscari laterale. Sunati la 112.

Daca nu sunt semne imediate din cele enumerate mai sus, supravegheati-l in urmatoarele ore si duceti-l la medic pentru control. In aceasta perioada de circa 48 ore nu-l lasati saa se agite, sa faca sport. Duceti-va la copil si in timpul noptii sa ii observati comportamentul, sa vedeti daca este bine, sa nu apara intre timp unul dintre semnele de mai sus.

Daca apare vreunul din semnele de mai sus, duceti copilul la camera de garda a celui mai apropiat spital.

Parerea ta/Your opinion