evita sedentarismul

6 modalități prin care copilul tău poate evita sedentarismul

6 modalități prin care copilul tău poate evita sedentarismul

Sedentarismul este o problemă reală și este din ce în ce mai răspândit, atât printre adulți, cât și printre copii. Din păcate, acest stil de viață afectează foarte grav starea sanatății și calitatea vieții, iar în unele cazuri, poate duce la afecțiuni grave.

Dacă ești părinte, este foarte important să îi construiești copilului tău obiceiuri benefice, mai ales în ceea ce privește un stil de viață activ. Avantajul este că, atunci când sunt mici, aceștia sunt un izvor de energie nesecată, iar activitățile ce presupun mișcarea fizică se află printre preferatele lor!evita sedentarismul

Primul pas pe care îl poți face în această direcție este să transformi totul într-o joacă

Copii asimilează cel mai bine informațiile și învață prin intermediul jocurilor. Așadar, dacă reusești să îi pui la dispoziție modalități prin care să se distreze și să facă, în același timp, mișcare, drumul este pe jumătate parcurs.

Dacă locuiești la curte, accesând https://hitmag.ro/trambuline-copii vei putea achiziționa unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de către cei mici. Astfel, copilul tău va petrece mai mult timp în aer liber, în siguranța locuinței voastre!

Prezintă-i întotdeauna lucrurile ca pe niște joculețe amuzante, iar micuțul va ajunge să iubească mișcarea fizică pentru toată viața!trambulina

Alte modalități prin care sedentarismul poate fi evitat:

-Observă cu care dintre prietenii lui este mai apropiat și ajută-l să își creeze o gașcă cu care poate petrece timpul. Îi poți invita la voi acasă, unde vei organiza cele mai tari petreceri cu ajutorul HITMAG.ro, care îți pune la dispoziție mese de ping pong pentru clipe distractive împreună. Competiția îl va ține alert și nu va dori să renunțe. În plus, în acest fel, își va consolida relațiile cu cei din jur și își va putea dezvolta abilitățile sociale.

-Jocurile video și timpul petrecut pe calculator sunt principalele motive pentru care copiii și adolescenții au un stil de viață lipsit de activitate fizică. De aceea, tu, ca părinte, poți evita o situație de acest fel dacă îi limitezi acestuia accesul la dispozitivele electronice. Copilul nu trebuie să considere aceste device-uri un lucru normal, ci un privilegiu.masa ping pong

-Organizează ieșiri în familie cu bicicleta, trotineta sau role. Păstrează cel puțin o zi a săptămânii pentru această activitate, în care fiecare membru al familiei își poate alege mijlocul de deplasare individual preferat. Ori, ieșiți în parc și jucați fotbal, volei, sau baschet împreună. Nu numai ca veți beneficia toți de pe urma acestor întâlniri, dar vă veți bucura de aer curat și de compania celorlalți!

-Atunci când încerci să-l educi și să-l îndrepți pe cel mic către un stil de viață activ, asigură-te ca și tu ții cont de propriile sfaturi. Cel mai bun exemplu este cel propriu.

-Când este destul de mare, vorbește-i despre riscurile inutile la care se supune ducând o viață din care lipsesc sportul și activitatea fizică.activitate aer liber copil inot

-Dacă cel mic va învăța, încă din fragedă copilărie, să iubească sportul și alte activități care implică mișcarea fizică, acest obicei se va păstra de-a lungul vieții! În acest fel, îi asiguri un mod de viață sănătos și un trai fericit!

Tu cum faci ca să eviți sedentarismul la copilul tău?

guest post Oana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.