Free image from Public Domain Pictures

5 idei de afaceri fără bătăi de cap și stres

Ieri vă povesteam ce aș face eu dacă aș lua un împrumut. Cineva m-a întrebat despre potențiale idei de afaceri fără bătăi de cap și stres. Inițial m-am gândit să răspund că sunt doar câteva lucruri te determină să stai relaxat, fără stres și nervi. Apoi am realizat că un articol despre acest subiect ar fi mai potrivit. Așadar azi încerc să adun câteva idei care poate vă vor inspira.

Free image from Public Domain Pictures

1.imobiliare

E drept că mulți se gândesc că un împrumut poate fi utilizat pentru a-și achiziționa un bun imobil asigurându-și un loc al lor. Dar există o variantă ușoară de obținut bani fără să aveți vreun stres, iar creditul se plătește singur. Cum? Este simplu. Dacă aveți o sumă de bani de care puteți dispune după pofta inimii ori dacă luați în calcul ideea de a face un împrumut bancar, puteți căuta anunțuri la agențiile imobiliare (de genul  apartamente vanzare Unirii sau orice tip de anunț de casă, apartament, garsonieră).

Din discuțiile cu niște prieteni de-ai soțului am prins câteva idei despre care vă povestesc la acest punct. Ideea este să cumperi un apartament ori garsonieră într-o zonă centrală, precum Unirea, Universitate, Dorobanți etc) și să le închiriezi. Practic, acea chirie va reprezenta rata la bancă.

2.prestări servicii

În urmă cu câțiva ani, doi prieteni de-ai noștri au demarat o afacere în parteneriat. Unul cumpăra apartamente și le închiria în regim hotelier, celălalt presta servicii de curățenie. De ce nu ați face voi acest lucru? Cumpărați un bun imobil, oferiți serviciile de curățenie ori chiar catering.

3.catering

O idee de afaceri care pare să prindă tot mai mult la noi în țară este de a cumpăra o dubă și a o transforma în mini-restaurant ambulant. Vă interesați ce avize și autorizații de funcționare vă trebuie, apoi demarați afacerea.

4.broker

O altă idee de afaceri fără stres ar fi să deveniți brokeri de asigurări. În ziua de azi, asigurările sunt obligatorii cam pentru orice. Un broker de asigurări se deplasează la puncte de întâlnire cu clienții, se ocupă de actele necesare întocmirii asigurării și nu are program fix. El e practic stăpân pe timpul și banii lui.

5.reprezentanți de vânzări

Și la noi în țară aceasta a devenit practic o meserie. De la produse cosmetice până la produse dedicate sănătății, tot mai mulți oameni văd potențialul unei astfel de afaceri. Mulți dintre ei au închiriat standuri în hipermarketuri pentru a vinde și promova aceste produse ori pentru a determina alte persoane să formeze o echipă. Este o modalitate de a câștiga bani fără bătăi de cap, cu program flexibil, timp liber la dispoziție după pofta inimii.

Iată 5 idei de afaceri fără bătăi de cap și stres care vă pot fi sursă de inspirație pentru a câștiga un ban în plus ori pentru a deveni propriul vostru șef.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

20 de comentarii publicate

 1. Noi am avut de gand sa ne deschidem anul trecut o firma, dar am tot amanat momentul. Mai mult , am avut parte de niste piedici asa ca ne-am orientat tot catre job-uri platite de altii. Momentan ne e foarte bine asa. Intr-un fel tot raul spre bine. Cu mierea naturala nu faci bani in Romania si te mai lovesti si de alti factori care nu pot fi controlati.

 2. Interesante idei, cea cu prestări servicii mi se pare mai ușor de pus în practică. Asta, bineînțeles, depinde și de serviciile oferite.

 3. Primele au nevoie de o suma mare de bani de investit. Si nu as trece la sectiunea “fara batai de cap” pentru ca ultimii chiriasi nu au platit intretinerea pe cateva luni…

  Cred ca cea mai buna idee de afacere este cea potrivita fiecaruia, functie de talentele si pasiuni. In conditiile astea orice efort nu mai e vazut ca bataie de cap sau stres ci ca o provocare.

 4. Prestari servicii cred ca renteaza, depinde ce servicii alegi sa prestezi.
  Si cea de catering e de succes, doar ca dureaza pana iti faci un nume (la fel ca in orice alt gen de business, de altfel)

  CURAJUL si BANII sunt primele criterii de care te legi atunci cand vrei sa demarezi o afacere, indiferent de nisa.
  Si da, NIMIC NU SE COMPARA cu a fi propriul tau sef si cu a nu avea superiori.

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: