1 DECEMBRIE LA MULTI ANI,ROMANIA!!!!

De azi dimineata tot discut cu piticii despre Ziua Nationala a Romaniei si sunt mandra de ei cat sunt de receptivi! Daria stie culorile steagului inca de anul trecut de la educatoare,dar si de la mine. Au pus multe intrebari despre istoria tarii noastre si de la discutii despre Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Stefan cel Mare, otomani,unguri,rusi….am ajuns la discutii despre daci si romani si modul inteligent in care au „cucerit” locuitorii acestei zone fara lupta, prin casatorii mixte, economie….argumente pro si contra!

Important pentru mine a fost faptul ca amandoi au fost extrem de receptivi la…..istoria noastra!!!

Cred ca este foarte importanta educatia pretimpurie, cei 7 ani de acasa mult cunoscuti de generatiile trecute devin acum educatie timpurie: asa incerc si eu sa procedez…..cum sa stie ce tara frumoasa au daca nu o viziteaza?  cum sa simta dorul de tara daca nu o iubesc? cum sa inteleaga istoria daca nu o cunosc?……discutii scurte, cu detalii cat de cat amuzante: steagul dacilor in forma de cap de lup, vaile in care ii atrageau pe otomani, copacii taiati si imbracati in haine ca sa para ca o oaste mare ii astepta pe cotropitori…..

Vara trecuta, ne jucam cu plastilina si Daria  a facut ceva care m-a impresionat, cu atat mai mult cu cat a fost initiativa ei – pentru mine a fost o surpriza totala: steagul Romaniei si continentul Europa 🙂

Cand era mai mica (3 ani) mi-a adus un desen cu sistemul solar :D…super frumos! nu spun ca era ca in atlase ori carti,dar era desenul fetitei mele asa cum a inteles ea Universul din ceea ce discutasem cu ea 🙂 ; va voi arata poza facuta desenului (avem bibliorafturi pline cu „operele” lor, indiferent la ce varsta au fost realizate ca sa-si aduca aminte cum au evoluat…plus ca am o carte de interpretare a desenelor celor mici si aceste mici creatii ma ajuta sa-i inteleg mai mult,desi se exprima si asa suficient,uneori as avea nevoie de liniste :)))

O zi frumoasa de 1 decembrie! Fie ca generatiile care vin dupa noi sa aduca iar mandrie tarii si sa aibe de sa fie si ei mandri de tara lor 🙂 !!!!

Despre Antoaneta 2266 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,701 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: