Îmbunătățiri în casă indiferent de anotimp
Free image from pixabay

Ce îmbunătățiri în casă poți face indiferent de anotimp?

De când eram mici, am învățat de la părinți că orice îmbunătățiri în casă se fac de primăvara până toamna. Așa am crescut și ni s-a părut firesc până la urmă, corect? Dar câți dintre noi nu ne-am confruntat cu diverse situații care au necesitat intervenții și pe perioada rece, mai ales iarna? Și iată cum se mai destramă un mit. Astăzi voi încerca să vă arăt că nu e un capăt de țară dacă te apuci de diverse îmbunătățiri în casă prin noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie sau chiar martie. Dimpotrivă! S-ar putea să prinzi chiar un preț bun atât la materiale, cât și la manoperă. De ce? Simplu: majoritatea preferă să facă reparații în perioada caldă. Acest lucru înseamnă că meșterii au mult de lucru și cer bani mai mulți clienților care vor prioritate. De asemenea firmele au vânzări mult mai mari pe perioada caldă, nu pe timp de iarnă. Deci prețurile sunt diferite și la aceste produse. Cumpără parchet laminat , spre exemplu, atunci când vezi o ofertă bună, caută un meșter recomandat de prieteni și vei vedea că bugetul tău nu va avea de suferit atât de mult.

Ce îmbunătățiri în casă poți face indiferent de anotimp?

Îmbunătățiri în casă indiferent de anotimp
Free image from pixabay

1.Poți schimba perdelele și draperiile

Contrar obiceiului, perdelele și draperiile pot fi schimbate indiferent de anotimp. Dacă vrei să ai draperii mai groase pe timp de vară când lumina soarelui e mai puternică, atunci cu siguranță poți opta pentru draperii mai subțiri pe timp de iarnă mai ales dacă nu vrei să atârne în dreptul caloriferelor și din acest motiv camerele să fie mai reci. Nimeni nu zice că trebuie să ai fix aceleași draperii 12 luni din 12. Dimpotrivă. Poți alege să le rotești, să le schimbi periodic creând sentimentul de nou, de îmbunătățiri în casă, iar prietenii vor fi surprinși complet de acest lucru.

2.Cumpără parchet și covoare

Nu am înțeles niciodată de ce mulți oameni aleg să petreacă verile acasă pentru a plăti parchetul și manopera. Acest lucru poate fi realizat și pe timp de iarnă. Nu implică mare lucru. Parchetul se pune în câteva ore. Se lasă un timp ca să se așeze și să se dilate înainte de a pune mobila pe el. Pe perioada iernii poți să pui covoare peste parchet ca să fie mai cald la picioare. Există o mulțime de variante de parchet ieftin, modele parchet. Caută cu atenție ofertele și vei rămâne surprins că există oferte de parchet de 12 mm, spre exemplu, la prețuri potrivite oricărui buget. Evident parchet laminat 12 mm e o variantă sugerată de mine la întâmplare pentru că piața oferă multe variante de parchet laminat.  Poți alege să ai covoare doar iarna, iar pe perioada verii să le strângi și să le depozitezi până la venirea frigului. Astfel de îmbunătățiri în casă pot fi realizate indiferent de anotimp.

3.Cutii/spații de depozitare

O dată cu venirea frigului, multe persoane încep să  se gândească unde să depoziteze încălțămintea și îmbrăcămintea de vară. Există multe variante la dispoziția lor: stative verticale, cutii de depozitare sau chiar dulapuri. Depinde de spațiul pe care îl aveți, de bugetul pe care îl alocați acestei investiții. Eu prefer, spre exemplu, cutiile de depozitare pentru încălțăminte. Debaraua este un spațiu unde depozitez toate lucrurile pe care nu le folosim într-un anumit anotimp. Cum spuneam, nu trebuie să intrați în panică pentru că nu ați făcut nu știu ce cheltuieli/îmbunătățiri în casă pe perioada caldă. Dimpotrivă…multe din îmbunătățiri în casă pot fi realizate indiferent de anotimp ori de vremea de afară.

Dacă discutăm despre bucătărie, vă pot garanta că există și acolo soluții. Spre exemplu, eu prefer lada frigorifică pentru că am posibilitatea să pun la păstrare fructe și legume, aluat congelat, verdețuri, frunze de viță de vie, carne, pește etc. Pentru verdețurile uscate, am borcane în care le depozitez. Ceea ce folosesc la mâncare stă în dulapul din bucătărie, restul se află în spațiul de depozitare special amenajat de mine pentru așa ceva. Poți face astfel de îmbunătățiri în casă precum cumpărarea unei lăzi frigorifice ori a unor cutii de depozitare indiferent de anotimp. Nu e musai să faci acest lucru pe perioada caldă.

 

Iată doar câteva idei de îmbunătățiri în casă pe care le puteți face indiferent de anotimp. Nu implică cheltuieli enorme, ci doar stabilirea unui buget potrivit și dorința de a face mici modificări care vor da efect maxim.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

14 comentarii publicate

  1. Si eu am decoratiuni diferite in casa iarna fata de vara. Dar cniar parchetul nu am, cum sa mi-l schimb pe timp de iarna .. :))) in cele doua luni de vacanta de vara este tot timpul si sunt si conditiile necesare ca el sa se lipeasca foarte bine.

  2. Mai, mie mi se pare greu de pus parchet iarna. Stii de ce? Pentru ca ar trebui sa intorc casa cu ”fundul in sus” si pe timpul iernii nu mi se pare confortabil. Dar ca sa il cumpar, da, asta pot face si chiar e mai bine asa adica sa cumperi cand gasesti o oferta buna de pret.

  3. Mie mereu mi se pare ca redecorez casa cand schimb doar perdelele sau pun covorul ala „de sarbatoare” in casa. Efectul e oarecum terapeutic 🙂 ma simt mai bine…multumita ca am adus o schimbare.

  4. Eu mai tot timpul imi fac tot felul de modificari…. sambata de obicei cand e zi de curatenie atunci ma apuca si pe mine cate o traznaie din asta :))

  5. la perdele vreau eu sa umblu neaparat in primavara ca, atunci cand am renovat si mi-am facur dungile pe pereti nu am mai avut bani sa le schimb si am ramas cu cele galben-auriu care nu se mai potrivesc cu noile culori de pe pereti – roz si verde.

  6. Sunt perfecte ideile tale. Acum vreau sa.mi schimb covorul din camera si dau o fuga la Pepco sa iau ceva accesorii pentru a infrumuseta casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.