Apa si foc – joc cu Manny Iscusitul

Mai demult i-am cumparat lui Andrei revista Manny Iscusitul. Asa cum are obiceiul, rasfoieste revistele preferate de cate ori are chef 😀 ceea ce in seara asta ne-a dat prilejul sa ne jucam ceva nou 😀

Se joaca in 2. Pe o parte si pe cealalta sunt fisele jucatorilor – fiecare jucator are cate 10 picaturi de apa si 10 flacari.

Plansa de joc cuprinde diverse patratele : unele cu desene (apar picaturi de apa/flacari), altele goale. Fiecare jucator arunca cu zarul. Cand ajunge pionul (noi ne-am jucat cu perforatoarele pe post de pioni 😀 ) pe o casuta colorata, jucatorul coloreaza tot atatea picaturi de apa/flacari cate indica imaginea. Castiga cel care coloreaza primul atat picaturile de apa,cat si flacarile.

Le-a placut mult jocul asa ca sigur le voi pregati eu alte planse similare 😉 Imi place ca Daria a invata sa piarda 😀 , ca a invatat sa aiba rabdare si sa coloreze mai frumos. Andrei stie cifrele si face adunari simple: deja ne explica cate picaturi de apa mai are de colorat (nimerise o imagine cu 5 picaturi), comenta de fiecare data cand zarul ducea „pionul” pe o casuta goala …..

Despre Antoaneta 2267 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

6 comentarii publicate

  1. Dap, asta mi-ai cumpărat-o și mie! Și noi tot la apă și foc am fost acum câteva săptămâni. Și așa i-am arătat toată colecția noastră mașinuțe de pompieri, și stingătorul de incendii de pe scară. Stai să-ți dau și un document prin mail nice cu lecția despre foc! O să-l folosesc ceva mai încolo!

      • Ți-am trimis documentul pe mail 🙂 Cu plăcere! Deocamdată suntem ok! Este foarte faină lecția, nu? Sunt și niște desene animate cu Mickey pe care i le tot pun tot cu incendiu și pompieri! Știm și lecția focului, că am învățat-o cu o lumânare 😀 Am aprins lumânarea și i-am zis să atingă flacăra! După ce a atins-o…a știut ce înseamnă să frigă și nu se atinge de nimic fierbinte prin casă, în special de aragaz! Bineînțeles nu s-a fript, dar a simțit destul ca să știe 😀 😀

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,651 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: