ce se întâmplă dacă bei doar apă

Ce se întâmplă dacă bei doar apă timp de o lună de zile?

Ce se întâmplă dacă bei doar apă timp de o lună de zile?

Se știe că în corpul nostru, dintre toate substanțele, apa este în proporția cea mai mare. Este prin urmare lichidul indispensabil vieții. Apă trebuie să consumăm mereu, iar corpul și-a perfecționat și semnalul de alarmă pe care-l trage ca să arate că este nevoie de apă: setea.

Obișnuim să consumăm apă ca atare sau sub forma altor lichide. Unele însă au efect exact contrar, de exemplu băuturile alcoolice conduc în final la deshidratarea corpului și nu la hidratarea lui.ce se întâmplă dacă bei doar apă

Ce se poate întâmpla dacă însă încercăm un regim bazat doar pe apă și asta timp de o lună de zile? Pare un regim destul de greu de ținut, mai ales că ne-am obișnuit să bem și alte lichide, cum ar fi sucurile, berea, vinul etc.

Beneficiile semnalate în urma unor studii serioase sunt însă însemnate și nu ar strica să încerci măcar din când în când, o dată sau de două ori pe an, să ții un regim bazat doar pe consumul de apă simplă. Să vedem dar care pot fi aceste beneficii.

-În Frontiers in Human Neuroscience Journal se prezintă rezultate unui experiment care demonstrează o creștere importantă a performanțelor creierului dacă se ține regimul cu apă timp de o lună de zile. Creativitatea, memoria și performanțele cognitive cresc chiar și cu 30%. Se pare că apa produce o detoxifiere a creierului pe de o parte, iar pe de altă parte vine cu un aport de oxigen atât de important în funcționarea acestuia.

-După Daily Mail, regimul cu apă te va face să arăți mult mai tânăr, deoarece produce o creștere a elasticității pielii, reducând procesele de îmbătrânire a celulelor. Desigur că este vorba din nou și de detoxifierea generală a organismului, care va arăta și chiar va fi mai tânăr, din punct de vedere biologic. Iar dacă nu-i credeți pe cercetători, gândiți-vă doar la cum arată o „față de bețiv” în comparație cu fața unui om care duce o viață echilibrată, cumpătată.

-Consumul exclusiv de apă conduce la o creștere a imunității. Nu doar studiile o arată, ci și experiența milenară a popoarelor. Un proverb slovac spune că „apa de izvor este cel mai bun medicament”.

-Apa este bună și pentru inimă, de vreme ce produce scăderea presiunii sangvine (a tensiunii adică), reducând riscul unui atac de cord. O spune un studiu serios din The American Journal of Epidemiology, după un studiu care a durat mai bine de șase ani. Și nu numai ei o spun!

-Consumul de apă întărește oasele. Alte lichide pot conține substanțe care deteriorează calciul din oase, dar apa simplă nu. Bând doar apă, îți protejezi și oasele.

-Vei slăbi consumând doar apă timp de o lună de zile. Detoxifierea și auto-reglarea organismului contribuia și la reglarea greutății corporale.

-Metabolismul tău se va îmbunătăți, va fi mai dinamic. După Health Fitness Revolution s-a putut măsura o creștere cu până la 24% a nivelului general al metabolismului.

Așa că nu uitați, apa este vitală și este la urma urmei cea mai bună băutură!

4 comentarii publicate

  1. cred ca asta e conceptul de fasting. Consumul doar de apa pune celelalte organe in pauza (alimentara).
    Eu am tinut numai cate o zi, ocazional. 24 ore pauza alimentara. Mai potrivit mie mi se pare intermitent fasting – cand zilnic am o pauza de 16-18 ore in care nu mananc – mai exact sar peste o masa si mananc doar cand mi-e foame.
    Nu e recomandat la tineri si nici la copii, dar dupa o varsta :)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.