afecțiuni neurologice

Afecțiuni neurologice – depistare, tratament

Afecțiuni neurologice – depistare, tratament

Nu credeam că voi ajunge să scriu un articol despre dureri de cap, traume ori tumori, dar uite că discuțiile din ultima perioadă mă determină să fac și acest lucru. După câteva căutări rapide pe nenea google, am primit mai multe variante de acces: clinica de neurologie Neuroaxis, clinica de neurologie, neurologie București, neurolog bun, doctor neurolog, clinica de neurologie în București, afecțiuni neurologice.

Unii dintre voi au citit probabil ultimele articole în care povesteam despre mama unei colege de-a Dariei. A murit la 42 de ani. Avea o tumoare la creier. Copiii au fost și ei afectați pentru că, la 10-11 ani, privești cumva viața, iar o asemenea veste te lasă praf. Discuții au fost în toate familiile așa că vă dați seama că sunt toți afectați de situația aceasta gravă.afecțiuni neurologice

Boli sau afecțiuni neurologice

În esență, bolile neurologice sunt afecțiuni ale creierului, măduvei spinale sau ale sistemului nervos. Dacă este afectată una dintre aceste funcții ale corpului, pot interveni probleme de motricitate, vorbire, înghițire, respirație sau chiar învățare. În aceeași categorie intră și problemele de memorie, senzoriale ori schimbările de dispoziție. Cele mai cunoscute/întâlnite situații sunt: epilepsia, Alzheimer, accidentele vasculare, migrena, scleroza, Parkinson, tumori cerebrale etc. În total sunt peste 600 de boli neurologice.

Simptome ale tulburărilor neurologice

Cele mai des întâlnite sunt senzațiile de arsură, înțepătură, amorțeală, slăbiciune musculară, paralizie etc. Acestea sunt însoțite de obicei de dureri variate. Tulburările neurologice pot fi declanșate de afecțiuni ale sistemului nervos ori însoțesc boli autoimune (lupus, sindorm GullainBarre), viruși (HIV, Epstein-Barr) sau virusul varicelo-zosterian. Aceste afecțiuni neurologice pot fi cauza unor disfuncții ale sistemului nervos autonom și pot influența acțiuni precum respirația, înghițirea, controlul vezicii urinare ori chiar transpirația.

Depistare, control și tratament pentru afecțiuni neurologice

Pentru mine este dificil acest subiect. Nașul meu a suferit de Alzheimer și știu prin ce a trecut sora mamei mele (nașa mea) pe parcursul anilor în care l-a asistat și i-a salvat viața. Au fost ani extrem de dificili pentru toți, dar mai ales pentru ea fiindcă a stat alături de el zi și noapte și i-a vegheat somnul, respirația, a avut grijă să îl hrănească, să îl spele, să supravegheze modul în care medicamentele își făceau efectul ori dacă aveau reacții adverse.

La cele mai multe boli neurologice există tratament, măcar pentru ameliorare dacă nu pentru eliminarea bolii. Ceea ce se poate face este să se caute medicii potriviți, acei oameni care și-au dedicat viața salvării oamenilor afectați de asemena boli grave. Asistența familiei este importantă. În funcție de boala depistată, membrii familiei sunt sfătuiți ce pot face pentru a ajuta, ameliora și asigura confortul necesar persoanelor care suferă de o boală neurologică.

O clinică de neurologie este cea mai indicată. După ani de zile în care nașa mea a stat la ușile medicilor alături de nașul meu, pot spune că diferența dintre un specialist și un medic generalist se vede de la cer la pământ. Un doctor neurolog va ști exact care sunt simptomele, va pune diagnosticul corect și va stabili modul de tratament adaptat la pacientul respectiv.

Din ce am aflat de pe google există o clinică de neurologie în București care este specializată pe bolile sistemului nervos. Poate sunt și altele, nu știu. Ideea este să vă documentați. Mergeți la medic, căutați un neurolog bun, cereți recomandări de neurologie București, întrebați de o clinică de neurologie.

Nu stați! Nimeni nu vă poate ajuta dacă nu căutați singuri persoana potrivită, specialistul care să știe cum să abordeze o asemenea boală. Există situații când programarea la un consult psihologic a ajutat enorm pentru depistarea anumitor cazuri de demență. La fel, găsirea unui chirurg bun pentru operația unei probleme spinale.

Eu doresc multă sănătate celor doborâți de afecțiuni neurologice, iar familiei lor multă putere și răbdare!

 

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

14 comentarii publicate

  1. Din punctul meu de vedere bolile neurologice sunt cele mai dificile de depistat, dar și de tratat. E bine să fim informați, să facem controale periodice și să ne bucurăm de viață în fiecare clipă.

  2. Orice boala daca este depistat la timp e mult mai usor de tratat. Acest lucru se poate face numai cu ajutorul unor medici devotati si unor controale periodice.
    Multa sanatate tuturor! :*

  3. Desi locuiesc in Bucuresti, nu stiam de existenta acestei clinici si ma bucur ca am citit articolul tau. E un subiect sensibil pentru mine, din pacate afectiunile neurologice sunt foarte frecvente in randul tinerilor.

  4. Sanatatea e cea mai importanta, dincolo de toate bunurile materiale si banii pe care ii detinem. Nu stiu pe nimeni apropiat sa aiba probleme neurologice, insa din ce stiu cele mai bune clinici sunt la Bucuresti.

  5. Din pacate si eu sufar de o malformatie la nivel de ADN mai bine zis de ordin neurologic. Nu pot face nimic decat controale regulate si sa urmaresc evolutia. Problema mea se numeste neurofibromatoza.

  6. L-am avut pe tara cu dementa. Doamne mult am tras eu cu sora mea. Pana la urma l-am internat la un spital particular unde costurile au fost enorme, dar nu se mai putea. Ne epuizat fizic si psihic pe toti.

  7. ca orice boala, si boala neurologica este foarte grea. Eu il am pe bunicul cu scleroza multipla de vreo 20 de ani. Acum avansat atat de mult paralizia ca nu mai poate nici manca singur. Din pacate, noi nu am avut parte de medici foarte buni,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.