Free image form pixabay

3 momente de impas când te salvează soluții urgente

Așa cum am promis, încerc să revin treptat cu articole pe blog, dar mai ales cu subiecte care vă interesează. Am tot fost întrebată ce se întâmplă de nu am mai scris, dacă am pățit ceva. Să zicem doar că am trecut prin niște momente de impas, printr-o perioadă mai grea care m-au determinat să iau unele decizii. Cum problemele mele rezonează cumva cu ale unora dintre voi (din ce am dedus eu în urma unor mesaje primite pe facebook), am decis că e momentul să scriu acest articol.

Free image form pixabay

3 momente de impas când te salvează soluții urgente

1.urgență medicală

Eu am trecut prin această situație în urmă cu aproximativ 10 zile. Nu aș fi crezut în veci că voi ajunge la spital noaptea de bună voie și nesilită de nimeni ca să parafrazez celebra afirmație! Probleme cu dantura am avut de circa 2 ani să zicem, dar a fost prima dată când am luat 3 pastile extrem de puternice, la interval de 3-4 ore, fără să aibă nici cel mai mic efect. A fost o durere de neconceput! Nu am cum să descriu durerea respectivă, dar pot să vă garantez că experiența prin care am trecut m-a determinat să privesc viața cu alți ochi.

Să zicem că…ajungi la spitalul de stomatologie și ți se spune că ai probleme grave cu dantura, apoi ți se dă un bilet și indicația prețioasă de a reveni dimineață la cabinet pentru tratament. Ce părere aveți? Păi da, trăim în România. Eu muream de durere, iar doamna doctor mi-a spus că trebuie să fac tratament și nu a făcut absolut nimic!!!

Acum…dacă îmi spunea că se face așa și pe dincolo, că mă costă Luna de pe cer…vă jur că făceam pe naiba în patru (scuze expresia) ca să plătesc numai să scap de durere și probleme! În acele clipe am înțeles de ce există mulți oameni care apelează la soluții urgente când dau de necaz, care merg la un centru de amanet București pentru a obține banii necesari în caz de impas. În clipe de cumpănă, nu mai stai să te gândești, faci orice pentru a găsi soluția salvatoare, mergi la un amanet Unirii sau mai știu eu ce altă idee ai și treci la acțiune.

Dar doamna doctor nu a făcut acest lucru. Mi-a zâmbit frumos, asistenta mi-a dat bilețelul de trimitere și am fost poftită pe ușă afară! Am avut noroc doar că am mers la o farmacie și am primit un medicament de care nu am auzit în viața mea care mi-a luat durerea la scurt timp altfel jur că înnebuneam. Nici după operațiile de cezariană nu am suferit cum am suferit din cauza unei măsele.

2.intervenții chirurgicale

Voi continua explicația de la punctul anterior. A doua zi am sunat-o pe doctorița dentist la care merg de doi ani și am reușit să obțin o programare de urgență. Țineți cont că vorbim de ziua de 29 noiembrie, fix înainte de mini-vacanță! Seara la ora 18 eram la cabinet. Ce să vă mai spun?!? Cu tot anestezicul din lume, am simțit când mi-a scos măseaua de minte. Aveam o carie taman pe nerv. De acolo și durerea insuportabilă care dusese la amorțirea a jumătate de cap!

Pasul doi? Vă explic imediat! Paradontoză!

Pasul trei? Și mai bine! Posibil cangrenă! Ca o paranteză, doctorița de la spitalul de stomatologie îmi spusese (cu zâmbetul pe buze) că e posibil să fie cangrenă ori cancer! Trebuie radiografie pentru a vedea ce și cum!

Pasul patru? Doctorița mea are timp abia în ianuarie pentru că are un program foarte aglomerat.

Acum…din moment ce ea e calmă, am zis că e cazul să fiu și eu calmă și să nu o iau în tragic! Dacă era ceva grav, eu cred că ar fi sărit imediat. Măcar în spiritul sărbătorilor când toți se comportă mai frumos, nu?

În fine…ideea e că, din ianuarie, voi începe un tratament lung și o serie de intervenții pentru că, nu-i așa, trebuie înlocuită o parte din dantură! Nu vă spun ce sume vor fi pentru că numai la o privire și un calcul rapid m-am îngrozit. Și iar spun…acum îi înțeleg pe oamenii care caută soluții pentru problemele lor, inclusiv să meargă la un amanet Unirii ca să vândă produse/obiecte de preț.  Cunosc oameni care au vândut apartamente ori mașini pentru a plăti operațiile celor dragi așa că le înțeleg disperarea.

3.accident cu mașina

Azi la prânz am văzut 2 accidente și eram cât pe ce să fiu și eu implicată într-unul. Cum? Simplu! Sunt mulți oameni grăbiți, neatenți, aerieni. Accidentele pe care le-am văzut s-au petrecut din cauza neacordării de prioritate. La mine era să se întâmple ceva similar. Eram pe banda a doua. Pe prima bandă era o duduie cu ochelari de soare care conducea ca pe tarla! În esență, ea avea obstacol pe banda întâi (adică o mașină era oprită acolo) și a decis că e mai bine să intre direct în mine, mă rog era să intre în mine pentru că am pus o frână de am lăsat urme pe asfaltul de pe Antiaeriană!, în loc să oprească și să aștepte să trec eu! Ah….nu vă mai spun că tot ea claxona! Eu i-aș lua permisul pentru chestia asta!

Revenind la cele două accidente, vă spun că una dintre mașini era de provincie și mi se pare îngrozitor că li s-a întâmplat așa ceva. Cel cu care se tamponase era de la o firmă de distribuție așa că pot doar să bănuiesc că graba și neatenția au dus la neacordarea de prioritate. Mașina de distribuție era lovită zdravăn pe laterală, șoseaua era plină de sticlă. Bine că nu au fost victime altfel….

Acestea sunt cele 3 situații de impas la care m-am gândit, dar știu că toți oamenii trec prin situații grele și bulversante așa că nu pot decât să vă doresc multă sănătate, putere de luptă și baftă să găsiți soluții urgente care să vă ajute să rezolvați problema.

Despre Antoaneta 586 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

5 comentarii publicate

 1. Multa sanatate! Stiu cum e sa ai probleme cu dantura. Eu am avut un chist care nu a fost tratat cum trebuie (acum cativa ani, desi am dat o groaza de bani pe operatie) iar acum 4 ani, avand ceva banuti stransi, am mers la un medic stomatolog si mi-a dat un verdict “zdravan”: a fost atacata toata partea de sus si nu mai poate fi salvat. Am fost la 3 medici si toti au fost de aceeasi parerea dar unul singur a fost mai acceptabil la bani, mai deschis in comunicare, plus ca era o recomandare. Daca am scapat de probleme? In parte da…dar parodontoza este deja instalata 🙁 . Si dupa cateva zeci de milioane cheltuite eu merg regulat la medic si tot cheltui bani.
  Antoaneta fa tratamentul si apoi mergi din 6 in 6 luni la control. Durrerea de dinti este groaznica, te termina psihic si fizic si…da, nu mai esti in stare sa gandesti in acele momente.

  Bafta!

  • Mirela, da, așa e și la mine. Se pare că osul se retrage și de aceea încep să cadă dinții. Din ianuarie voi merge, știu deja că sumele vor fi enorme, dar sper să le luăm …ușurel!
   Ai mare dreptate. E o durere enorm de mare, imposibil de suportat. Nu credeam că afectează capacitatea de a gândi, dar …Doamne ce rău doare!
   Multă sănătate și ție!

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: