blestemul mării

Blestemul mării – Shea Ernshaw (recenzie)

Blestemul mării – Shea Ernshaw (recenzie)

Blestemul mării este un roman apărut recent la editura Leda Edge al cărui autor este scriitoarea Shea Ernshaw și despre care vă voi spune azi câteva cuvinte ca să vă faceți o idee despre subiectul ei. Evident că este o părere subiectivă asupra cărții. E posibil ca vouă să vă placă mai mult sau poate mai puțin chiar decât mi-a plăcut mie.

Încă de la început trebuie să știți că Blestemul mării este un roman fantasy din categoria Young Adult. Personajele principale sunt adolescenți iar subiectul cărții are în centru povestea a 3 surori care prin moartea lor violentă deveniseră într-un fel … fantome.blestemul mării

Despre ce este vorba în Blestemul mării

Acțiunea romanului se desfășoară în Sparrow, un mic orășel de pe malul oceanului care devenise celebru pentru o poveste tragică care s-a întâmplat în urmă cu 200 de ani. Aici, trei surori au fost condamnate de localnici la moarte sub acuzația de vrăjitorie. Au fost legate cu pietre de glezne și apoi aruncate în apele oceanului și lăsate să se înece.

Așa că, de 200 de ani încoace, în fiecare vară, într-o anumită perioadă, cele 3 surori, Marguerite, Aurora și Hazel Swan se întorc în Sparrow și ucid fără milă 3, uneori chiar 4 băieți pe care ele pun ochii. Surorile intră în corpul a trei fete localnice și seduc 3 băieți pe care îi determină să se înece în apele oceanului, atrași fiind de farmecul acestora.

Pe insula din vecinătatea orașului Sparrow locuiește Penny Talbot, o adolescentă cuminte și retrasă care are grijă împreună cu mama ei de farul de pe insulă, vechi de secole. Mama ei suferă și acum de pe urma dispariției tatălui lui Penny despre care nu se știe nimic, nici măcar dacă este mort sau nu. Doar dispărut nu se știe unde și de ce.

Totul devine complicat atunci când în oraș sosește, chiar în timpul sezonului în care apar de obicei cele 3 surori și fură trupurile a 3 băieți nevinovați, un tânăr fermecător și misterios de care Penny ajunge să se îndrăgosteacă.

De ce spun că totul se complică? Pentru că Bo este și el atras în mrejele surorilor Swan iar Penny va încerca să-l salveze de la moarte. Însă lucrurile nu sunt așa de simple precum par la prima vedere ci mult mai complicate. Doar că nu vă voi dezvălui eu ce secrete ascunde Bo, de ce Penny ia unele decizii care par ciudate și nici ce se întâmplă până la urmă cu cele 3 surori care bântuie orașul de atâta amar de timp. Va trebui să aflați singuri toate aceste lucruri pentru că ar fi păcat să vă stric plăcerea lecturii cu niște spoilere, nu?

Părerea mea despre Blestemul mării

Nu pot spune că m-a impresionat prea mult Blestemul mării dar nici nu pot spune cu desăvârșire că este o carte proastă. Eu i-am dat totuși doar 2 steluțe pe Goodreads pentru că nu am simțit o afinitate deosebită cu ea, nu m-a cucerit cu nimic ieșit din comun.

Asta nu înseamnă că este o carte rea ci doar că e posibil ca aceasta să nu fi fost chiar pe gustul meu și știți și voi că gusturile diferă. E un roman ușor de citit, o carte mai mult de vacanță și poate fi citită și de cei mai mici, nu chiar adolescenți, dacă sunt pasionați de aceste gen. Eu am văzut-o ca pe o poveste fără mari pretenții.

Voi ați citit Blestemul mării? Cum vi s-a părut? V-a plăcut?

Cartea poate fi comandată direct de pe site-ul editurii sau de la marile librării online
– vezi AICI sau AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.