Concluzii după prima tabara

Concluzii după prima tabara

 

Aseară am ajuns cu mari emoţii la şcoală aştept autocarul îi aducă pe copii din tabără (am tot povestit despre tabără și bagaj așa că nu revin). jur este prima şcoală unde, când ni se spune la ora x ajunge autocarul, apoi fiţi siguri e ora corectă! Plecarea poate avea întârziere ca ajungă toţi copiii, însă venirea nu. Ajung la ora stabilită.

revenim…ajung eu cu emoţii imense, cu lacrimi strânse în gât, îmi rup gâtul uit după copii văd pe unde coboară. Evident, coboară fix pe uşa de lângă care am plecat eu. duc rapid la ei, abia îmbrăţişează! “Ce e?” întreb îngrijorată au păţit ceva! “NIMIC! Vrem înapoi în tabără! De ce trebuia ne întoarcem?” Mda, fix acestea au fost primele cuvinte rostite de Daria purtătorul de cuvânt al duo-ului în timp ce Andrei dădea din cap cu putere!

(free image from pixabay)

Recapitulare! spun cum a fost tabăra din punctul lor de vedere, nu?

Zile de tabără

 

Plecarea a fost cu un autocar cu aer condiţionat. Bucuria copiilor, evident! În autocar şi pe tot parcursul taberei au avut 6 animatori, fraţi şi surori, adolescenţi, care s-au ocupat cu răbdare şi talent de copii agitaţi, plini de energie şi nerăbdareÎn principiu, au avut ore de dans, engleză, activităţi fizice, distractive pe echipe. În ultima seară, au avut și foc de tabără, au mâncat gogoși, au dansat etc.

Trezirea era la 8 dimineaţă. La 8.15 înviorarea. La 8.30 micul dejun şi apoi diverse activităţi ori plecări fie în drumeţie, fie la o locaţie. Periodic am primit fotografii pe grupul de what’s up al părinţilor de la clasa lui Andrei, iar Daria a reuşit facă nişte poze frumoase de la Rezervaţia Naturală de Urşi de la Zărneşti şi mi le-a trimis tot pe what’s up. De menţionat locaţia unde au stat, la Bran, asigura internet prin wi-fi aşa toţi oaspeţii puteau se conecteze la net când doreau.

Mâncarea…Daria a mâncat tot, fără probleme. Andrei a refuzat unele feluri de mâncare care oricum nu îi plac nici acasă. A rezistat bine mersi şi a susţinut de fiecare dată nu îi era foame. Cred şi eu din moment ce încă mai avea în primele zile pungile de biscuiţi pe care i le pusesem în rucsac.

Bani Au avut la ei un pic mai mult de 400 de ron fiecare, s-au întors cu 330 ron fiecare. Exact. Nu au cheltuit. De ce? Simplu! Aici spun din start mi-a plăcut mult ceea ce a făcut învăţătoarea lui Andrei. La plecare din Bucureşti, a cerut de la fiecare copil câte 70 de ron pentru intrările în toate locaţiile de pe parcursul taberei. Excelentă idee! În felul acesta s-a asigurat toţi copiii aveau intrările plătite. De asemenea, în complexul de vile de la Simon Bran unde au stat, nu existau magazine ceea ce a însemnat nu aveau unde îşi cheltuie banii. Dacă ar fi vrut ceva, ar fi trebuit străbată tot complexul (care am înţeles era foarte mare!) şi iasă în stradă caute două magazine aflate la câteva sute de metri distanţă. Daria a plătit tot, Andrei nu a scos banii. Abia aseară, acasă, s-au reglat conturile ca zic aşa. Din banii luaţi de la copii, învăţătoarea le-a cumpărat şi apă când au plecat în drumeţie, dar şi îngheţată pe drumul de întoarcere acasă.

(oferta de tabără pe care am primit-o prin intermediul școlii)

Hainele sunt întregi. Eram sigură vor ajunge cu unele haine rupte, însă, în afară de o pereche de pantaloni de trening pe care Andrei a reuşit îi descoasă aproape complet!, nimic nu s-a întâmplat. Alta e problema! O parte din haine erau ultra murdare. La Andrei aşteptam se tăvălească cu băieţii de pe un deal până la vale, dar la Daria chiar deloc. Ei bine, ale ei sunt mai murdare decât ale lui! Mda, acum sunt în maşină pe program prelungit. Peste 4 ore aflu dacă mai sunt bune 🙂 ))) Nu e bai! Important e s-au distrat! Asta contează!

Copiii au fost de toate vârstele de la clasa a II-a până la a VI-a. S-au înţeles, s-au certat între ei. Asta doar ei ştiu. A reieşit 3 băieţi din clasa lui Andrei, i-au spus puştiului meu e gras şi nu îl lasă se dea în balansoar cu ei. Nesimţiţi! Asta e! Nu e Andrei grasul graşilor, însă acei copii sigur sunt nesimţiţi rău de tot. Nu e prima dată când vorbesc aşa. Sunt convinsă că, deşi Andrei nu recunoaşte, le-a răspuns el cumva. De obicei, Andrei îşi înghite lacrimile şi, după doi ani cu colegi “drăguţi“, a învăţat să dea şi replica la fel de nesimţită, chiar dacă ştie mie nu îmi place facă aşa ceva.

