ajutor în afaceri

Ai nevoie de ajutor în afaceri? Citește și învață de la profesioniști!

Ai nevoie de ajutor în afaceri? Citește și învață de la profesioniști

Nu demult am citit într-o carte de mare succes un adevăr banal, scris pe niște tăblițe sumeriene vechi de mii de ani: când vrei să faci ceva întreabă un om care se pricepe în acel domeniu, întreabă deci un profesionist.

Dacă vrei să faci ceva la casa ta, întreabă un inginer constructor sau un zidar, în funcție de complexitatea lucrării. Dacă vrei să îți educi mai bine copilul întreabă-i pe profesori sau pe alți specialiști în educație. Sau dacă vrei să faci afaceri cu bijuterii (exemplul din carte) întreabă-i pe bijutieri despre prețul și calitatea obiectelor respective.ajutor în afaceri

Mergând mai departe cu ideea, într-un discurs susținut de un renumit coaching de la noi din România, se spunea că dacă vrei să fii milionar, învață de la milionari, nu de la bunicul tău. Cu tot respectul pentru bunicul tău, care probabil a fost un om minunat, destoinic și înțelept, nu poți învăța de la el cum să fii milionar, pentru că el nu a fost milionar.

Așa că dacă ai început o afacere sau doar vei începe una în curând, va trebui să te documentezi și să afli cât mai multe de la profesioniști, cum sunt cei de la PortalManagement.ro, pe care tocmai l-am descoperit și care este un site de dezvoltare profesională și pentru a găsi idei de afaceri profitabile.

Nu este nici o rușine să înveți, că nimeni nu s-a născut învățat. Dimpotrivă, totdeauna au progresat oamenii care și-au spus: „O, dar despre asta nu prea știu mare lucru și ar trebui să învăț!” Cei care au gândit că „Eu sunt foarte deștept și nu mai am ce învăța, că nici nu-mi trebuie!” fac parte doar din marea mulțime a celor care au dat faliment, deși poate că au fost odată și „pe val”.

Ca să conduci o afacere nu ajunge doar să fii un bun inginer, medic sau economist. Trebuie să fii mult mai mult decât atât, trebuie să-i determini pe oamenii din subordine să dea tot ce au mai bun alături de tine. Trebuie să înveți despre management și leadership.

Despre aceste subiecte se vorbește foarte mult în ultima vreme, iar marile companii caută mereu soluții pentru a-și instrui personalul de conducere, cheltuind pentru asta mari sume de bani. Îți doresc și ție să ajungi să o faci într-o bună zi, dar până atunci trebuie să înveți singur sau ajutat de oameni care se pricep, așa cum am mai spus la începutul articolului.

Acum nu mai suntem „în beznă” în domeniul construirii și conducerii afacerilor. Surse de documentare există la discreție, dar pe mine site-ul de care am pomenit mai sus pur și simplu m-a fascinat. Abia l-am descoperit și aștept să citesc cât mai multe articole, că și eu am nevoie să învăț mereu, pentru că am mica mea afacere pe care o conduc de câțiva ani.

Cel mai mult îmi place să citesc despre povești despre afaceri, pentru că ai ce învăța de la cei care au reușit. Poți învăța cum să faci ca ei. Ai ce învăța și de la cei care au eșuat, cum anume să nu faci ca ei.

Un alt lucru important este să-i întrebi pe profesioniști. Poate că ai citit multe articole care te-au edificat cu privire la unele chestiuni, dar poate că mai ai nevoie și să discuți cu cineva despre problemele tale legate de management sau leadership, ca să te lămurești mai bine.

Poți lua legătura cu oameni pricepuți, pentru că de aceea există acest minunat mediu online, poți să le pui întrebări, poți să fixezi dacă e nevoie și întâlniri cu ei. Important este să înveți de la cei care se pricep, după cum ne-au sfătuit și sumerienii de acum mai bine de cinci mii de ani!

Tu cum vezi ajutorul în afaceri? La cine apelezi pentru a te sprijini la nevoie cu sfaturi și idei pentru afacerea ta?

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: