Free image from pixabay

Cadouri pentru prima zi de școală

Așa cum știu unii dintre voi, am obiceiul să le ofer copiilor cadouri pentru prima zi de școală. Ideea mi-a venit cu mulți ani în urmă, după ce am descoperit obiceiul pe care îl au nemții să ofere copiilor un așa zis “corn al abundenței” în prima zi de școală.

În fiecare an, în prima zi de școală le-am oferit diverse cadouri. Nu este vorba de un preț enorm. Mai degrabă de ceva cu semnificație pentru ei. Într-un an le-am oferit fabrica de ciocolată, în alt an un sistem solar de la Educlass.ro. Mereu am schimbat pentru că am vrut să îi surprind și să le ofer ceva la care nici nu s-ar fi gândit.

cadouri pentru prima zi de scoala
Free image from pixabay

Până acum doar cadoul sistem solar a rezistat cu brio. Poate și pentru că e poziționat la fiecare din ei în cameră. Faptul că vorbim despre un sistem solar reflectorizant spune deja multe. Noaptea, la culcare, au ocazia să studieze planetele, să adoarmă fără griji, visând la stele și călătorii în Univers. Noi avem alt model, nu cel găsit pe net, deși acesta îmi place mult mai mult.

Cred cu tărie că cel mai ușor învață copiii dacă au mereu prezent un lucru, un obiect care să îi ajute să identifice ceea ce se discută. Daria avea 7 ani când știa enorm de multe lucruri despre sistemul solar. A avut la un moment dat un proiect de făcut și a ales sistemul solar.

A fost mai mult decât fericită că a lucrat la el și a știut să explice ceea ce știa. Pe pereți/tavan au sistemul solar sub formă de stickere cu sistemul solar. Aceasta este altă modalitate de a învăța și de asimila ușor orice teorie discutată de noi.

Anul acesta

Sincer, anul acesta nu le-am oferit nimic…deocamdată.  De ce? Avem câteva schimbări în viețile noastre.

Au negociat cu mine și mi-au spus că vor să aleagă singuri ce să primească. Au crescut. Nu prea mai merge, e drept, să le cumpăr orice sperând să se bucure de cadouri. Au idei și idei. Momentan nu au binevoit să îmi spună ce doresc. Aștept să se decidă…sper doar să nu dau faliment. 😛

În plus, anul acesta le-a venit ideea că nu mai vor să își aniverseze ziua de naștere. Cei de la mine de pe grup știu deja pentru că am întrebat dacă au trecut prin asta. Surprinzător, dar extrem de puțini copii își serbează ziua alături de prieteni (nu mă refer la adolescenți neapărat). Cei mai mulți copii au decis singuri că vor să petreacă ziua de naștere cu părinții. Nu vă spun ce au ales ei, ci vă spun ce vor puștii mei.

Andrei vrea să plecăm la munte de ziua lui și să ne bucurăm de câteva zile în patru. La școală vrea să ducă bomboane. Nu vrea să ducă suc…se mai gândește!

Daria are ideile împărțite. Inițial a dorit un voucher (în loc de petrecere! ca să fie totul clar, da!?!?) pentru a-l cheltui la un mall pe hainele dorite de ea. După ce a aflat că e cam greu să cumpere “tone” de haine și mai ales să găsească ce dorește ea, a trecut la altă idee.

Ea nu vrea petrecere. E cea mai hotărâtă dintre ei. Vrea să mergem la mall să…vedem un film (ales de ea!), să jucăm bowling, să mâncăm la un restaurant (bănuiesc despre ce e vorba, dar o las să îmi spună singură). La școală vrea fie tort, fie prăjituri și suc.

Până una alta, eu visez (nu cai verzi pe pereți) că voi reuși să le ofer ce doresc ….Presimt că m-ar fi costat mai puțin petrecerea decât ce vor ei pentru zilele lor de naștere.

 

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

10 comentarii publicate

  1. chiar sunt curioasa ce cadouri isi vor alege. Cat despre renuntarea la petrecerea aniversara, eu zic ca e o alegere inteleapta. Si eu as face la fel si as prefera sa imi cumapar eu ceva decat sa cheltuiesc pe un party.

    • Simplu: vor niste jocuri pe tablete. Pentru acele jocuri, trebuie sa platesc din cont. Am apucat sa scot banii din cont de aceea nu am putut sa le cumpar in prima zi de scoala ce vroiau ei. Cand am timp, trec pe la banca si alimentez contul ca sa le cumpar ce vor. Oricum timpul de joaca s-a redus acum (mai ales pentru Daria), dar na…asta isi doreste, asta primeste.
      Referitor la petrecerile aniversare, m-au surprins complet. Dupa ani buni in care si-au serbat zilele de nastere, nu ma asteptam sa isi doreasca ceva diferit. Dar uite ca de asta sunt ei copiii mei…noi alegem mereu altceva decat se asteapta cei din jur.

  2. Nu i-am dat niciodata cadou la inceperea anului scolar, recompensa a venit mereu la sfarsitul anului scolar cu conditia sa nu ne dezamageasca si nu ne-a dezamagit. Cadoul ales de el au fost sejururile alese de el. A ales bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.