Free image from Pxhere

5 lucruri pe care să le ia un copil care pleacă într-o excursie de două zile, cu școala

De o săptămână aduc vorba despre faptul că Daria va pleca într-o excursie de două zile, cu școala, dar nu am apucat să vă spun ce mini-bagaj ca avea la ea. Astăzi am decis să scriu un articol despre cele 5 lucruri pe care le ia un copil care pleacă într-o excursie, cu școala, dar și despre ce ia pe lângă cele cinci lucruri absolut indispensabile 😉  În urma ședinței cu părinți de la clasa Dariei, m-am lămurit ce trebuie pus în bagaj. M-am gândit să vă spun și vouă. Poate vă este util…

Free image from Pxhere

1.haine groase

Plecarea la munte, indiferent de anotimp, presupune să ai în bagaj haine mai groase decât de obicei. În plus, excursiile organizate de școală în luna octombrie presupune ca toți copiii să aibă haine groase. Acest lucru presupune: trening gros, pijamale groase, căciulă, mănuși, fular, pulover gros (pe gât).

2. încălțăminte de munte

Pleci la munte? Nu e cazul să porți adidași, chiar dacă nu e zăpadă. Este bine știut faptul că, la munte, temperaturile scad brusc, mai ales când este anotimpul rece. Deci ghetele și bocancii sunt de recomandat.

3.muzică

Diriginta a avut o singură rugăminte: să nu asculte manele. În schimb le-a cerut să aducă cd cu muzică sau compilații făcute de ei ori părinți. Eu am dvd audio cu Pink, Joe Cocker, Adele și încă câteva persoane pe care le ador. I-am promis Dariei că i le împrumut, dar am pus condiția să le aducă întregi, nezgâriate 😀 Mama unei prietene de-a Dariei a promis că va trimite o  boxa portabila. Toată lumea s-a bucurat pentru că niciun părinte nu era dispus să trimită laptopul pentru a avea puștii muzică. O boxă poate fi atașată la un telefon, aparat audio etc. așa că soluții există.

4.bani

Excursia durează două zile. Teoretic au asigurat transportul, masa și cazarea. În mod real, trebuie să aibă la ei bani pentru toate obiectivele turistice (și nu sunt puține din fericire!) și pentru a mânca pe traseu. Eu îi voi da bani la ea pentru toate aceste lucruri, dar va avea oricum și o sumă de rezervă dacă va dori să își cumpere ceva ca amintire.

5.apă și gustari sărate

Un rucsac va conține haine de schimb și rochia pentru petrecere, alt rucsac va conține apă, gustări sărate și portofelul cu bani (eventual un tricou de schimb).

Nu mai povestesc despre răul de mișcare (detalii aici). Vă spun doar că e bine să aibă la ei și acadele ori pastile pentru combaterea răului de mișcare. În plus, apa și gustările sărate nu vor lipsi din rucsac. Ele sunt utile pentru că orice copil simte la un moment dat nevoia să ronțăie, plus că împart între ei ceea ce au…se duc repede!

 

Așadar acestea sunt cele 5 lucruri pe care să le ia un copil care pleacă într-o excursie de două zile, cu școala. Dacă aveți alte propuneri sau altă experiență, vă rog să lăsați un comentariu și să ne ajutați 😉

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

16 comentarii publicate

  1. Toamna, iarna la scoala unde invata baiatul meu nu se fac excursii, spun ca elevii sunt predispusi la raceli si nu vor probleme cu parintii.

  2. Mai am de asteptat pana s-o las pe cea mica in excursie. Cred ca prima oara am sa stau cu sufletul la gura. Am retinut oricum de ce are nevoie si sper sa nu-i lipseasca nimic

  3. Ma intereseaza foarte mult subiectul. Ante a inceput clasa I si deja mi-a spus despre o tabara in vara! :O Nu stiu daca o las…mi se pare mult prea mica pentru a pleca o saptamana intreaga, dar daca se va organiza o excursie de doua zile ma intereseaza ce sa ii pun in bagaj!

    • Cei care au rau de miscare nu pot sa manance ori sa bea ceva dulce ca sa nu li se faca mai rau. Este indicat sa manance doar ceva sarat si sa bea apa plata.
      Da, telefonul sigur nu il uita! Sa nu uitam incarcatorul 🙂 )))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.