7 ani de acasă

Cei 7 ani de acasă mai există?

În seara aceasta, Daria s-a întors din excursia de două zile organizată de diriginta clasei. Până să ajung să vă povestesc cum am scos eu aproape toate bagajele din cala autocarului în timp ce un tată lumina, iar ceilalți se făceau că plouă, vă spun câteva cuvinte despre această generație și altă generație.7 ani de acasă

Despre altă generație

Nu voi spune pe vremea mea, dar voi afirma că, în urmă cu câteva secole când eram eu copil 😉 , tații erau puternici și ajutau femeile, nu erau efeminați, nu comentau pe la colțuri ca babele la radio șanț și știai că te puteai baza pe ei.

Nici să nu vă aud că femeile din ziua de azi sunt puternice și se pot descurca cu orice! DA! Ne putem descurca! Dar bunul simț e una, iar faptul că am devenit puternice se traduce prin “am fost nevoite să preluăm anumite atribuții care ar fi fost frumos să existe la bărbați, nu să devină bărbații efeminați, iar femeile…bărbate! precum spune balada Miorița!”

A nu se înțelege greșit. Nu mă consider o persoană firavă. Nu e vorba de kilograme, ci de atitudine. Însă consider că unele lucruri pot fi făcute mai bine de femei, iar altele de către bărbați. De acord, lesbienele și femeile singure vor sări de c…în sus afirmând că este egalitate între sexe și că eu dau acum cu tigaia în cap celor care au “luptat” pentru emancipare. Bleah!

Cunosc pe cineva…o femeie care atunci când era divorțată afirma sus și tare că nu există prinți călare pe cai înaripați, că nu tot ce zboară se mănâncă și alte prostii de genul acesta. Bam! Întâlnește un bou, îi toarnă un plod și devine îndrăgostita eternă care consideră că egalitatea dintre sexe chiar e reală, iar ștersul la fundul copilului e chiar obligația bărbatului care așa de mult își iubește consoarta încât e de acord ca ea să fie cocoșul familiei.

Altă situație de gen…o mică c….care umbla din floare în floare și tot căuta fraierul potrivit afirmând că nu există ceva ce ea să nu poată face la fel de bine ca un bărbat întâlnește boul potrivit, îi toarnă un copil și devine un fel de slugă în casă și prietena eternă a soacrei în timp ce râde de proastele care se luptă zi de zi cu dogmele și nebuniile de pe rețelele de socializare.

Știu! M-am întins un pic, dar nu m-am putut abține! De ceva vreme tot vreau să mă descarc, iar în seara asta am găsit scuza perfectă! Nu există bărbat ideal, femeie perfectă, copii cuminți (și sănătoși), soacre drăguțe! E o prefăcătorie! ce există, de fapt, este o relație în care se comunică, cei doi se ceartă din când în când, se descarcă și decid dacă merg mai departe ori ba.

Educația altor generații este luată în râs de cei care se cred emancipați, dar mai degrabă sunt dornici să pară …moderni! Să fie în centrul atenției și să capteze ÎN SFÂRȘIT atenția pe care au cerșit-o toată viața în mod inutil!

Altă generație

Tații acestor vremuri – sau o parte din ei – cred că femeile chiar pot face mult mai multe lucruri decât ei. Un exemplu este cel din seara asta. M-am dus să o iau pe Daria care se întorcea din excursia de două zile organizată de dirigintă în cadrul săptămânii altfel. Ca o paranteză, am fost eu, nu soțul meu pentru că el era la distanță mai mare! Asta ca să nu comentați aiurea în tramvai! Bun!

Să revenim la oile noastre! Cum spuneam…tații din generațiile trecute s-au adaptat perfect acestor vremuri! Imaginați-vă părinții a 20 și ceva de copii, din care măcar 10 erau bărbați cum așteptau ca o femeie să scoată bagajele din cala autocarului.

Sincer, eu căutam bagajul Dariei, dar nu aveam cum să ajung la el fără să le scot pe celelalte. Ar trebui să fiu recunoscătoare tatălui care a aprins lanterna de la telefon ca să îmi faciliteze munca. Nu pot să fiu recunoscătoare taților care stăteau la bârfă mai ceva ca soțiile lor.

Ce apreciez este că nici măcar o persoană (în afară de dirigintă) nu a zis un simplu “mulțumesc, proasto!”! Uite așa am constatat că noua generație are parte de exemple perfecte în vechea generație!

Am înțeles de ce femeile devin tot mai puternice și se cred amazoane gata să înfrunte dragonii ministerelor, ai fabricilor, ai tăierii de lemne pentru iarnă.

Am înțeles de ce bărbații se relaxează cu amanta, pardon sticla de bere și prietenii. Nu mă refer la cineva anume, ci la modul general.

Cred că mi se permite să afirm aceste lucruri la modul general din moment ce sunt supărată pentru indiferența de care dau dovadă niște prost crescuți. Și iată că am pus o etichetă fără să vreau. A fi prost crescut presupune că mama nu s-a ocupat de educația lor. Cu alte cuvinte aș afirma că mama e de vină! Săraca mamă! Dacă ar ști ea cum au ajuns băieții (aka bărbații efeminați umblători după fuste mini, tinere și hlizite), probabil că s-ar răsuci în mormânt ori i-ar apuca frumos de ureche ca să îi certe.

Grupări și grupări

Pfff! Stai o clipă că tocmai mi-am pus în cap gruparea care s-a declarat împotriva familiilor tradiționale! MDA! Este la modă să te dai rotund că ești modern, că urăști pe cei care sunt căsătoriți și au copii (adică tu ești i…și nu poți face nimic și te ascunzi în spatele…modei!).

Acum vor sări de f….în sus și cei care sunt tradiționaliști considerând că laud cumva pe cei moderni, aducându-ți aminte de faptul că am scris la un moment dat cum apreciez modul deschis în care se exprimă copiii mei.

Bun! Dacă tot v-ați ridicat fustele în cap, scuze! poalele!, GÂNDIȚI un pic înainte să lăsați un comentariu!

UPS! Am închis comentariile! Nu puteți comenta!

Acum luați o pauză, respirați profund și gândiți câteva secunde! Am spus ceva care nu e adevărat? Vă simțiți frustrați de adevăr?

Fiecare ar trebui să fie în stare să își recunoască propria lașitate, propriile puteri și valor, nu să se compare în permanență cu cei din jur. Așa cum fiecare ar trebui, măcar din bun simț dacă nu din educație, să dea o mână de ajutor când e cazul!

p.s.: am lăsat rubrica de comentarii, chiar sunt curioasă dacă are cineva ceva de spus împotriva afirmațiilor de mai sus

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

13 comentarii publicate

 1. Vai, într-un final pune cineva punctul pe i. Eu o pățesc la magazin, unde mă văd vecinii bărbați cărând la baxuri și preferă să se uite, ba îmi mai dau și indicații cum să le duc, dar nu ar pune mâna 😀 Mai aveam la târgul de carte o experiență, la Oradea, când am vrut să bat pe cineva. Am oferit cărți unui ONG, eu am cărat singură cutii de 50 de kg, acum trebuiau să care cutii de maxim 2, 3 kg, bărbaților li s-a părut greu. Voiau să scoată cărțile cu un taxi, deși târgul de la Gaudeamus avea cortul în parc, iar locul unde trebuiau duse erau la 500 de metri de parc 😀 Am pierdut autocar din cauză că s-au urnit greu la cărat, au spus că îi va durea spatele… Le-am spus că le garantez eu că nu va fi cazul… Ba ne-au mai rupt și un cărucior din acela pentru cumpărături, pentru că nu au înțeles că acela ține maximum 10 kg… Eu numai experiențe din astea am avut cu bărbații… Eu cred că au devenit prea slabi și prea comozi, uneori sincer aș sări la bătaie, dar încă mă abțin….

  • Doamne, Oana! Chiar sunt nesimtiti multi dintre ei! Si ai dreptate, mai degraba ar da indicatii. Sa iti spun ca erau nemultumiti ca nu gaseau bagajul x si ca nu ma miscam mai repede?!?

 2. Ca sa fie meniul complet trebuia sa iei fiecare bagaj, sa intrebi al cui este si sa te duci sa-il pui in mana taticului. Poate asa s-ar fi simtit vreo unul. Si ne mai intrebam cui le seamana copiii?

  • Am comentat cu voce tare ca tatii stau si se uita. Insa ei continuau sa fie nemultumiti ca (1) bagajele nu erau fix la picioarele lor, (2) nu gaseau bagajele care ii interesau. Unii dintre ei stateau intr-o parte la o mica barfa ca nu se vazusera de mult!
   Ce sa mai zic? Chiar nesimtiti rau de tot!

 3. Parerea mea este ca a da o mana de ajutor ar trebui sa fie impulsul oricarui om, fie el barbat sau femeie. Mi se pare ca ne cramponam prea mult in diferentele sau asemanarile acestea: fiecare om este un unicat, nu trebuie neaparat sa se blocheze intr-un sablon care i-a fost impus de societate. Cei prezenti acolo, fie ei barbati sau femei, ar fi trebuit sa iti sara in ajutor sau sa faca ceva inspre rezolvarea problemei. Aceasta indiferenta este de fapt problema, daca ma intrebi pe mine.

 4. Eu nu cred ca sexele sunt egale. Nu as putea niciodata sa afirm ca sotul meu este egal cu mine, sau eu cu el. Ce face el nu pot eu si invers. E una sa vorbesti de egalitate la locul de munca, unde daca o femeie si un barbat fac acelasi job sa fie platiti la fel si alta sa spui ca sexele sunt egale ; si aste depinde si de jobs, o femeie n-are putea sa faca jobul sotului meu in acelasi timp/fel cu el -sa zicem 10 ore pe zi – cu aceeasi greutate – in medie are 5-10 tone zilnic – si atunci cum sa ii platesti la fel? Or face ei acelasi job, dar cind unul ajunge la client la ora 8 sa zice, iar femeia la 11, ca abia descarca toate tonele alea….si ai client nemultumit…cum sa ii platesti la fel?
  Eu nu inteleg de ce se incapatineaza feministele in treaba asta cu egalitatea intre sexe; ce e asa rau in a fi diferit? Barbatul are nevoie de femeie si femeia de barbat, unul il complementeaza pe celalalt. Inclusiv intr-o casnicie\relatie, a-ti imparti treburile gospodaresti sau casnice are legatura cu bunul simt, nicidecum cu egalitatea.
  In legatura cu generatia asta….barbatii au devenit asa din cauze femeilor care i-au crescut si a nevestelor care le tolereaza asa ceva. Ca societate trebuie sa ne asumam ca am dat gres la faza asta. Faptul ca eu ca mama nu imi invat baietii sa gateasca si sa dea cu matura, sa ajute sotia la nevoie, etc e greseala mea. Ca nu i-am invatat bunul simt. Bunul simt se invata acasa, nu la scoala, unde domneste spiritul de turma si the survival of the fittest.
  Iar despre familia traditionala…..nici macar nu ma rezum la religie, sa nu sara nimeni in sus. Ci la stiinta. Numai o femeie cu ovule si uter , cu ajutorul unui barbat cu spermatozoizi. poate face un copil. Punct. ADN-ul e ADN, oricit ai da-o la intors. Si nu intram in discutia cu inseminarea artificiala, ca si aia tot la femeie\barbat se reduce. Daca persoanele homosexuale vor sa faca cutare lucru la ei in pat, treaba lor, de ce trebuie sa dea la ziar? Daca eu ca persoana heterosexuala as da la ziar ca aseara am facut x si y cu sotul in pat, as fi numita nesimtita. Dar cu gays trebuie sa fim “toleranti”. Ma lasi? sunt toleranta, fa ce vrei cu cine vrei la tine in pat, chiar esti liber (a) , dar eu nu vreau sa stiu.
  Inclusiv treaba cu casatoria e o ipocrizie. Daca ei sunt impotriva familiei traditionale, de ce se tine mortis sa o numeasca casatorie? Numeste-o nene uniune civila, sau orice altceva si lasa-ne pe noi astialalti ,batuti in cap, cu familii traditionale, sa avem casatorii. ca nu cred ca ar fi fost tot scandalul asta din partea crestinilor practicanti, daca o numeau altceva. ca vorba aia…trebuie sa fii tolerant….la urma urmei cine e tolerant si cine nu? 🙂

  • Anca, este prima data cand voi afirma ceva public.
   Nu am absolut nimic cu persoanele de alta orientare sexuala, am citit carti despre relatii homosexuale pentru a intelege mai bine (sau ma rog…pe acolo). Mie mi se pare ca se cauta scandal din orice motiv. Presa mentine aceasta situatie pentru ca e o paine de mancat. Se doreste sa fie un miting, o iesire in piata, o bataie ca sa aiba ce sa publice. La fel si politicienii…au nevoie de scandal ca sa iasa in fata cu cine stie ce aberatie si sa para ca se implica si altfel decat la somn si papat de bani publici.
   Legat de ce ai afirmat, sa stii ca sunt de acord cu tine. Femeile si barbatii nu sunt egale. Faptul ca putem face lucrurile la fel, nu implica si ideea ca le facem la fel de bine. Eu aleg ca ambii copii sa invete sa se descurce singuri, dar sunt constienta de faptul ca fiecare are propriile inclinatii si, asa cum unul din ei are o gandire creativa, celalalt e mai tehnic. Suntem diferiti tocmai pentru a ne completa reciproc si a ne ajuta. Daca am fi toti la fel, ce nevoie ar mai fi de diversitate?

