Recenzie: Nu traiesti in pestera, poarta-te frumos!

Cartea “Nu traiesti in pestera, poarta-te frumos!” scrisa de Elizabeth Verdick nu este neaparat o carte despre maniere. Mai degraba, este o incercare de a ajuta copiii sa inteleaga mai usor care este comportamentul adecvat in societate.

Stiu-stiu! Nu vrem sa fim incadrati in dogme si reguli, dar adevarul este ca e nevoie de reguli. Cum ar fi sa mergeti undeva (sa zicem la un restaurant) si copilul sa inceapa sa se tavaleasca pe jos pentru ca nu ii luati 5 prajituri in loc de una?Nu trăieşti în peşteră, poartă-te frumos

As zice ca nu mai e vorba de rasfat, ci de lipsa de autoritate din partea parintilor, de lipsa de bun simt. Nu e vorba ca imi plac regulile foarte mult, dar apreciez foarte mult daca exista bun simt si maniere.

Nu e mai frumos ca cineva sa se comporta frumos decat sa tranteasca cu ce nimereste doar ca sa faca ce vrea?

Nu vreau sa exagerez si sa afirm ca astfel de copii ajung adulti cu probleme care fie devin delicventi, fie tirani, dar in fine….fiecare intelege ce vrea!

Ce contine cartea?

  1. Hei, poarta-te frumos!

2.Ce mare scofala? : O poveste de-a dreptul caraghioasa; Test-fulger; Iti suna cunoscut?; Ajutor!

3.Sa-i dam drumul: Tine drumul drept; Apasa pentru o secunda butonul de pauza; Facem lista o data, o verificam de doua ori; Primii pasi; Cine trebuie sa stie?

4.Regulile sunt grozave (Da, chiar asa!): Regulile de acasa; Regulile de aur

  1. Cinci Obiective Marete pentru un Comportament Mai Bun : Atentie; Fa-o si gata!; Stop, gandeste, start!;Recunoaste; Spune doar adevarul!

6.Legatura corp-creier-comportament : Misca-ti corpul; Hraneste-ti corpul; Odihneste-ti corpul; Mai merge motorul?; Respira!

7.Factori motivationali puternici: Meriti o recompensa; Un mod elegant de a-ti urmari progresul; Semneaza pe linia punctata; Intrebari?

8.Cateva cuvinte de incheiere

9.Nota pentru parinti si tutori

Cui se adreseaza aceasta carte

Cartea contine multe imagini care completeaza textul si se adreseaza cu preponderenta chiar celor care trec prin astfel de situatii, care au astfel de comportamente.

In esenta, este o carte psihologica dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 8-15 ani. Aceasta este o varsta considerata de multi psihologi drept pre-adolescenta.

Cartea explica si aduce in discutie care ar fi comportamentul acceptat de societate, bunele maniere pe care ar trebui sa le aiba fiecare.

Sunt curioasa ce parere aveti dupa ce o cititi!

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.