google analytics

Ce este Google Analytics și de ce să-l folosești

Ce este Google Analytics și de ce să-l folosești. Agenții Seo. Search Engine Optimization.

Atunci când ai un site fie el de tip blog personal fie un magazin online al afacerii tale, este foarte important să cunoști și câteva informații tehnice despre cum funcționează acesta dar și despre trafic. Nu cred că se gândește cineva să deschidă un blog doar de dragul de a scrie sau un magazin online doar de dragul de a avea unul.

Evident că atunci când ai un blog personal pe care scrii vei vrea să ai și cititori care să-ți citească articolele. Când ai un magazin online, evident, vei dori să vinzi produsele expuse în magazin. În ambele cazuri, în afară de cunoștințele tehnice ce privesc direct adminstrarea unui site mai trebuie să știi și câteva noțiuni tehnice referitoare la traficul pe care îl ai.

google analytics

Ei bine, poți vedea acest trafic, îl poți monitoriza cu ajutorul unei platforme online pusă gratuit la dispoziție de către însuși Google, mai exact cu ajutorul lui Google Analytics despre care probabil ai auzit. Și, dacă nu ai auzit încă, atunci e momentul să îl iei în considerare.

Această platformă online este foarte ușor de folosit. Practic va trebui să-ți creezi un cont pe Google Analytics după care, cu ajutorul unui plugin (modul) legi cele două, site-ul tău de platformă iar aceasta din urmă îți va arăta cum stă treaba cu vizitatorii tăi.

Sunt foarte multe date pe care le poți extrage de pe această platformă. Poți afla, de la câți vizitatori ai avut pe site într-o anumită perioadă, la cât timp au petrecut acești vizitatori pe site-ul tău sau care a fost rata de respingere (bounce rate).

Poți vedea de unde au venit acești vizitatori (din căutări de pe Google, de pe plaftormele sociale, alte site-uri etc), câți dintre ei au fost pe site-ul tău pentru prima dată și câți au revenit sau pe ce pagină au intrat pe site și de pe ce pagină au ieșit de pe site. Dacă ai un magazin online poți vedea de exemplu comportamentul de cumpărare sau ce produse ai vândut mai bine.

Accesând toate aceste date și urmărind mai ales cifra care indică numărul de vizitatori veniți din căutările de pe Google îți poți da seama cât de bine este indexat, poziționat site-ul tău în căutările de pe net și în funcție de asta poți lua măsuri.

Fie studiezi singur despre tot ce înseamnă SEO (acronimul de la Search Engine Optimization) și aplici aceste lucruri pentru site-ul tău fie, mai simplu, apelezi la o firmă care oferă servicii de optimizare SEO și care te poate ajuta să îmbunătățești performanțele siteului tău pe motoarele de căutare de pe net.

Cu alte cuvinte nu mai pierzi tu timp ca să studiezi acest vast domeniu SEO, domeniu care este de altfel și foarte dinamic, ”regulile” schimbându-se foarte des ci lași specialiștii să se ocupe de site-ul tău iar tu faci ceea ce îți place, ceea ce ți-ai dorit atunci când ai început să mergi pe acest drum.

Dacă acum ceva ani în urmă un specialist în ce privește SEO era mai greu de găsit, în ultimul timp au început să existe pe piață mai multe agenții care se ocupă de aceste lucruri cum ar fi agentia SEO Netring.ro care am văzut că oferă nu doar servicii de optimizare SEO ci și servicii de creștere a notorietății de marcă prin promovare organică, respectivă plătită, atât în platformele Google, cât și cele de Social Media cum ar fi Facebook sau Instagram.

Pe scurt cam asta stă treaba cu Google Analytics. Te-am convins să-l folosești și tu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.