Bucătăria de vis pentru un blogger culinar
Bucătăria este „inima casei”. Am dreptate? Aici este locul în care întreaga familie se reunește, locul în care se petrece magia transformării ingredientelor de bază într-o mâncare gustoasă, sănătoasă și sățioasă.
Și fiecare dintre noi, fie el pasionat sau nu de gătit, are în minte o bucătărie de vis. Unii rămân cu visul, alții au puterea și poate norocul să îl transforme în realitate. Oricum ar fi însă, nimic nu ne oprește să visăm, să ne imaginăm acest loc magic așa cum ni-l dorim.
Deși chiar acum când scriu aceste rânduri bucătăria mea se află într-un drastic proces de reamenajare, nimic nu mă oprește să visez și să mă gândesc la bucătăria perfectă, la bucătăria de vis. Poate o să rămână un vis, poate cândva o să devină realitate. Asta nu știu. Cu certitudine însă, știu cum aș vrea să arate. Și exact despre acest subiect aș vrea să vă vorbesc astăzi.
Pentru mine bucătăria nu este doar un loc magic în care combin ingrediente și le transform în preparate gustoase pentru familia mea. Ca și blogger culinar (știți deja că rețetele mele le găsiți pe Lecturi și Arome), bucătăria este și locul în care creez rețetele, testez, gătesc și apoi fotografiez produsul final. Este locul în care filmez o rețetă video.
Combinația perfectă pentru a obține un preparat delicios și sănătos adună în aceeași ecuație cu 3 factori pasiunea de a găti, pe care evident că trebuie să o ai, un spațiu amenajat ergonomic și plăcut privirii precum și niște vase și ustensile de gătit de cea mai bună calitate.
Ergonomia spațiului în bucătăria de vis
Pentru mine bucătăria de vis ar trebui să fie de tipul open space și arate exact ca cea din poza de mai sus. Luminoasă și spațioasă, organizată funcțional. În același loc ar trebui să coexiste spațiul pentru gătit, cel pentru filmat și pozat precum și spațiu în care vom degusta bunătățile pregătite de mine.
Ferestrele ar trebui neaparat să fie mari, să intre lumină. Multă lumină. Nimic nu e mai bun pentru a filma sau a poza decât lumina naturală. Cuptorul mi-ar placea să fie electric și încastrat în perete. Tot cu gândul la filmari 😉
Într-o parte a încăperii mi-aș dori să fie o insulă pe care să pun plita și chiuveta și să am loc suficient pentru gătit. O insulă ar fi perfectă pentru că în fața mea aș putea așeza trepiedul cu aparatul de filmat iar pe blatul acesteia aș putea să pregătesc mâncarea.
Alături evident că trebuie să am amenajat și locul în care vom servi masa cu toții, atât în zilele în care suntem doar noi, cei din familie cât și atunci când ne vin prietenii în vizită. Iar setul de masă Narvik de la SomProduct ar fi alegerea ideală.
Simplu, modern, elegant, ergonomic, funcțional și minimalist, cam așa ar trebui să arate din punct de vedere ambiental spațiul alocat bucătăriei mele de vis.
După ce am hotărât cum trebuie să arate bucătăria de vis din punct de vedere al amenajării spațiului să trecem puțin la detalii. Iar când zic detalii mă refer la ustensilele de bucătărie, vasele de gătit (oale, tigăi, cratițe), cuțite, farfurii etc.
Filmarea unei rețete sau doar fotografierea produsului final nu se poate face folosind orice fel de recuzită. Am nevoie de accesorii de bucătărie de calitate care nu doar să ajute la prepararea unei mâncări sănătoase ci și să arate bine.
Vasele pentru gătit, de bază într-o bucătărie de vis
Visez să îmi dotez bucătăria cu un set Riviera de 5 oale cu capac și accesorii (1 suport oala si 1 suport șervețele) pe care l-am văzut pe site la SomProduct. Setul este realizat din otel inoxidabil de bună calitate, rezistent la coroziune și șocuri. Materialul din care sunt făcute vasele prezinta proprietati bacteriostatice, baza fiind confectionată din oțel și aluminiu care absoarbe foarte repede caldura și o distribuie uniform în tot vasul. Aspectul exterior este de nota 10 plus, perfect pentru ceea ce caut!
Foarte practică și versatilă mi se pare și această cratiță cu mâner detașabil, cu diametrul de 28 cm, făcută dintr-un înveliș antiaderent și cu rezistență ridicată la abraziune și temperaturi ridicate. Faptul că mânerul se poate detașa face din această cratiță un vas de gătit foarte util într-o bucătărie pentru orice gospodină, nu doar pentru un blogger culinar.
