îngrijirea zilnică

5 produse de care ai nevoie pentru îngrijirea zilnică

5 produse de care ai nevoie pentru îngrijirea zilnică

S-au golit magazinele. Oamenii au cumpărat chiar și mai mult decât au nevoie, ca să își facă stocuri, mânați de un instinct ancestral de supraviețuire. E nevoie, desigur să avem în case alimente și medicamente. Însă nu doar de acestea.

Mai avem nevoie și de produse pentru igiena personală și îngrijirea zilnică. Fie că este perioadă de auto-izolare forțată în case, fie că nu, avem o nevoie zilnică să ne îngrijim. În ciuda faptului că în această perioadă suntem învățați să păstrăm distanța socială, rămânem totuși ființe sociale prin felul în care trăim. Apoi socializăm oricum cu membrii familiei.

îngrijirea zilnică

De aceea nu vom putea să renunțăm niciodată la produsele cosmetice și de îngrijire a corpului, nu neapărat pentru că socializăm cu alții, dar mai ales pentru noi înșine, pentru că un corp îngrijit este totodată mai sănătos.

Ce produse cosmetice sunt indispensabile acum pentru îngrijirea personală? Ce ai avea nevoie să cumperi ca să îți ajungă măcar pentru o lună de zile? Iată în continuare o listă de doar cinci produse obligatorii.

1. Săpunul și  nu pot să lipsească din baia nimănui. Acum și mereu e bine să ne spălăm pe mâini cât mai des cu putință. Nu trebuie să fie o obsesie, ci un obicei care să intre în rutină, un obicei care înseamnă sănătate și mai puține boli.

Consumul anual de săpun pe cap de locuitor este chiar un indicator semnificativ folosit în statistici pentru a măsura nivelul de civilizație al unui popor. Fiecare poate să aleagă ce săpun va folosi, fie solid, fie lichid și dintre zecile și sutele de arome posibile. Dar e obligatoriu să fie folosit! Mai ales acum! Prima regula de igienă în această perioadă este tocmai spălarea mâinilor cu săpun pentru cel puțin 20 de secunde.

2. Pasta de dinți este un alt produs care nu trebuie, nu are cum să lipsească din casa nimănui. După recomandarea medicilor, ar trebui să ne spălăm de două ori pe zi. Dantura noastră trebuie îngrijiță chiar dacă stăm acum, în casă, în fața televizorului. Ba, poate mai multe ca oricând acum trebuie să avem grijă de ea pentru că, stând acasă suntem tentați să ronțăim câte ceva mai mereu, igiena dentară fiind și mai importantă tocmai pentru că vom fi tentați să o neglijăm.

Nici săpunul și nici pasta de dinți nu costă mult, fiind accesibile absolut oricui, deși cândva, în istoria societății omenești, poate că erau mult prea scumpe pentru oamenii săraci.

3. Șamponul și gelul de duș, ca produse cosmetice de îngrijire, sunt mult mai „noi” ca săpunul, dar nu pot fi uitate în această listă scurtă (aproape) obligatorie. Există și produse doi-în-unu, adică șampon+gel de duș împreună, există și separate, dar fără ele dușul nu poate fi conceput. Ei, poți să folosești săpun în loc de gel de duș, dar în loc de șampon ce să folosești? Părul oricum trebuie îngrijit cu mare atenție și cu mare răspundere.

4. Deodorantul, deși credem că este un produs relativ nou, a existat sub formă de uleiuri aromatice din vremuri străvechi, fiind folosit în Egiptul Antic. Acum există multe tipuri de deodorante, cele mai folosite fiind cele sub formă de spray, deo-roll-on și stick solid.

Fiecare persoană va alege ceea ce îi place, ceea ce i se potrivește. Dar trebuie știut că un deodorant nu are în rolul de a parfuma, ci de a diminua transpirația sub braț și de a-i anula mirosul neplăcut. Există multe controverse legate de deodorante, iar specialiștii consideră că nu trebuie să le alegem pe acelea care opresc de tot transpirația, inhibând glandele sudoripare. Cel mai bun „tratament” contra transpirației rămâne tot apa cu săpunul, apoi folosirea unui deodorant obișnuit, care nu împiedică glandele „să-și facă treaba”.

5. Indiferent că ești femeie sau bărbat, ai nevoie de cremă de mâini/față/corp. Cremele sunt importante pentru a menține sănătatea și suplețea pielii și fiecare va alege în funcție de preferințe și caracteristicile propriei epiderme.

În plus, chiar dacă ești acasă acum și neapărat când vei ieși după ce criza va trece, parfumul rămâne nu doar un moft, ci o necesitate. Efectiv nu te va face doar să miroși bine, ci chiar să te simți bine și încrezător/încrezătoare. În perioada aceasta de izolare cu toții suntem mai mult sau mai puțin afectați pe plan psihic, unii ajungând chiar la depresii. Un parfum preferat poate face minuni, redându-ne optimismul.

Vă spun asta din experiență proprie. Zilele trecute, ca să-mi ridic moralul, după ce am făcut rutina zilnică de îngrijire a pielii m-am parfumat cu cel mai bun parfum pe care îl am, un Yves Saint Laurent Libre, mi-am pus șorțul de bucătărie și m-am apucat de frământat o pâine savuroasă pentru familia mea.

Mă opresc aici cu enumerarea, deoarece ne-am referit doar la produsele cosmetice „universale”, folosite deopotrivă de toată lumea. Femeilor le mai trebuie de exemplu rujuri și produse de machiaj iar bărbaților produsele pentru bărbierit. Aveți grijă să continuați să vă îngrijiți și mai ales spălați-vă pe mâini cât mai des!

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.