machiaj rezistent la apă

2 produse indispensabile pentru un machiaj rezistent la apă

E vară, e soare, e timpul concediilor la munte sau la mare. Și, cum nu putem renunța la machiaj nici în timpul vacanței va trebui să alegem produsele care să ne ajute să avem un make-up perfect cât mai mult timp ținând cont de condițiile externe. Și aici mă refer la căldura și umiditatea care pot strica rapid un machiaj.

Unde mai pui că, fie la mare, fie la munte, măcar o piscină ne iese în cale și ne îmbie să ne bălăcim așa că machiajul nostru va fi, normal, în mare pericol dacă nu folosim, pentru a-l face, produse concepute special cum ar fi un fond de ten rezistent la apă.

machiaj rezistent la apă

Acum probabil că te vei întreba, ”oare toate produsele mele cosmetice din trusa de machiaj vor trebui să fie rezistente la apă?”, ”oare va trebui să îmi schimb toată trusa de machiaj pentru câteva luni de căldură?” Ei bine, nu, nu toate produsele folosite pentru a obține un astfel de machiaj rezistent vor trebui să fie rezistente la apă însă minim 2 dintre ele cred că e necesar să fie.

Hai să vedem împreună care sunt acestea și de ce trebuie să le introduci în trusa ta de machiaj pe timpul verii și nu numai la urma urmei.

1.Pentru machiajul feței, a tenului mai exact ar fi perfect să alegi, așa cum spuneam și mai sus, un fond de ten rezistent la apă. Ei bine, aici ai două variante. Unele fonduri de ten sunt fără SPF (adică fără protecție solară), cum este, de exemplu, Catrice HD Liquid Coverage care, odată aplicat pe ten se contopește perfect cu acesta dând acel efect de ”a doua piele”. Acoperă perfect, fără senzația de încârcare și durează pe ten până la 24 ore.

Există însă și fonduri de ten cu SPF adică cu factor de protecție și pentru care nu mai ai nevoie să aplici înainte o cremă cu protecție solară. Un astfel de fond de ten este Dermacol Cover, spre exemplu. Acesta are o acoperire extra ridicată și e potrivit și pentru tenul care are pete pigmentare. Conferă tenului un aspect mat și satinat și elimină semnele de oboseală, redând tenului strălucirea.

2.pentru machiajul ochilor, primul gând ar fi la o mascara rezistentă la apă. Și, în această categorie găsim foarte multe feluri de mascara, de la diferite branduri pe care le putem folosi. Unele cu un preț mai mic, altele mai, să le zicem, ”de lux”. Acest tip de rimel poate fi împărțit în 2 categorii în funcție de cât de rezistent este. Sunt rimeluri cu o rezistență ușoară (impermeabil) sau cu rezistență puternică adică rezistent la umiditate.

Mai exact, mascara de timp ”water-proof” este una rezistentă la umiditate dar nu complet așa încât vei putea înota, de exemplu, însă e de preferat să nu te scufunzi. Se îndepărtează ușor folosind un demachiant.

Pe de altă parte, însă, rimelul de tip ”moisture-proof” este unul rezistent în totalitate la umiditate și e conceput ca să reziste chiar și în cele mai dure condiții de ploaie, zăpadă, scufundare în apă etc. Îndepărtarea lui însă necesită folosirea de produse speciale de demachiare.

Cam acestea sunt cele 2 produse pe care eu le consider necesare pentru a-ți face un machiaj rezitent la apă pe timpul verii și nu numai.

 

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.