Cetatea Rasnovului

A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris….dar acum am revenit cu forte proaspete 🙂

Ma gandeam sa continuam explorarea frumusetilor peisajului romanesc 😀 . Ce parere aveti despre Cetatea Rasnovului?

Intr-una din excursiile noastre,am decis sa vedem si Cetatea Rasnovului. Pentru cei care merg acolo pe cont propriu trebuie sa stiti ca parcarea este foarte mare,este amenajata. Ca sa ajungeti la Cetate urmati aleea pietruita. Puteti urca usor la pas ori puteti opta pentru o plimbare intr-o remorca/vagon tras de un tractoras (pretul este mic,nu va faceti griji….doi adulti+doi copii am platit 6 ron).

Am avut o surpriza placuta cand am ajuns la Cetate pentru ca am primit bilete (10 ron/adult),dar si cartele ca la metrou pentru a avea acces acolo. La intrare ne-au intampinat doi strajeri inarmati care ne-au povestit ca Cetatea apartine Primariei. Sa va povestesc ce surprinsi am fost sa descoperim ca tunurile erau cosuri de gunoi, ca ruinele sunt bine intretinute,ca acele camere care au ramas intregi sunt folosite ca pe vremuri de „mestesugari” care isi vand produsele: de la obiecte decorative,jucarii,obiecte de uz casnic pana la produse naturale:siropuri,dulceturi,vinuri…Am gasit inclusiv un atelier unde se produceau unele dintre obiectele expuse :), un anticariat de arme. Privelistea este absolut superba: de-o parte padurea,de cealalta parte Rasnovul 🙂 .

Am fost placut surprinsi, o plimbare care merita facuta…De altfel, la plecare, am gasit grupuri foarte mari de copii veniti in excursie, grupuri de straini care doreau sa viziteze Cetatea taraneasca Rasnov. Evident, am plecat cu multe obiecte: scuturi si sabii din lemn, siropuri (15 ron/sticla), dulceata de afine cu muguri de brad, cani,cuburi care se desfac/refac in diverse pozitii si creaza noi imagini, masti…

Iata cateva imagini

 

Pentru mai multe informatii,cititi aici: 

http://romaniaturistica.com/castele-si-cetati/cetatea-rasnov.html

http://www.romanianmonasteries.org/ro/romania/cetatea-rasnov

http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2%C8%99nov

Despre Antoaneta 2264 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,655 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: