carte

Ce fel de cititor ești și ce spune modul tău de a citi despre tine

Este momentul să te autodescoperi și să afli ce spune modul tău de a citi despre tine. Știai că felul în care citești spune de fapt un mesaj despre personalitatea ta? Iată mai multe informații în sensul acesta:

carte

Ești un cititor comod?

În momentul în care nici măcar nu concepi că ai putea să deschizi cartea până când nu te-ai îmbrăcat comod și nu te simți bine în pielea ta, atunci probabil că ești un cititor comod. Cititorii comozi sunt cei care trebuie să se simtă confortabil în momentul în care citesc. Aceștia ajung acasă, se schimbă și se retrag cu cărțile lor în pat și nu concep să citească pe drum, în tren sau în autobuz. Pentru ei, cititul este un ritual de relaxare în care trebuie să se simtă perfect.

Citește și cea mai recomandată thriller – Pacienta tacuta

pacienta tacuta

Ești un cititor navetist?

În momentul în care mergi mult cu transportul în comun și profiți de acest timp pentru a citi, te poți numi cititor navetist. Probabil ai văzut deja foarte multe persoane care citesc în autobuz sau în metrou și poate te numeri printre ele. Cititorii navetiști sunt cei care și-au dezvoltat toate simțurile foarte bine și în ciuda faptului că nu ești prins de nicio bară sau ești înconjurat de oameni stai în picioare și citești fără să ai nevoie de sprijin și fără să îi lovești pe cei din jurul tău.

Ești un cititor cu viteză?

Te numeri printre cei care citesc în mare viteză și nu se pot opri până la finalul cărții? Cu siguranță în copilărie dădeai de bucluc din cauză că citeai pe sub bănci în timpul orelor, dar toate orele de lectură din tinerețea ta te-au ajutat să absorbi acum cărțile rapid. Probabil ești unul dintre acei cititori care consideră că și-au irosit timpul dacă nu au citit minim o carte pe săptămână sau chiar mai multe.

Citește și cartea – Fecioarele de Alex Michaelides

fecioarele

Ești un cititor digital?

Cititorii digitali sunt cei care își pun cărțile pe ebook readere sau pe telefoane, le deschid pe calculatoare sau fac orice altceva mai puțin să aibă cărți fizice. Acești cititori țin toate cărțile la un loc tocmai pentru a se asigura că obțin mereu sursa de lectură potrivită pentru ei. Preferi să vorbești la telefon și nu să scrii mesaje, folosești căști uriașe pentru a asculta muzică în timp ce citești și vrei să ai mereu lumina potrivită când citești de pe ecran? Atunci probabil ești un cititor digital.

Ești un cititor dependent de serii?

Dacă preferi de fiecare dată să citești serii în locul cărților individuale, cu siguranță te încadrezi la această categorie. Pentru tine, niciodată nu este suficient un singur volum și vrei de fiecare dată mai mult. Așa că alegi mereu trilogii sau serii uriașe pe care nu te lași până când nu le termini. Nimic nu îți face inima să tresară mai tare decât numărul volumelor și ești protectiv cu cărțile pe care le iubești strângând toate colecțiile în biblioteca ta.

Descoperă cele mai bune titluri pe libraria online BOOKZONE.RO!

2 comentarii publicate

  1. Eu aș fi o combinație între cititorul comod și cititorul navetist, doar că având în vedere că nu mai navetez deloc, rămân doar cititorul comod. Bine, am puțin și din cititorul dependent de serii, dar asta doar pentru că sunt foarte multe serii bune, nu și pentru că aș avea răbdare prea multă să aștept să apară volume noi în seriile începute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.