chauffeur

Chauffeur și airport transfer – două servicii utile atunci când călătorești

Chauffeur și airport transfer – două servicii utile atunci când călătorești

În urmă cu ceva ani am cunoscut în Italia un bărbat prezentabil între două vârste care avea o ocupație ce-i aducea un venit lunar consistent, ocupație care nici nu exista în România. Între timp, odată cu globalizarea și cu apartenența noastră la marea familie europeană, dar și la marele păienjeniș de relații economice mondiale, am aflat că iată, acea „meserie” a apărut și la noi și se va extinde cu siguranță în anii ce urmează.

Bărbatul respectiv era, am putea spune… șofer… Dar ce, nu se mai auzise de șoferi în România, că doar existau de foarte multă vreme? Ei bine, omul de care vă spun nu era un simplu șofer, ci era Chauffeur, adică ceva mai mult decât atât… Și o să vă povestesc în continuare pe scurt câte ceva despre povestea lui.

chauffeur

El era un mic întreprinzător privat, care își cumpărase o mașină de lux, pentru că își putea permite să achite ratele din ceea ce câștiga și se ocupa cu transportul persoanelor de la aeroport și înspre aeroport. Treaba asta era la Roma, dar cam toate marile orașe ale lumii se confruntă cu această problemă, pentru că aeroporturile orașelor nu sunt… în orașe, ci la oarecare distanță de acestea.

Puteți afla care este situația și la noi, dacă veți căuta de exemplu Bucharest airport transfer, de unde puteți afla o mulțime de date care vă pot fi de folos la noi, dar și în călătoriile pe care le veți face cu diverse ocazii.

Revenind la problema legăturii cu aeroporturile, în multe locuri din lume există și servicii publice de Airport Transfers, dar foarte mulți călători preferă totuși serviciile unui șofer profesionist specializat în așa ceva. Adică, dacă ești un tânăr care călătorește ieftin, te mai urci într-un autobuz sau un tren care te duce de la aeroport la hotelul unde ai rezervarea, dar ce te faci cu bagajele sau cu schimbarea mijloacelor de transport în comun?

Dacă vrei să eviți astfel de probleme, plătind ce-i drept ceva în plus, vei apela la un chauffeur, adică la un șofer personal al tău. Scapi de grija bagajelor pe care să le cari prin trenuri și autobuze și ajungi direct la hotelul tău. În cazul despre care vă spuneam mai sus, al bărbatului pe care l-am cunoscut la Roma, lucrurile erau mai complexe decât par la prima vedere.

El cunoștea destul de bine la nivel de conversații, câteva limbi străine de circulație internațională și era reprezentat de o agenție care-l punea în legătură cu clienții. Acum există internetul și contactarea clienților este încă și mai facile. El avea clienți vechi de ani de zile, atât turiști cât și oameni de afaceri, care atunci când veneau la Roma îl solicitau direct pe el. De ce? Pentru că prezenta încredere, îl cunoșteau de multă vreme și nu era omul care să-i ducă doar la hotel. Îi ducea acolo unde aveau nevoie, zile la rând fiind la dispoziția lor.

Pe un medic îl ducea exact la congresul medicilor unde era invitat, în afară de hotel, asta așa ca un exemplu doar. Știa să le recomande tuturor cele mai bune restaurante, după gusturile fiecăruia, așa cum știa să-i ducă pe clienți și la concertele sau spectacolele de teatru unde aceștia aveau rezervarea făcută cu multe luni înainte.

Așadar al nostru șofer, chauffeur (mai elegant spus), era un bărbat educat, stilat, extrem de politicos și de aceea mica lui afacere privată îi mergea bine, asigurându-i un trai prosper, la care se mai adăuga și șansa de a cunoaște oameni deosebiți din toate colțurile lumii. Iată dar ce calități te-ar recomanda dacă vrei și tu să devii chauffeur sau dacă vrei doar să faci airport transfers.

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.