loc de citit

7 Idei pentru amenajarea unui loc de citit lângă bradul de Crăciun

7 Idei pentru amenajarea unui loc de citit lângă brad. Cum să-ți amenajezi un loc de citit lângă bradul de Crăciun?

E august și acum stai și citești romanul preferat în hamac, sub căldura toridă a soarelui. Doar cuburile de gheață din paharul de smoothie te trimit cu gândul la răcoarea iernii și locul acela confortabil de lângă brad în care te poți culcuși serile pentru a-ți continua o carte bună descoperită recent.

Bradul de Crăciun este punctul focal al decorului sărbătorilor de iarnă, dar te-ai gândit că l-ai putea folosi pentru a crea cel mai ingenios loc de citit? Cum canicula ne inspiră pentru a visa la răcoare, vorbim azi despre câteva idei frumoase care te vor ajuta să setezi locul perfect de citit lângă un brad de Crăciun cumpărat de la BraziCraciun.net.loc de citit

Iarna mai poate aștepta, dar când va fi vremea să-ți cumperi un brad de Crăciun anul acesta, vei ști deja unde să-ți îndrepți pașii virtuali pentru a regăsi ideile pentru colțul crăciunesc de citit. Și dacă faci parte din cei care iubesc atât de tare sărbătorile de iarnă încât își cumpără un brad artificial la începutul lunii noiembrie, te vei putea bucura de acest colț de poveste pentru mai mult timp.

7 Idei pentru amenajarea unui loc de citit lângă bradul de Crăciun

1.Alege cu atenție luminițele

Luminițele din brad fac deliciul colțului de poveste. Dacă nu cumperi direct un brad artificial cu fibră optică sau un model cu luminițe LED, atunci poți folosi o instalație exterioară.

2.Un fotoliu confortabil

Trage lângă brad un fotoliu cât mai confortabil sau o canapea în care să te simți cât mai bine. Asigură-te că ai în apropiere o pătură moale în caz că ți se face frig și vrei să o arunci peste picioarele goale, precum și câteva pernuțe decorative ca să-ți poți sprijini capul, mijlocul etc.

3.Alege cărți bune cu tematică de iarnă

Există o mulțime de cărți frumoase de iarnă și Crăciun pe care le poți citi. Treci pe la librărie, cere recomandări prietenilor sau verifică review-urile online (chiar și de pe blog-ul nostru) și alege-ți câteva cărți foarte bune pe care intenționezi să le citești la final de an.

4.Așează bradul și implicit colțul de citit în apropierea unei ferestre

Nu ar fi minunat să-ți poți ridica ochii din paginile cărții și să vezi dansul fulgilor de nea la fereastra ta? Oh, da! Cu siguranță. De aceea, dacă ai posibilitatea, așează colțul de citit de lângă brad astfel încât să ai acces la vederea pe fereastră.

5.Așează o măsuță în apropiere

Pe aceasta poți pune o farfurie cu fursecuri, nuci sau fructe confiate ca să ronțăi ceva din când în când. Dacă optezi pentru fursecuri, alege unele cu esență de scorțișoară sau portocale, pentru că acestea completează perfect decorul de iarnă.

6.Așează câteva lumânări parfumate

Vizualul nu este totul. Îngrijește-te și de miros. Pentru aceasta, alege câteva lumânări parfumate cu aromă de brad, vanilie, măr copt etc. Dacă ai un brad artificial și folosești lumânări parfumate cu aromă de cetină, vei simți ca și cum bradul tău chiar este unul natural, doar că nu lasă ace pe jos.

7.Ce zici de un brad artificial nins?

Brazii ninși sunt în tendințe de câțiva ani buni și sunt extrem de frumoși. Vârfurile lor sunt ninse, ca atinse de zăpadă și te ajută să creezi un decor de poveste alb, curat, inocent, cu adevărat special. Acesta rezonează minunat cu un colț în care ești gata să descoperi noi experiențe fictive descrise în cele mai frumoase cărți pe gustul tău.

Dacă amenajezi un colț de citit pentru copii, lângă brad, așează pernuțe moi pe jos, alege un scaun balansoar (tip Poang), pune câteva cărți la indemâna celui mic, pe o etajeră joasă și rotește-le la câteva zile. Nu uita de fructe și apă la îndemână, iar dacă te simți inspirat/ă poți seta un decor chiar de poveste, cum ar fi unul ca zugrăvit în Cronicile din Narnia (cu brazi albi, pături cu blană albă și pufoasă, animale fantastice etc).

Un astfel de colț deschide apetitul pentru citit și pentru cei mici, și pentru cei mari. Până când vei așeza și vei împodobi un brad de Crăciun în living, ai timp să reflectezi și să pui în practică acele idei care se lipesc cel mai bine de stilul tău de citit.

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.