învățarea unei limbi străine

Ce beneficii aduce învățarea unei noi limbi străine?

Ce beneficii aduce învățarea unei noi limbi străine?

Dacă vrei să trăiești mai mult, dar să ai în același timp și o viață de calitate până la o vârstă înaintată, va trebui să ai grijă nu doar de sănătatea ta fizică ci și de cea psihică, de buna funcționare a creierului adică.

Ca orice alt organ al corpului, pentru a fi mereu în formă și creierul trebuie antrenat. Antrenamentul creierului se face prin exerciții, la fel ca și antrenamentul mușchilor. Numai că în cazul creierului, antrenamentul constă în exerciții de gândire.limbi străine

Printre exercițiile de gândire la care trebuie supus mereu creierul putem enumera rezolvarea de probleme de perspicacitate, rezolvarea de cuvinte încrucișate și de integrame, lectura de orice fel, deoarece cititul cărților de toate genurile este benefic pentru minte și corp totodată, socializarea în grupul de persoane care împărtășesc aceleași valori etc.

Din această enumerare nu putea lipsi și învățarea unei limbi străine, unei noi limbi străine sau chiar aprofundarea unei limbi străine deja cunoscută. Vom arăta pe scurt ce beneficii aduce învățarea unei limbi străine.

-Învățarea unei limbi străine este în sine un exercițiu (sau o înlănțuire de exerciții) foarte bun pentru antrenamentul creierului, pe care-l solicită intens și care conduce la realizarea de noi legături neuronale.

-Orice limbă străină cunoscută lărgește orizontul cultural și intelectual al omului. Dacă în plus se intenționează realizarea de călătorii în scop turistic, cunoașterea măcar la un nivel de începător al limbii țării în care se călătorește, constituie un atu important pentru a cunoaște mai bine oamenii și noile locuri vizitate.

-Pentru tineri a cunoaște o nouă limbă străină înseamnă și o multitudine de oportunități în plus, pentru a învăța în țara respectivă sau pentru a obține un loc de muncă mult mai bine plătit și cu posibilități reale de ascensiune în carieră. Pentru cei în vârstă a învăță o nouă limbă străină nu este nicidecum o pierdere de timp, ci de asemenea șansa de a lărgire a orizontului cultural și de a menține sănătatea creierului până la vârste înaintate.

-A învăța o nouă limbă străină este și o încercare reușită întotdeauna de a gândi altfel, de a vedea lucrurile și într-un al mod decât cel cu care suntem obișnuiți, de a renunța la rutină. Acest fapt se datorează în special gramaticii care este întotdeauna diferită pentru o limbă străină față de gramatica limbii materne și care „pune creierul la treabă”.

-O nouă limbă străină va contribui cu siguranță și la antrenamentul memoriei, deoarece trebuie reținute o mulțime de noi cuvinte, fapt care nu obosește în plus creierul, ci dimpotrivă, îl stimulează.

Voi ce părere aveți despre învățarea limbilor străine? Vă place să citiți în limbi străine? Vă place să călătoriți și să vă înțelegeți cu oamenii din țara gazdă?

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.