Comunicare în limba franceză (carte+cd)

Povesteam zilele trecute despre Prima mea carte de limbă franceză și cum o puteți utiliza pentru a ajuta copiii să învețe 130 de cuvinte. Astăzi vă povestesc despre o alegere inspirată, în speță despre manualul de Comunicare în limba franceză care conține și cd.

Manual de comunica la limba franceza

Despre Comunicare în limba modernă 1. Limba franceză

Inițial, căutam materiale pentru nivelul de vârstă al copiilor mei. Am realizat brusc greșeala. Ei sunt începători, deci nu materiale pentru vârstă trebuia să caut, ci pentru nivelul 1 la limba franceză. Așa că am dat frumos căutare după cuvinte cheie și am ajuns la acest manual. Habar nu aveam de existența lui. Norocul meu că selecția de pe Libris e ușor de realizat și am ajuns unde trebuia.

De departe, este cartea cea mai bine aleasă din toată seria comandată de mine. Știți când v-am povestit că eu nu știu franceză decât din…auzite??! Ei bine, problema mea majoră este taman asta. Nu sunt sigură pe accent. Nu am urmat cursuri de franceză. Deci motivul pentru care afirm că această alegere a fost una inspirată este taman acesta: conține cd. Este perfect pentru nevoile noastre.

Recunosc faptul că manualele de la editura Arthur mi se par extrem de bine realizate pentru că se dovedesc a fi pe înțelesul copiilor, iar exercițiile lor sunt pliate pe teoria explicată la începutul fiecărui capitol. Eu am ales doar manualul pentru semestrul I pentru că nu eram sigură că e alegerea bună, dar am aflat că sunt structurate pe același model așa că vă explic imediat despre ce este vorba.

Fiecare manual are 80 de pagini structurate pe 3 unități tematice, fișe test de autoevaluare la sfârșitul fiecărei unități, o recapitulare sumativă, semestrială, un test de evaluare semestrială, jocuri și proiecte care ajută la completarea și consolidarea cunoștințelor dobândite (cu instrucțiuni, evident), lecții opționale dedicate unor elemente culturale precum Crăciunul, vocabular tematic, transcrierea componentei audio. Există 6 unități tematice, fiecare din ele fiind alcătuită din 4 lecții organizate pe teme din universul familiar copiilor: școală, acasă, camera, familia, jucăriile etc. Ăn principiu, ultima lecție din cadrul fiecărei unități este destinată basmelor, poveștilor. De altfel primele 3 lecții includ noțiuni din acea poveste ce se discută în la a patra lecție.

Cd-ul multimedia este extrem de ușor de utilizat, nu necesită coduri de folosință, iar copiii se pot descurca și singuri să îl folosească. Dacă ați folosit vreodată cd-urile de la ErcPress ori Edu, atunci vă spun că acesta este structurat similar, dar mai simplist astfel încât nu necesită cunoștințe speciale de utilizare a unui PC.

Dacă lucrați cu cei mici în sistem HS, la începutul manualului există explicații referitoare la utilizarea manualului clasic și a manualului digital așa că nu vă va fi greu să înțelegeți ce trebuie să faceți.

Recomandare

Nu reiau linkurile pe care le-am menționat în articolul precedent, dar voi lăsa aici un link spre surse educaționale propuse de Institutul Francez. Sunt grupate pe tematici, separate pe site-uri așa că aveți enorm de multe posibilități de utilizare.

Voi ce alte cărți sau manuale de franceză utilizați pentru a îi învăța pe copii această limbă modernă?

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

25 de comentarii publicate

 1. O sa zici ca-s carcotasa, dar intreb si eu, asa cum m-am intrebat si pe mine sefa, frantuzoaica a unui proiect Comenius: la ce-i foloseste in viata, in afara cazului in care va emogra intr-o tara de limba franceza?

  • Oana, la ce imi foloseste mie engleza? Ca sa iti raspund folosind ceva ce imi e familiar: 1. citesc aproape exclusiv in engleza, 2.discut in engleza cu partenerii de afaceri ai firmei noastre, 3.discut cu ambii copii in engleza, fiecare la nivelul lui, 4.scriu articole pe un blog in engleza
   Nu stiu ce le rezerva viata. As prefera sa fie pregatiti decat sa se planga ca nu au avut nu stiu ce sansa in viata.
   Consider ca, in ziua de azi, fara cel putin doua limbi straine, carnet de sofer si cunostinte de informatica, nu te mai poti descurca daca vrei sa ai o meserie serioasa.
   Evident, exista multe meserii…dar pana ajung ei adulti, lucrurile se vor schimba asa cum s-a intamplat si cu generatiile noastre.
   Mai bine sa fie pregatiti decat sa regrete!

 2. La compententele de la bac am luat AVANSAT (B1 parca) dar daca imi vorbesti in franceza, sau sa vorbesc habar nu am si nici nu prea inteleg. Dar sa nu uitam ca o limba straina intotdeauna ne e de folos oricand in viata. Atat franceza , cat si engleza ar trebui sa le stim cat sa ne descurcam, daca nu chiar e foarte greu.

 3. Mie personal nu mi-a placut franceza, sper ca fiica-mea sa aleaga singura ce ii place, dar eu o pot ajuta la engleza si italiana 🙂

 4. Sincer nici nu stiu daca imi mai amintesc ceva din ce am invatat eu la franceza…din liceu nu am mai facut…Acum ne chinuim cu engleza, ii place, are vointa si ambitie, dar i se pare destul de grea…

 5. Chiar daca am facut la scoala franceza, asta a fost acum foarte mult timp si fara a o auzi prea des, fara a o vorbi, am uitat . Mai retin cateva cuvinte, dar nu as putea sa leg o conversatie cat de cat cursiva. Mi s-a parut mult mai usoara decat engleza, engleza care, nu am facut-o la scoala si ma tot chinui acum cu google translate si cu cateva cuvinte pe care le-am invatat

  • Au resurse, dar mai degraba acasa. In baza scolii si a lipsei de manuale…vai de ei si de viitorul lor! Doar se da apa la moara presei ca sa apara articole inteligente in care se spune ca generatiile de acum nu stiu nimic comparativ cu cele din trecut. Bla-bla-bla!

 6. Mai, noi acum ne chinuim cu engleza si merge greu 🙁 Pana la franceza mai avem drum lung de facut. Macar de ar putea sa pronunte bine in engleza ca e la mai mare cautare. Apoi trecem si la alte limbi straine.
  Multumesc de sugestie. Imi e utila pentru ca acum stiu ce sa caut pentru engleza. Am sa incerc si eu pentru Cris cartile de la editura Arthur!

 7. Limba franceza este superba! Eu am invatat-o timp de 12 ani si inca ma mai uit pe anumite manuale din trecut. Categoric intentionez ca si fiica mea sa invete aceasta limba, insa momentan are doar 2 ani si 7 luni, asa ca nu o pot invata de acum. :))
  Am pastrat manualele si cartile pe care le aveam la loc sigur, pentru ca sunt convinsa ca voi mai avea nevoie de ele!

  • Andreea, poti sa vorbesti cu ea din cand in cand in franceza. Eu asa am facut cu pustii mei, dar in engleza. Anul trecut la testarea Cambridge, Daria a luat punctaj maxim la speaking pentru ca vorbisem zilnic cu ea in engleza si prinsese curaj sa vorbeasca, sa se exprime, sa argumenteze etc. Placerea lor e sa se certe cu mine in engleza 😛

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Recenzie: Limba franceză - caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2) | Drumul Vieții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.