Piticul si-a prins degetul in usa?

De multe ori, piticii ne urmeaza prin casa si incearca sa imite tot ce facem noi, problema este ca nu isi dau seama de pericole. Au tendinta sa puna degetelele chiar in cadrul usii sau la balamale (asa facea Andrei cand era mic…dar el era curios cum functioneaza usile!!! cate a patimit saracutul 🙁 )

Astfel de accidente pot provoca sectionarea degetelului. In primul rand trebuie sa va calmati, copiii simt imediat cand va panicati si va copiaza reactia. Incercati sa-i calmati durerea folosind un analgezic rectal, in nici un caz pe gurita pentru ca nu stiti daca e cazul unei interventii chirurgicale (cel mai bine este sa sunati la doctor si sa va sfatuiasca ce sa faceti pana ajungeti la spital sau pana vine ambulanta!)

Uitati-va cu atentie la degetele. Daca s-a sectionat complet, cautati partea lipsa (degetelul cazut 🙁 ), puneti-l intr-un saculet/o punguta curata si apoi asezati totul pe gheata (atentie sa nu puneti direct pe gheata sectiunea taiata!!!) . Astfel ii ajutati pe medici sa refaca chirurgical totul.

Piticului puneti-i un pansament curat, uscat pana il vede un doctor.

Duceti-va imediat la spitalul de urgenta pentru copii sau sunati la 112.

 In nici un caz sa nu puneti pe rana sau pe partea sectionata spirt, alcool, gheata……!!!

 

Despre Antoaneta 2266 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,822 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: