Andrei invata alfabetul englez si nu numai

Pentru ca mereu este in preajma Dariei, aude tot, repeta tot si invata….nu ma mai mir cand imi face vreo surpriza 😉

Deja stie cateva cuvinte in engleza, ba inca isi da seama singurel ca trebuie sa spuna „a car” nu doar „car” 😉 ….am decis ca e momentul sa facem si altceva 😉

De cateva saptamani ma tot bate la cap si ma intreaba daca a scris corect cifrele 😀 Ia o creta colorata si incepe sa scrie 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 . Da, il sare pe 7 (ce chestie! si cand numara il sare pe 7,indiferent ca  numara in engleza ori in romana)

I-am dat sa coloreze cifrele, s-a jucat cu laptopul lui de m-a innebunit pe mine cate cupe a castigat 😀 …..acum are o alta preocupare! Sa imparta in silabe cuvintele! A prins repede ideea ca un cuvant este format din mai multe silabe si toata ziua il auzi cum imparte cuvintele :)))

Cand i-am dat foile cu literele (multumim,Daiana pentru ele 😉 ) , si-a ales foaia cu Apple! Ce bine! Eram asa incantata! In parculetul copiilor este un mar care are deja fructe (incep sa se coaca, raman micute, dar sunt extrem de gustoase, Andrei mananca multe mere) asa ca am ales 3 mere si i le-am asezat pe foaie. Nu a vrut sa coloreze litera si ca traseze cu creionul colorat. Am numarat in engleza: one apple, two apples, three apples. Pronunta foarte bine.Are o dictie chiar mai buna decat a Dariei. A asezat merele de la mic la mare (asa a vrut el) si am repetat little, big, the biggest 🙂

Ne-am jucat si l-am pus ca numere merele de pe masa in engleza (eu luam cate unul sau doua, asezam altul….)

Ne-am mai jucat si cu alte foi cu litere, dar foaia cu A a fost preferata noastra de departe 😉

Ma bucur ca-i place si se simte atras de limba engleza, de cifre, de litere….sper sa o tina tot asa 😉

M-am hotarat sa iau foile cu noi in vacanta (plecam la sfarsitul saptamanii) si sa ne mai jucam si acolo 🙂

Despre Antoaneta 2267 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

15 comentarii publicate

  • da, are propriul laptop 🙂
   in plus, avem in intelegere: sta la calculator 15 min/zi daca face anumite treburi marunte care tin de el (sa stranga masinutele aruncate prin sufragerie, sa isi duca hainele la baie cand se schimba, sa stranga jucariile/revistele/cartile pe care le-a imprastiat cand s-a jucat – totul inainte de culcare)
   are 3 ani si jumatate 🙂

 1. happy happy joy joy! 🙂
  ma bucur ca va folosesc fisele si mai ales ca Andrei e asa implicat; cu Daria prin preajma, nu cred sa isi piarda entuziasmul 🙂
  o sa mearga in toamna la gradi?

  • multumim,Ralu!
   e bine ca-i place;uneori ma gandesc ca sare etapele, dar tot e bine ca face ceva ce ii place 🙂

 2. In curand o sa te trezesti cu piticul tau ca o ia grabit pe urmele surioarei. Frumoase activitati aveti voi. Eu tin minte ca fratele meu, cand am intrat eu la scoala, invata si el odata cu mine . eu fiind cu un an mai mare i se parea mai interesant ce faceam eu decat el, pe ale lui deja le stia :).
  Eu cu Dante nu am apucat sa incep exersarea literelor si a cifrelor, mi a luat o el inainte prin desenele lui. acum e la etapa punctelor: el face litera cu puncte si eu trebuie sa o fac unind punctele… exact pe dos adica decat era de asteptat :). Cred ca copiii astia se nasc avand deja informatiile in capusor despre litere , cifre, scris si citit.

  • Da, invata asa repede,depasesc cu mult asteptarile/ideile noastre despre educatie 😉
   Sa stii ca uneori raspunde inaintea ei, inclusiv la adunari simple pana in 10 🙂

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,696 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: