activități de vacanță pensiune Maramureș

O lungă listă de activități de vacanță pentru tine și familia ta, în Maramureș

Descoperă frumusețea naturii și a satului românesc, alături de copilul tău

Tot mai mulți părinți încep astăzi să se departeze de formatul clasic de vacanță (ultra-all inclusive; la Marea Neagra sau în străinătate) și să caute experiențe unice, care să le permită să descopere locuri noi, să între în contact cu noi culturi, să fie mai aproape de natură și să transmită copiilor și familiei valori mai puternice.

Stilul de viata agitat, haotic, grăbit și puternic tehnologizat ne face foarte adesea să realizăm că modul în care facem lucrurile este greșit – și ce loc mai bun pentru a ne recalibra ritmul, pentru a redescoperi curgerea domoală a timpului, existența plină de semnificație a satului românesc, decât în Maramureș.

activități de vacanță pensiune Maramureș

Aici, un tărâm unic, dacic la rădăcini, greu accesibil în trecut datorită așezării muntoase, continuă să atragă oameni, călători și turiști din toate colțurile lumii. Această grupă vulcanică a munților Carpați a creat depresiuni aparte, văi brăzdate de râuri limpezi, peisaje pitorești și sate îmbrăcate în lemn.

Și aici, în inima Maramureșului, pentru a păstra cât mai bine tradițiile locului, a promova imensa bogăție culturala și naturală a zonei, a fost înființată una dintre primele destinații de ecoturism din Romania – Mara-Cosau-Creasta Cocosului.

Însă dincolo de lucrurile frumoase ce pot să fie văzute aici, vrem sa subliniem astăzi, în acest articol, câteva idei de activități potrivite, de vacanță (sau poate chiar de weekend) pentru tine și copilul tău.Maramureș vacanță

Oarecum, totul începe cu găsirea unei cazări în acest loc – astfel, vei avea acces rapid la diverse servicii locale potrivite. Altfel spus, vei putea să faci o mulțime de lucruri alături de cei mici, chiar în pensiune sau în apropierea acesteia:

 • Participarea la o seara muzicala – dansatori, interpreți și cântăreți te vor aduce într-o atmosferă unică și le vor captiva atenția celor mici. Poți opta pentru ansambluri de copii, special pregătite.
 • Costumele tradiționale pot să fie închiriate – atât pentru ședințe foto, cât și cu ocazia acestor petreceri sau pentru a participa la slujbele religioase (la bisericile de lemn din aceste sate, numeroase dintre ele fiind patrimoniu UNESCO).
 • Mese copioase, rețete tradiționale cu ingrediente bio (deseori din propria gospodărie sau din sat). Copiii vor putea compara gustul mâncării de aici cu cea din supermarket, vor vedea animalele din ogradă și vor înțelege cum se prepară mâncarea la foc ori la cuptorul de lut din interior sau din curte.
 • Pregătirea plăcintelor, a pâinii sau a altor feluri de mâncare, alături de gazdele de la pensiune, într-un mod autentic
 • Plimbari cu bicicletele, alături de ghizi sau cu ajutorul hărților ori aplicației mobile Ecomaramures.
 • Un picnic în natură, departe de orice zgomot, miros sau urmă a orașului.
 • O vizită la o stână tradițională de oi și servirea unei mese specifice, preparate în aer liber
  hora dans Maramureș
 • Pescuit la fermele proprii sau vizitarea unor păstrăvării
 • Călărie sau plimbări cu calul, pe trasee special amenajate sau în afara drumului, pe dealuri și munți
 • Plimbări cu căruța sau cu sania trasă de cai
 • Participarea la activitățile zilnice gospodărești sau la câmp
 • Plimbări la pas, în turul satului
 • Băi în lacurile cu sare sau în bazinele cu apa sărată din Ocna Șugatag
 • Drumeții alături de ghizi locali
 • Ture pentru observarea și fotografierea vieții sălbatice, în zone special amenajate
 • Vizitarea meșterilor locului și a atelierelor acestora – sculptori și artizani în lemn, pictori de icoane, făuritori de clopuri maramuresene, textile, podoabe ori cojoace tradiționale

Daca te-am facut curios, afla mai multe detalii direct pe site-ul destinatiei de turism si descarca de aici harti, ghiduri si aplicatii pentru pregatirea unei vacante de neuitat in inima verde a Maramuresului!

Stefan

6 comentarii publicate

 1. De cand visez eu sa ajund intr-o vacanta in Maramuresc! Ma atrage absolut totul acolo si cred ca voi bifa toate activitatile astea. Cel mai mult ma intereseaza nu sa ma duc la un muzeu, ci sa stau printre oameni, sa iau aminte direct la modul lor de viata care este unul aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.