Free image from Pixabay

Ce responsabilități ai, dacă deții un magazin?

Astăzi vă invit să facem un exercițiu de imaginație pentru că unii cititori m-au întrebat ceva concret și încerc să răspund cât de cât punctual. Ce responsabilități ai, dacă deții un magazin? Să ne gândim un pic 😉

Free image from Pixabay

 

1.așezarea mărfii

Un aspect important este amplasarea mărfii în magazin. Ideal ar fi să așezi produsele în funcție de criterii astfel încât orice client să găsească ușor ceea ce caută. Din ceea ce am observat în magazinele mari, produsele mai ieftine sunt așezate pe rafturile de jos, iar cele mai scumpe la nivelul ochilor. De asemenea, produsele conexe sunt amplasate unele lângă celelalte pentru a ușura căutările clienților. Dacă aveți produse la ofertă, postați un anunț, un banner…ceva care să atragă atenția eventualilor cumpărători.

2.inventariere marfuri 

Concret, inventarierea produselor presupune ca patronul, vânzătorul etc să știe exact care este fluxul de marfă. Cu alte cuvinte, intrările și ieșirile din stoc. La un magazin este indicat să se folosească un sistem profesionist pentru a nu rămâne fără mărfuri pe stoc. O reputație se construiește în timp, dar se poate nărui foarte repede dacă potențialii clienți nu găsesc mărfurile dorite, în cantitățile necesare ori de la producătorul preferat. Acesta este un aspect de care trebuie să țină cont cei care gestionează un magazin.

3.stoc de mărfuri

Pe baza inventarierii de mărfuri se stabilește ce stoc este necesar să existe în permanență în magazin. Vi s-a întâmplat să intrați într-un magazin și să căutați un produs anume, dar să nu existe pe stoc? Ați continuat cumpărăturile ori ați preferat să luați totul dintr-un alt magazin ca să nu pierdeți timpul?

4.curățenia în magazin

Mi se pare esențial să existe ordine și curățenie într-un magazin, indiferent de mărimea lui. Personal, am oroare să intru într-un magazin care miroase a fum/mâncare sau unde domnește praful ca la el acasă.

5.autorizații

Pentru a primi avizul de funcționare, este necesar să obții autorizații de la pompieri, electrica, gaze, DSV (direcția sanitar veterinară). Există multe autorizații de care ai nevoie așa că înarmează-te cu răbdare și timp.

6.contabilitatea pusa la punct

De câte ori nu ai auzit la știri că garda financiară a descins în locația x ori y și te-ai întrebat ce căutau angajații lor. Ei bine, este simplu: actele contabile. Ele trebuie să redea situația exactă a fluxului de marfă, adică produsele de pe stoc și produsele vândute. Totul trebuie să fie în perfectă corelație. Cum se spune, cifrele nu mint.

Momentan la aceste aspecte m-am gândit. Dacă aveți alte idei, sfaturi sau recomandări, vă rog să ne povestiți și nouă. Sunt oameni interesați să afle ce responsabilități ai, dacă deții un magazin.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

23 de comentarii publicate

 1. Ar trebui sa fie responsabili si vanzatorii si administratorul. De multe ori, satui de atata birocratie, tot noi, clientii, avem de suferit.

 2. Sunt multe responsabilitati, dar pe mine ma intereseaza cand intru intr-un magazin sa fie curat, personalul sa fie amabil si preturile de la raft sa corespunde cu cele de la casa.

 3. Nu m-am gandit niciodata al managementul unui magazin, in planurile mele am inclus doar deschiderea unei pensiuni agroturistice si despre asta as putea sa-ti povestesc o noapte intreaga 🙂

 4. Ei, daca ar fi asa simplu! Sa nu uitam de personal, instruirea lui si gasirea lui, in primul rand! Si sa nu uitam de partea de security ( la mine na’, e defect profesional): se apeleaza intai la un evaluator de risc la securitatea fizica care iti intocmeste un dosar cu ce masuri trebuie sa implementezi pe partea de security apoi apelezi la o firma ( instalator, proiectant autorizat de politie) pt implementarea normelor, apoi ai obligatia, tot cf legii sa faci un contract de vtp( verificare tehnica periodica) fie cu firma care ti a instalat, fie cu o alta autorizata de politie!
  Cam astea sunt demersurile, in functie de domeniul de activitate si de riscurile la posibile infractiuni atat asupra bunurilor cat si a persoanelor, in primul rand trebui facuta acea evaluarea riscului la securitatea fizica! 🙂

  • Oh, discutia asta am mai avut-o. Ca si voi, am avut si noi probleme cu angajatii. Ii instruiesti si apoi pleaca.
   Da, voi aveti firma pe partea de security asa ca e bine ca ne aduci aminte si de cealalta perspectiva. Ar trebui sa scrii un articol despre acest subiect, Alina. Daca vrei, il pot publica aici pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.