costum de baie tankini plus size

Ce înseamnă costum de baie tankini și de ce să porți unul?

Ce înseamnă costum de baie tankini și de ce să porți unul?

Vine vara cu mult soare și căldură și cu toții ne gândim la călătorii, la concediul ce va să vină, la munte ori la mare. Fără să vrem ne și imaginăm cum ne-ar sta pe plajă, dacă suntem iubitori de mare, sau cum am urca un vârf, dacă iubim mai mult muntele.

E timpul să ne hotărâm și asupra costumului sau costumelor de baie pe care le vom lua la noi. Dacă pentru bărbați este relativ simplu, ei fiind privilegiați de natură sub acest aspect, pentru femei problema este ceva mai dificil de rezolvat, pentru că normele sociale le impun urmașelor Evei să acopere (sau nu?) mai multe zone ale corpului.costum de baie tankini plus size

Din punct de vedere cronologic, istoric, prima dată când s-au dezbrăcat pe plajă, femeile au purtat costume de baie dintr-o singură piesă, așa cum poartă și acum sportivele care participă la probele de înot. Acest tip de costum de baie se mai poartă și acum, pentru că este „perfect” pentru a „ascunde” micile imperfecțiuni ale corpului.

Prin anii 50 ai secolului trecut, a apărut costumul de baie din două piese, denumit bikini după o insulă din Arhipelagul Marshall al Oceanului Pacific. Acum denumirea de bikini se folosește mai mult pentru a desemna chiloțelul, nu întreg costumul chilot+sutien.

Ce înseamnă costum de baie tankini?

Dar iată că din considerente practice a apărut și un alt tip de costum de baie, numit tankini.

Voi explica, dacă nu știți, ce înseamnă un costum de baie tankini dar cred că deja, din poze v-ați dat seama. Iar aici poți vedea și mai multe modele de costume de baie tankini, ca exemplu.

Numele tankini vine din combinația tank top + bikini bottom, adică maiou deasupra + bikini dedesubt. Este foarte simplu, în loc de un costum dintr-o singură piesă care să acopere cât mai mult, se poate alege un costum din două piese care… să acopere cât mai mult.costum de baie tankini intreg

De ce să porți costum de baie tankini?

De ce s-a ajuns la această soluție? Eu cred că din considerente practice în primul rând și apoi din considerente estetice și psihologice. Să presupunem și este absolut firesc și natural, ca o femeie să meargă la toaletă măcar o dată în decursul celor câteva ore bune petrecute pe plajă.

Costumul dintr-o singură piesă este foarte incomod din acest punct de vedere, pentru că efectiv trebuie înlăturat la folosirea toaletei. Un tankini este foarte practic, pentru că se înlătură doar partea de jos, bikini sau chiloțelul adică.

Apoi unele fete sau femei sunt mai timide și nu vor să se expună foarte mult. Acesta ar fi substratul psihologic, pentru că nu toate arată ca „în reviste” și de aceea nu aleg un costum clasic din două piese. Chiar dacă toți le spun să nu își facă probleme, pentru că sunt frumoase oricum, ele se simt mai bine dacă acoperă mai mult cu un tankini. Și unde mai pui că vor arăta încă și mai bine, pentru că și aceste costume de baie sunt frumoase, după cum se poate vedea și în exemplele din poze (sursa Rosegal). Voi nu credeți?costum de baie tankini 2 piese

Mai este și (falsa) problemă cu înaintarea în vârstă, când mai ales după naștere (sau nașteri) femeile rămân totuși cu ceva kilograme în plus, dar acesta este „mersul” naturii. Deși nu ar fi o problemă, ele preferă să se aranjeze și când merg la plajă și iată că din nou un tankini le va veni în ajutor.

Cu siguranță că vom vedea pe plajă din ce în ce mai multe costume tankini, pentru că sunt frumoase și practice.

Voi ce părere aveți despre acest gen de costume de baie? Vă plac? Le-ați purta? Sau poate deja aveți unul în colecție?

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.