GUEST POST: Recenzie –> Atlantida – Pierre Benoit –> InfraSunete

Asa cum am promis saptamana trecuta, in fiecare vineri voi posta un guest post.

Cu alte cuvinte, daca cineva doreste sa scrie un articol si sa il public pe blogul meu, il / o rog sa lase mesaj si discutam detaliile.

Astazi va prezint un domn – Dumitru – cunoscut mai degraba dupa numele de blogger –> InfraSun.

*****

Atlantida Pierre Benoit

Cine n-a auzit de Atlantida? Daca e cineva, atunci sa citeasca mai intai articolul asta. Cartea de fata este o poveste de… dragoste? Este cumva o bagabonteala de prin desert, unde s-a strans niste aventura, teribilism, dragoste, baieteala, fatalism si cel putin o crima. Nu este un amestec obisnuit.

Contine elemente multiple si dragoste si povesti de viata si aventura si chestii psihologice si stiinta si cam ce vrei tu. Nu lipsesc nici elementele ilegale si imorale, nu lipseste nici personajul paria care se transforma sub ochii nostri, trece prin diverse forme.

Un locotent francez se afla undeva prin Sahara. Actiunea cred ca are loc in perioada interbelica sau dupa al doilea razboi mondial, ceva de genul. Acest locotenent, este pana la noi ordine seful unui mic fort. Pasionat de arheologie si chestiuni de genul, isi permite luxul de a pleca din cand in cand prin desert sa faca diverse studii.

Fericirea sa se termina insa relativ rapid, fiindca in fort apare un nou sef. Este vorba despre capitanul de Saint-Avit, care nu prea este “Saint”. Are reputatia unui om care si-a ucis un camarad intr-o misiune. Fiindca nu a fost dovedita fapta, nu s-a intamplat nimic dar este cumva acuzat tacit de toata lumea. El isi stie reputatia si sa zicem ca e impacat cu ea.

Treaba se schimba cand da de locotenentul nostru. Cei doi, par sa dezvolte o relatie buna, se inteleg bine. La un moment dat, chiar pleaca impreuna intr-o expeditie in desert. Niste evenimente mai ciudate il fac pe Saint-Avit sa-si deschida sufletul in fata locotenentului.

Povestea lui incepe cu cativa ani in urma, cand era si el locotenent si pleca intr-o expeditie in desert. Trebuia sa faca nu stiu ce studii arheologice. Era gata sa plece dar a fost impiedicat, a trebuit sa mai astepte venirea capitanului Marhonge. Dezvolta o relatie buna impreuna si pleaca in calatorie, intr-o expeditie arheologica.

Pe drum insa se intalnesc cu un targui, caruia ii salveaza viata si apoi il tin pe langa ei drept ghid. Targui-ul este smecher si are o misiune secreta. Printr-un siretlic ii ameteste pe cei doi, la propiu si apoi ii duce intr-un loc secret, unde asteapta stapana sa, singura urmasa a atlantilor.

Gasesc acolo mormane de elemente de cultura, carti, statui etc dar si o sala ciudata unde sunt 53 de… statui? sau ce-or fi alea. Pe acolo cei doi gasesc si cunostinte vechi dar si obiceiuri ciudate si atat de… interesante dar si barbare in acelasi timp.

Din carte reiese ca cel putin uneori si unii barbati se fac prizonieri de bunavoie. Chiar daca nu au un papuc, gasesc ei unul.

Relatia dintre cei doi, ia apoi turnuri diferite si pe undeva ca de obicei la mijloc e o femeie.

Ramane insa sa vezi tu ce se intampla mai departe, ce s-a intamplat cu femeia aia si cu ei si daca Saint-Avit si-a ucis intr-adevar camaradul. Apoi, chiar erau atlanti pe acolo? Atlantida chiar existase, existau dovezi in acest sens?

Uneori, nu cel care apasa tragaciul/loveste este criminalul.

 


Articol scris de InfraSunete.

Multumim pentru prezentare.

Eu nu auzisem de aceasta carte asa ca a fost chiar interesant sa aflu despre poveste si sunt curioasa sa vad daca voi gasi cartea sa o citesc.

Voi ati citit-o?

Dumitru are multe prezentari de carte pe blogul sau asa ca aveti ocazia sa descoperiti si alte romane interesante.

 

Despre Antoaneta 589 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

19 comentarii publicate

  1. pare destul de vechiuta, n-am vazut-o prin biblioteca. si aduce clar cu genul de carti pe care le citea tata. eu sunt mai mult cu romanele politiste. dar sa stii ca atlantida-mi ridica si mie semne de intrebare

  2. Cartea nu am citit-o, dar pare interesanta.

    Ti-am transmis un mesaj astazi pe un mail de yahoo pe care am mai vorbit. Ma inscriu si eu pentru un Guest post, daca e ok. Sa imi spui daca ai primit :).

  3. Nu am citit aceasta carte, insa mi se pare interesanta. Eu sunt deja pasionata de carti si am cateva zeci in wishlist, care abia asteapta sa ma fascineze cu povestea lor 🙂

Tu ce parere ai?

%d blogeri au apreciat: