Carti de istorie in limba germana pentru copii

De multa vreme tot imi doresc sa scriu despre aceste carti de istorie in limba germana, insa nu am reusit sa imi fac timp.

Le-am cumparat de la Julia, sunt in stare exceptionala. Ele reprezinta o sursa de informatii nemaipomenita despre greci, egipteni si romani.

Initial, am dorit sa scriu separat despre ele, apoi am realizat ca au aceeasi structura si ar merita mai degraba sa le prezint impreuna.

istorie

Structura este diferita de ceea ce ati intalnit la alte carti cu informatii despre civilizatiile trecute.

Din punctul meu de vedere, astfel de carti ajuta mai bine copiii sa aiba o vizune de ansamblu asupra a ceea ce au citit, au descoperit.

Ce contin?

Cartile incep cu ceea ce este esential: o imagine de ansamblu a imperiilor reprezentate in fiecare volum.

Gasiti informatii despre orasele-cetate, personajele istorice intalnite la acea vreme, corabii, cladiri celebre. Fiecare carte are multe clapete sub care se ascund informatii sau imagini.

De asemenea, sunt prezentate orasul-cetate principal si satele unde isi desfasurau activitatea conducatorii imperiilor. Contin imagini reprezentand casele din acele vremuri, utilajele agricole folosite, armele, drumurile, raurile principale…

Gasiti detaliile reprezentative pentru casele lor, modul in care isi desfasurau activitatea in viata de zi cu zi, munca la constructii…In volumul despre egipteni gasiti si hierogrife, imagini dedicate templelor. In volumul dedicat grecilor, descoperiti informatii despre Olimp si jocurile olimpice…

Sunt carti care ajuta copiii, asa cum am spus deja, sa aiba o privire de ansamblu asupra istoriei, sa inteleaga ce au citit si sa gandeasca singuri.

Chiar daca sunt in limba germana, nu e o problema pentru ca imaginile vorbesc de la sine, iar cu ajutorul unui dictionar, orice fraza poate fi inteleasa rapid 😉

Asa cum am spus de multa vreme, incerc sa le ofer copiilor posibilitatea sa isi dezvolte inteligenta, sa aprofundeze informatiile primite. Sa nu “invete” pur si simplu ceea ce aud, ci sa treaca prin propriile filtre de cunoastere. Astfel de carti reprezinta un mare ajutor in acest sens.

Voi ce carti cumparati pentru copii?

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.