pachețelul de mâncare

Ce punem în pachețelul de mâncare de la școală?

Ce punem în pachețelul de mâncare de la școală?

Un subiect banal s-ar putea spune, dar o întrebare la care mămicile caută să răspundă de când există școli și copii care trebuie trimiși la ele. În unele țări această problemă nu există deoarece copiii primesc mâncare la școală. La noi însă, de cele mai multe ori copilul trebuie să plece de acasă cu pachețelul în ghiozdan. Dar ce să-i pui în pachețel?

Simplu, îi dai 5 sau 10 lei ca să-și cumpere de mâncare de la chioșcul aprobat să funcționeze în incinta școlii, sau de la magazinul de lângă școală. Asta o poți face dacă e mai mare și dacă are timp să iasă din școală ca să-și cumpere de mâncare în timpul pauzei mari. Oricum dacă îi pui pachețel, te va costa mai puțin iar copilul va mânca mai bine.

pachețelul de mâncare

Răspunsurile sunt multiple și vom analiza câteva dintre ele.

  • Pune-i ce-i place să mănânce, că altfel te vei trezi că vine cu mâncarea acasă. Nu are rost ca tocmai în pachețelul pentru școală să-i pui ce ai vrea tu să-l înveți să mai mănânce pe micul mofturos. Asta o vei face acasă. Pentru școală nu poți risca, așa că pune-i ce-i place.
  • Pune-i ceva ce nu se strică. În afara cazului în care el are un ghizdan foarte șmecher, ultimul răcnet tocmai adus din America, ghiozdan care are și frigider, nu îi pune ceva care se alterează ușor. În clasă e cald și unele mâncăruri nu rezistă câteva ore, maioneza fiind un bun exemplu de ce să nu-i pui. De exemplu cașcavalul nu se strică repede și nici salamurile uscate.
  • Caută să-i pui ceva ce se poate mânca ușor, cum ar fi un sendviș. Mare invenție a lordului englez pasionat de jocul de cărți… Copilul nu are timp să își aranjeze locul de luat masa la banca lui. Trebuie să poată mânca din mână, să aibă totul de la prima îmbucătură.
  • Copilul trebuie să mănânce ceva consistent. Efortul este mare, așa că nu o să-i ajungă un sendviș cu două frunze de salată între două felii de castravete. Gândește-te la carne, unt, cașcaval etc., nu la alte fantezii legumicole. Chiar unt cu miere de albine (cristalizată) între două felii de pâine e o idee mult mai bună decât ceva din regnul vegetal.
  • Pune-i ceva ce poate mânca fără să se murdărească. Tocmai de aceea am amintit mai sus de mierea de albine cristalizată în loc de mierea lichidă sau în loc de dulceață. Dacă-i pui ceva ce pătează, asumă-ți riscul și responsabilitatea spălării, dacă se mai poate spăla. E bine să știi totuși că orice pată cât ar fi de dificilă, se scoate cu… foarfecul.
  • Dacă vrei să-i pui și desert, alege după aceleași criterii. O felie de chec e mult mai potrivită decât o prăjitură cu frișcă, dar sper că nu te-ai gândit la așa ceva.
  • Fructele și ele trebuie să fie rezistente. Un măr e potrivit, dar și o banană. Referitor la banană, aceasta să fie naturală, în coaja proprie. Nu o curăța ca să i-o dai feliuțe, că acestea se oxidează până o mănâncă el/ea.

Probabil că o parte dintre voi nu vor fi de acord cu tot ce am scris mai sus dar sfatul meu e să-i faci copilului din mancare o bucurie și nu un stres. 😉 Voi cum procedați? Cum vă descurcați cu pachețelul de mâncare de la școală? Ce puneți în el?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.