Despre bagajul pus de mine

Vă aduceţi aminte pusesem ditamai bagajul, nu? Ei bine, zicem ….

1.am pus prosoape pentru fiecare zi pentru amândoi au refuzat plece cu 1-2 prosoape şi au zis vor face baie zilnic.

Au făcut baie zilnic, dar au primit prosoape de acolo, în fiecare zi 😛

2.am pus hârtie igienică în bagaj

Nu era cazul. Aveau în baie hârtie pusă deja!

3.am pus hainele pe zile, în pungi separate, cu etichete

Le-am explicat le pună în fiecare zi în punga care se golea. Andrei a făcut aşa, parţial! Hainele lui au fost cel mai uşor de deosebit între haine curate şi haine murdare. Nu a fost necesar apeleze la hainele de rezervă în afară de pantalonii lungi şi bluzele de trening. La Daria e altceva. Bagajul ei a fost un dezastru de la început la sfârşit! Până la urmă am pus la spălat absolut tot pentru erau amestecate în ultimul hal! Nu aşteptaţi la aşa ceva, nu? Nici eu!

4.medicamentele puse de mine

Au fost utile unele dintre ele. Pastilele şi acadelele pentru rău de mişcare le-au prins bine. Le-au permis mănânce îngheţată şi meargă cu autocarul fără li se facă rău! Ce bine! Pe Daria a înţepat-o o insectă aşa fenistilul a fost de ajutor. Abia când a ajuns acasă, Andrei a spus îl mănâncă pielea. Se arsese de la soare pe faţă şi umeri aşa pielea s-a uscat şi îl mânca. Am luat apa termală şi l-am stropit. Misiune îndeplinită!

Concluzii

Sigur am mai uitat câte ceva. Dacă îmi voi aminti, vă voi povesti. Ideea este că le-a placut enorm. Bomboana de pe tort? Cuvintele Dariei:

“Mami! Doamna lui Andrei a venit în fiecare seară la noi să ne spună “Noapte bună!” și ne pupa pe fiecare pe cap!”

 

 

 

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

25 de comentarii publicate

 1. Ma bucur ca au avut o experienta asa placuta ca si-ar fi dorit sa mai stea. Vara e abia la inceput. Mai e timp de o tabara in vacanta asta.

 2. Foarte frumos! O invatatoare cum rar mai gasesti! A noastra nici la banchetul de final de clasa a 4-a nu a venit! 🙁

 3. E bine ca le-a placut si au venit cu amintiri frumoase.
  Imi amintesc de prima mea tabara, ne spalam afara cu apa rece, mancarea era putina si nu era pe placul meu, stateam in camera cate 10-12 copii. Mie nu mi-a placut in tabara, dar recunosc ca am ramas cu amintiri placute si lucruri invatate.

 4. Ce frumos!!! 🙂 Ma bucur că s-au distrat. Mă încurajezi și pe mine, pentru că eu sa fi fost în locul tău nu știu dacă l-aș fi înscris pe Lucas. Poate doar dacă ar fi Roxi cu el. Deci se poate. Cred că ești mai liniștită acum. 😉 Dar cred că a contribuit mult la decizia ta și doamna învățătoare. Pare de încredere.

  • Eu am fost in multe tabere cand eram copil, cu experiente variate de la bucurie la suparare, inclusiv cand mi s-au furat lucruri. Voi povesti intr-un articol despre taberele de pe vremuri.

 5. Bine că s-au simţit bine şi că mai vor să meargă!
  Şi uite un (alt) exemplu de dascăl care ştie să fie dascăl. Asta pentru cei care au prostul obicei să judece după un caz izolat.
  Faină tabără!

  • Eu intotdeauna incerc sa vad partea plina a paharului, dar uneori chiar nu trebuie sa fac efort pentru ca intr-adevar am avut noroc si de oameni minunati.
   Foarte! Asemenea reactii nu as fi crezut ca voi auzi de la ei, mai ales de la Andrei care timp de cateva luni a refuzat sa accepte ca pleaca in tabara si abia cu 5-6 saptamani inainte de plecare a zis ca merge chiar daca Daria ar fi cumva bolnava si nu ar putea sa participe 😛

   • Înseamnă că la următoarea tabără e sigur că ei vor merge. Mă bucur că le-a plăcut, vor rămâne şi de aici cu amintiri frumoase. Şi eu îmi amintesc cu drag de excursii şi de tabără.

  • DA! Se vede ca ii iubeste, ca este tanara si ca este mama!
   La festivitatea de premiere a procedat la fel. Dupa ce ii striga pe copii si spune despre fiecare in parte cate ceva, ii pupa pe cap si le inmana premiul si diplomele. 🙂

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Jurnal despre mine (11) - surprize și...surprize! · Drumul Vieții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.