Mai visez și la un vas din fontă, cum este acesta gri, marca BergHOFF, cu un diametru de 27 cm și o capacitate de 4,1 litri. Brandul BergHOFF, pentru cine nu știe, a fost lansat în Belgia în anul 1994 și se afla in topul celor mai buni producatori de ustensile pentru gatit.
Tăvile niciodată nu sunt prea puține
Tăvile, cel puțin la mine în bucătărie ar trebui să se găsească într-o multitudine de variante și culori. De la cele dreptunghiulare la cele rotunde sau ovale, de la cele de ceramică la cele din silicon, de la cele albe la cele în culori vesele. Așa-i că-i fain setul din poza de mai jos? Ce bine ar arata în pozele mele!
Lista lungă a ustensilelor de bucătărie
Ei, la această categorie lista e lungă. Muuuult prea lungă ca să pot să vă dau și exemple concrete. Nu ar trebui să lipsească totuși din dotarea unei bucătării de vis, un cântar, o răzătoare, o sită, o strecurătoare, un tel, un mojar, o presă de usturoi, un bătător de carne, un clește pentru salată, o spatulă pentru clătite, un storcător manual de citrice, un peeler, un desfăcător de sticle, o pensulă de silicon, o cupă pentru înghețată, un polonic, o spumieră etc. V-am zis că lista-i lungă!
Ceea ce multe gospodine uită să treacă pe lista ustensilelor de băcătărie, dar care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie este termometrul. Unul pentru cuptor, unul pentru carne și încă unul pentru lichide. Consider că sunt obligatorii dacă vrei să gătești preparate ”ca la carte”. Iar pentru un blogger culinar, un termometru e chiar esențial.
Cuțite și alte tacâmuri pentru o bucătărie de vis
Primul gând ar fi la un set de cuțite cu suport magnetic cum e cel din imagine, care are un design elegant. modern și practic practic în același timp. Cuțitele sunt realizate din oțel inoxidabil de calitate iar mânerele din bachelită sunt ergonomice.
Una sau mai multe elemente de decor
Pozele culinare nu sunt chiar atât de simplu de făcut. Pentru a realiza o compoziție a pozei cât mai atractivă. lângă vasul în care ai așezat mâncarea mai ai nevoie și de ceea ce în limbaj de specialitate s-ar numi „propsuri” adică elemente care să fie adăugate în poză pentru a o face mai atractivă.
Acestea sunt, de obicei, fie tacâmuri, farfurii, ceșcuțe, cărți de bucate, fie prosopele de toate culorile și orice alte nimicuri care ar umple spațiul negativ. Iar la SomProduct găsesc tot ce vreau. Mai grea este alegerea. Priviți poza de mai jos și apoi spuneți-mi, am sau nu dreptate? Sunt superbe și tare mi-aș dori să fie toate ale mele!
Toate produsele despre care v-am povestit și pe care le vedeți în poze le-am ales de pe www.somproduct.ro acceptând provocarea acestora de a vorbi despre cum văd eu bucătăria de vis, fascinată de produsele de calitate de pe site și motivată fiind de deviza acestora, „Inspiring Comfort”.
Bucătăria de vis trebuie amenajată și dotată în așa fel încât să gătești cu plăcere și să petreci momente de neuitat împreună cu familia și prietenii, asigurându-ți confort și inspirație. Fie că ești blogger culinar sau doar o gospodină obișnuită.
*** Cu acest articole particip la proba 3 din cadrul SuperBlog 2018, ediția de toamnă ***
Bucataria este inima casei – nici nu ma asteptam la altceva de o persoana care este atat de pasionata si dedicata activitatii in bucatarie. Intreaba una ca Bianca Dragusanu ce inseamna bucataria pentru ea sau scoate o ustensila la intamplare din sertar si intreab-o la ce se foloseste!
:))) Hai ca m-ai facut sa rad! Ca sa fiu putin rautacioasa… Bianca ar zi ca bucataria e locul in care sa mai faca o poza pentru Instagram :p
Mi-ar placea sa te vad in bucataria ta de vis. Sunt convinsa ca si acum bucataria ta este demna de un blogger culinar si oricum retetele tale, mereu sunt sursa de inspiratie pentru mine.
Multumesc mult pentru aprecieri, Lamiita! <3
Imi place bucataria ta de vis! Succes!
Multumesc! <3