   • Pai nici eu n-am nimic cu cei de alta orientare. La voi inca nu e asa aiurea ca aici, aici nu e vorba doar de politicieni si mass media, lucru cu care sunt 100% deacord cu tine, ca pun gaz pe foc. Insa aici cei de pe trotuarul alalalt, sa-i numesc asa, au foarte mare tupeu si neobrazare si sunt foarte vocali si fac ei scandal mereu, dau oamenii in judecata, etc. Profesorii gay in scoli indoctrineaza copiii inca de la gradinita si alte chestii. la voi inca e asa…moderatie. In alte tari insa nu. California a trecut o lege saptamina trecuta, ca acum sunt 3 genuri- masculin feminin si… neutru , ma crezi ca nici nu stiu cum l-au numit, ca mi-a venit lehamite . Eu una, ca mama , nu sunt deacord ca un baiat care “se simte fata” sa mearga la WC sau in vestiare la fete , in scoli, la salile de gym, etc. Ai penis, esti baiat si punct. Nu ai ce cauta la fete in baie sau in vestiar. Aici LGBT fac multe chestii fara obraz, de aia am zis eu ca nu am nimic cu ei atita vreme cit ma lasa pe mine in pace si nu imi impun ei mie stilul lor de viata. Fiecare in viata lui are dreptul sa faca ce vrea, atita vreme cit nu obliga pe ala de linga el sa faca la fel.

 5. hai ca ma facusi sa rad. Multe pretentii mai ai si tu de la barbatii din ziua de azi. Era ieri o poza pe fb cu un tip racit si cu femeie care nastea si cica dureriile facerii sunt aproape la fel de mari ca cele pe care le resimte un barbat racit. :))

  • Nu ma provoca, Cristina!
   Cand un barbat raceste, afla intreaga populatie (vie sau nu). Daca o femeie raceste, merge mai departe moarta-coapta, cum poate ca deh…e ceva firesc! 😛

 6. Pfiiiuuu…. mai nu stiu cu ce firma ati fost, dar treaba cu bagajele din cala autocarului e 100% treaba conducatorului auto nu a pasgerilor indiferent daca sunt femei sau barbati. Ti-o spun ca lucrez in domeniu…. si unde am mai mers in tara sau in afara la fel… soferul se ocupa de bagaje.
  In privinta egalitatii intre sexe… nici eu nu cred in ea. Nu e vorba aici de egalitate la mancare, la drepturi banesti si la alte beneficii ci la anumite activitati unde notiunea de egalitate nu ar trebui sa existe ci de reciprocitate, solidaritate.
  Sotul meu niciodata nu m-ar lasa sa car un bagaj singura sau daca poate ajuta pe cineva ajuta neconditionat. Si crede-ma ca s-a autoeducat. Am stiut ce om iau.
  In privinta familiei traditionale…. bleah… nu-mi plac discutiile care creeaza polemici. Pentru mine familie inseamna: tata, mama, copil etc, etc…. adica membrii din care se pot forma. Restul sunt doar prieteni. Nu am nimic cu orientarile lor. Ii accept si ii ajut la nevoie daca imi sta in putere (cunosc 2 gay). Dar ii accept pana la un punct…. adica ce fac la ei in dormitor e treaba lor. Insa sa nu incerce sa isi impuna orientarile si sa ceara dreptul la casatorie, adoptie etc…. e o mare anomalie.

  • Irina, a fost prima data cand soferul nu a facut nimic si vorba aia au mers copiii in destule excursii (si doua tabere 😀 ) ca sa stiu si eu asta. Dar ce sa facem daca el nu aparea nici macar pentru a deschide usa de la cala? Sincer, nu stiu cu ce firma s-a mers pentru ca diriginta s-a ocupat si a contactat o agentie de turism.
   Legat de egalitate, ai dreptate…e important ca cei doi parteneri sa fie solidari, sa se ajute reciproc si sa se completeze.

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Dorință aprigă în prag de seară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.