parfumuri de primăvară

3 parfumuri de primăvară pe care ți le recomand

3 parfumuri de primăvară pe care ți le recomand

M-am gândit să-ți fac astăzi o recomandare parfumată, la gândul că, obiceiul din bătrâni este ca de Paști să te înnoiești cu ceva. Bine, obiceiul se referă strict la ceva de îmbrăcat sau de încălțat dar, de ce să nu privim parfumul că un accesoriu care ne îmbracă olfactiv?

Pentru că, la urma urmei, exact asta și face un parfum. Desăvârșește ținuta noastră, ne definești stilul, ne scoate în evidență personalitatea și, aș zice, ne scoate la lumină laturi necunoscute din aceasta. De câte ori nu ți-a schimbat un parfum starea de spirit și de câte ori nu ai descoperit că purtându-l poți fi și altfel decâte cea/cel pe care o/îl știi de zi cu zi?

parfumuri de primăvară

De-a lungul timpului am tot o colecție frumușică de parfumuri și am observat că le port în funcție de starea de spirit de moment dar și de dorința de a-mi schimba această stare. Cel puțin în anul care a trecut, când am tot fost nevoiți să stăm mai mult închiși în casă, când veștile nu au fost deloc bune, pe mine una parfumurile m-au ajutat să trec peste această perioadă. Mi-au schimbat starea, m-au făcut să visez, să mă simt frumoasă, plină de încredere și speranță.

Dar parfumurile nu se poartă doar în funcție de și ca să-ți schimbe starea. Ele se poartă și ținând cont de sezon. Unele parfumuri merg mai bine iarna, altele sunt potrivite pentru primăvară sau zilele toride de vară. Așa că m-am gândit să-ți recomand 3 parfumuri pe care eu le-am testat în ultimul timp, care sunt și preferatele mele și care consider că merg foarte bine să fie purtate primăvara.

Ordinea în care le scriu este aleatorie pentru că pur și simplu toate îmi plac la fel de mult și nu aș ști să spun care e pe locul 1 în topul preferințelor. Cum ziceam mai sus, ține de momentul în care decid să folosesc un parfum, de starea de moment. Așa că iată care sunt acestea și caracteristicile, compoziția lor.

Libre de la Yves Saint Laurent este un parfum care poate fi încadrat în categoria ”parfum de lavandă” pentru că este un parfum floral, cu acorduri de lavandă, potrivit pentru femeia puternică și sigură pe sine.

Lavanda se regăsește atât în notele de vârf, alături de uleiul de portocală amară, și de mandarină cât și în notele din inimă, unde ține companie iasomiei. Este un parfum senzual, ideal pentru ocazii speciale dar eu una, drept să zic l-aș purta toată ziua la cât de mult îmi place.

Olympéa de la Paco Rabbane este un parfum floral pe care l-am descoperit recent și de care m-am îndrăgostit pur și simplu. Tonurile fresh de mandarină verde și iasomie acvatică apar într-un duel pasional în primele momente după aplicare. Inima acestuia introduce un acord atipic de vanilie sărată ca ăn final să fii surprins de baza senzuală a acestuia, o combinație de lemn de cașmir și ambră veritabilă.

Lancôme Idôle este cel de-al treile parfum pe care vi-l recomand astăzi. Este un parfum cloral, curat, cu note de chypre, conceput pentru femeile care doresc să se simtă cât mai sigure pe sine și cât mai feminine în acelați timp.

Este ambalat într-un flacon unic, de o simplitate elegantă, ultra subțire și care încape confortabil în palmă. Flaconul lui, extrem de subțire se distinge prin liniile simple și curate, exprimând infinitele posibilități de care dispun femeile.

Compoziția acestuia este formată din bergamota în deschidere, o combinație de trandafir turcesc, trandafir de mai și iasomie indiană grandiflorum ca și note de mijloc, încheindu-se cu notele de vanilie, cedru și patchouli.

Pregătind acest articol, adică verificând mica mea colecție de parfumuri mi-am dat seama că îmi lipsește din ea un parfum mai fresh cum ar fi, de exemplu un parfum cu miros de portocale. Am ceva din această categorie în casă și aș putea spune că face parte din colecția mea de parfumuri însă este unul unisex. Îmi place cum miroase însă îl folosește mai mult soțul meu.

Așa că astept de la voi să-mi spuneți ce parfum fresh, de citrice îmi recomandați să includ în mica mea colecție de parfumuri. De asemenea mi-ar plăcea să-mi spuneți și dacă vreți să vă mai povestesc și despre alte parfumuri din colecție.

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.