natasa alina culea

Book tag: lunile anului

Am primit un Book Tag foarte drăguț intitulat Lunile anului, de la Adriana și Cătălina. Deși am o săptămână destul de aglomerată, am considerat că e bine să mai iau și pauze ca să ma relaxez. Și ce altă modalitate mai plăcută de relaxare decât să scriu un articol? 🙂

Ianuarie

Pentru ianuarie, am ales cartea After You despre care am povestit pe vechiul blog. Am primit-o cadou de la Irina, o prietenă stabilita în Danemarca. Să nu zic că am citit-o cum mănâncă unii pâinea caldă, dar nu ar fi prea departe de adevăr. De la ea am primit cadou și Me before you, tot în engleză, cu mult timp înainte să înceapă la noi în țară nebunia fanilor filmului și a cărților. 😀

Februarie

Aici e dificil de ales. Nu mă pot hotărâ între 3 cărți. Sunt speciale în inima mea. Khaled Hosseini cu Splendida cetate a celor 1000 de sori (recenzie aici) și Și munții au ecou (recenzie aici) alături de Tatiana de Rosney cu Se numea Sarah (recenzie aici) reprezintă alegerea mea pentru aceasta lună.

Martie

Aici nu stau pe gânduri pentru că alegerea e mai mult decât simplă. Seria Alina Marinescu de Monica Ramirez mi-a plăcut enorm și o recomand celor care doresc să citească altceva, să descopere că se poate, că talentul nu contează dacă scrii în română ori engleză. Puteți citi aici părerea mea despre serie.

Aprilie

Pentru această lună aleg cartea lui Alexandru Voicescu – Fata de la nord de ziuă. Articolul meu îl găsiți aici. Recomand cartea celor care doresc să își pună mintea la contribuție. Nu e o carte pentru oricine. Este o carte pentru cei care doresc să descopere ceva diferit. Nu este o carte pentru cei care doresc povești de iubire, romantism etc. Este o carte despre viață, moarte, aparențe, despre călătorii inițiatice. Ar merita citită și dezbătută la orele de română, filosofie, psihologie.

Mai

Devine din ce în ce mai ușor să aleg cărțile preferate. Pentru luna mai aleg trilogia distopică Pragul scrisă de Doina Roman. Articolul meu este aici. Stilul alert, captivant, imprevizibil al autoarei mă determină să consider că avem parte de multe surprize de la autorii noștri și sper ca aceste surprize să continue.

Iunie

Oana Arion nu cred că reprezintă o surpriză pentru voi așa că e firesc să vă povestesc despre seria Nemuritor care se apropie de final. Articolul meu despre serie îl găsiți aici, iar cărțile aici. Pentru cei care nu știu, este vorba despre o serie fantasy care te cucerește rapid cu stilul este alert, imprevizibil. Fiecare carte din serie se referă la legendele specifice unei anumite țări. Cărțile ar trebui citite pe rând pentru a fi înțelese mai ușor.

Iulie

Pentru această lună am ales două cărți complet diferite în aparență, dar care au ceva comun. Cine a citit ambele cărți va înțelege rapid la ce mă refer. Inima mea și alte găuri negre de Jasmine Warga (articolul meu este aici) și Oglinzi blestemate de Livia Ciobanu (articolul meu este aici)

August

În iulie și august am citit și prezentat o serie cumpărată de pe amazon – The Immortal Descendantsscrisă de April White. Rar insist eu să se traducă ceva, dar la această serie chiar aș recomanda editurilor să facă pașii necesari. Ritmul alert, intens, captivant al celor 5 volume este nemaipomenit. Stilul este mult peste Divergent, Harry Potter, Jocurile Foamei etc.

Septembrie

Luna aceasta o dedic cărților pentru copii Minunea și Cartea lui Julian – scrise de R.J. Palacio. Am povestit recent despre cele două cărți pe care vi le recomand din inimă. Vă readuc aminte că pe 17 noiembrie se anunță lansarea oficială a filmului Wonder în cinematografele din întreaga lume. Detalii aici.

Octombrie

Luna octombrie a anului trecut a adus o carte primită cadou de la Mili și Iasmy – Rasiștii. A fost o lectură care m-a luat un pic prin surprindere, deși alesesem cartea chiar eu doar că nu mă așteptasem la așa ceva. Detalii puteți citi aici.

Noiembrie

Una dintre cărțile mele preferate a fost În căutarea lui Nouf. O citisem în engleză, apoi am primit-o de la Mili și Iasmy în română și am fost mai mult decât fericită. Este o carte despre lumea arabă, despre căutarea unui asasin, despre precepte, mentalități și educație. V-o recomand pentru că merită citită.

Decembrie

Pentru luna decembrie, vă recomand prima carte scrisă de Natașa Alina Culea – Natașa, bărbații și psihanalistul. Nu vă așteptați la o carte clasică, ci mai degrabă la ceva special care iese din tiparele unei cărți obișnuite. Nu aș îndrăzni să o introduc la categoria de cărți motivaționale, ci la cea a cărților despre descoperirea de sine cu toate că vorbim despre un roman. Aici puteți citi ce am scris despre această carte.

 

Cui să dau mai departe această leapșa?

Claudia – te-am lăsat în pace până acum, dar nu mai scapi pentru că știu ce recomandări faine ai de făcut

Doamna Dorina – abia aștept să aflu ce cărți ne recomandați!

Audrey – știu că adori lectura așa că aștept recomandările tale cu sufletul la gură!

Dacă cineva dorește să preia leapșa este binevenit, dar vă rog să menționați sursa!

 

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

15 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Booktag: lunile anului și cărțile lor - SoftBlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.