Free image from wikimedia commons

Colici: 3 modalități EFICIENTE prin care poți ameliora DUREREA bebelușului

Studiile medicale au demonstrat, în repetate rânduri, că aproximativ 7 din 10 bebeluși cu vârsta pana în 4 luni se confruntă, la un moment dat, cu durerile provocate de colici. Mai mult decât atât, deși apariția acestora este caracterizată de o durere acută la nivelul stomacului, aceasta declanșează o stare de agitație generală, care se manifestă la nivelul întregului corp. Cu alte cuvinte, atunci când bebelușul tău trece prin această situație, durerile pe care le experimentează la nivelul stomacului pot fi simțite în tot organismul, lucru care îl face să plângă mai des, să refuze hrana și chiar somnul.

Deși nu există tratamente care să vindece colicii abdominali, specialiștii în pediatrie au descoperit o mulțime de metode prin care durerile bebelușilor pot fi ameliorate. Citește acest articol până la final și descoperă-le pe cele mai eficiente dintre acestea.

Iată ce poți face pentru a AMELIORA durerile provocate de colici:

  • Leagănă-l de câte ori ai ocazia

O metodă simplă, dar eficientă pentru ameliorarea durerilor provocate de colici este aceea de a-l legăna pe cel mic în mod frecvent. Contactul cu corpul mamei este benefic în astfel de situații, întrucât bebelușul simte căldura pe care aceasta o emană, așa că poți să îl legeni și în brațe. Cu toate acestea, este recomandat să folosești un balansoar special, care să îl ajute să stea într-o poziție comodă și care, totodată, te scutește pe tine de efortul fizic îndelungat. Pentru a-i ameliora cu succes durerile prin intermediul acestei metode, achiziționează astfel de produse pentru copii de la Babyneeds și, fără doar și poate, vei reuși să îl liniștești. Cu siguranță, de fiecare dată când îl vei legăna, vei observa că micuțul tău nu va mai fi la fel de agitat, ceea ce înseamnă că durerile lui scad treptat.

Leagănă bebele ca să scape de colici
Free image from flickr
  • Plimbă-l într-un cărucior confortabil

Un alt lucru pe care îl poți face pentru micuțul tău, atunci când acesta suferă de colici abdominali, este acela de a-l plimba în aer liber. Când se află în exteriorul casei, copilul tău observă oameni și locuri care îi stârnesc curiozitatea și, în același timp, îi stimulează gândirea. Faptul că este ocupat să înțeleagă ceea ce se întâmplă în jurul lui îi va distrage atenția și nu se va mai concentra asupra durerii pe care o simte. Totuși, pentru ca durerile să se diminueze este foarte important și ca cel mic să stea într-o poziție comodă, într-un cărucior cât mai confortabil cu putință. În acest sens, îi poți comanda de pe site-ul https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/filtre/tip-carucior/carucioare-3-in-1/ un cărucior care să răspundă tuturor nevoilor lui din această perioadă. Fără îndoială, dacă vei pune în practică această metoda, vei reuși să îți ajuți copilul să treacă mai ușor peste durerile cu care se confruntă.

  • Masează-l în zona abdominală

Îi poți alina durerea prichindelului și dacă îi aplici un masaj în zona abdomenului. Pentru ca această metodă să aibă rezultatele dorite, aplică pe pielea bebelușului ulei de măsline călduț, combinat cu o picătura de ulei de maghiran. Apoi, masează-i ușor abdomenul cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic, fără să pui prea multa presiune. În acest mod îl vei ajuta să elibereze gazele din intestine și, implicit, vei reuși să îi alini durerea. Chiar dacă prin intermediul masajului durerile cu care se confruntă juniorul tău nu vor dispărea definitiv, în mod cert, vei putea să le ameliorezi.

Free image from wikimedia commons

Iată, așadar, care sunt cele mai eficiente trei metode la care poți apela pentru a-i alina durerile prichindelului tău, atunci când acesta suferă de colici abdominali.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

7 comentarii publicate

  1. Din pacate la al nostru baietel nu are efect nimic. I am dat tot ce exista pe piata, internare in spital, analize complete ( iesite perfecte ). Din pacate, nici somnul nu se lipeste de el, ne inchinam cand adoarme o ora. Trei insi suntem non stop cu schimbul la el. Chiar nu stim ce sa i mai facem. Repet, am incercat tot: picaturi, in brate, balansoarul l am luat degeaba, nici caruciorul, nici masina, nimic.

    • Toti parintii rasufla usurati cand trece perioada colicilor. Doamne, cand imi aduc aminte prin ce am trecut cu Daria…numai in brate se linistea…daca o leganam si ii cantam (si nu am cine stie ce voce 🙂 ))))) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.