parfumuri arăbești

2 parfumuri arăbești pe care ți le recomand

2 parfumuri arăbești pe care ți le recomand

Ai testat vreodată sau folosit parfumuri arăbești? Știai că acestea sunt incluse în categoria parfumurilor orientale? Mai mult decât atât, parfumurile orientale sunt clasificate în cinci subcategorii: Oriental Clasic, Oriental Soft, Oriental Floral, Oriental Lemnos, și Oriental Fresh.

Conform clasificării făcute de Michael Edwards, un inovator și expert în arta parfumeriei, există 4 grupuri olfactive în care parfumurile se pot încadra: floral, oriental, fresh și lemnos. Mai departe, însă, aceste 4 mari categorii pot și și ele, la rândul lor împărțite în subcategorii, în funcție de notele dominante.

parfumuri arăbești

De aici și clasificarea în acest fel a parfumurilor arăbești, parfumuri care sunt concepute pentru cei care-și doresc arome neobișnuit de intense, provocatoare, deosebite. Acestea au la bază formule aparte care încorporează elemente revigorante și intense în același timp, dând naștere unor parfumuri voluptoase, pline de caracter și personalitate.

Combinațiile de arome sunt aparte, inedite. Vom găsi la ingrediente trecute foarte des mosc, vanilie, ambră, dar și oud, șofran, patciuli, lemn de santal sau piele. Ele povestesc olfactiv despre lux, abundență, combinații de ingrediente rare și controversate, totul din dorința de a depăși limitele convenționalului.

La finalul anului trecut, soțul meu a descoperit întâmplător descrierea unui astfel de parfum arăbesc și a fost fascinat. Mi-a zis că și-l dorește foarte mult așa că, i-am făcut o surpriză și a găsit sub bradul de Crăciun parfumul dorit, un Tasmeem MenEau de la Rasasi.

Sinceră să fiu i l-am comandat cu inima strânsă la gândul că nu o să-mi  placă. Mie, ca el era sigur că o să-i placă, ceea ce, evident mă bucura însă m-am gândit că va trebui să suport eu cine știe ce miros greoi, învechit, irespirabil.

Din fericire și spre surprinderea mea, am descoperit un parfum care miroase foarte fain. Parfumul se deschide cu note de vârf puternic condimentate, o combinție de chimion, cardamom și pelin. Inima parfumului m-a surprins, notele senzuale de trandafir și rădăcină de iris făcând o echipă bună împreună. La bază, amprenta puternic masculină își face simțită prezența printr-un amestec de lemn de santal, mosc, boabe de tonka și ambră. Surprinzător de fresh, ușor floral și deloc cum mi-l imaginam, adică ”irespirabil”.

Cum acest parfum arăbesc m-a convins, m-a surprins plăcut, mi-am zis că merită să mai risc încă o dată și, știind deja pasiunea pe care o făcuse soțul meu pentru parfumurile arăbești, de ziua lui i-am făcut o surprinză și i-am comandat încă unul tot de la Rasasi, de data asta o apă de parfum Daarej Pour Homme. În cazul lui m-au convins recenziile bune pe care le-am citit pe site la Notino.

Și vreau să vă zic că nici acesta nu ne-a dezamăgit. Ambii am fost foarte încântați de el. Mie una mi-a plăcut chiar mai mult de cât Tasmeen, fiind ceva mai fresh decât acesta deși ambele fac parte din categoria oriental-picant.

Rasasi Daarej se deschide cu o combinație de cardamom picant, chimen și pelin. Inima acestuia cuprinde esența trandafirilor seducători și cea a rădăcinii de iris. Notele finale sunt date de o combinație de chihlimbar, boabe de tonka și patchouli exotic. Lemnul de santal cald, este apoi completat de vanilie dulce și note de mușchi de copac.

Vi le recomand pe ambele dacă preferați aromele orientale fresh. Cred că ambele parfumuri merg foarte bine atât iarna cât și pe timpul verii. În plus, deși sunt arăbești, iar parfumurile arăbești sunt considerate mai de lux, acestea de  la Rasasi sunt la preturi mici, sub 100 de lei pentru 100 ml, raportul calitate/preț fiind unul foarte bun.

 

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.