Copiii și tehnologia

Copiii și tehnologia

Zilele trecute copiii au primit cadou două telefoane. A fost cadoul lor mult dorit și visat de luni bune. Făcusem o înțelegere cu ei din toamnă, Daria a respectat-o complet, Andrei parțial. Inițial am vrut să respect înțelegerea doar cu Daria…ulterior am discutat cu soțul meu și am decis să îi acordăm lui Andrei beneficiul schimbării…

(free image from pexels)

Daria avea o fixație cu un anumit telefon. De luni bune tot căuta oferte pe net și venea să îmi arate de mă obosise la maxim. Andrei nu avea habar ce și-ar dori așa că acolo era clar că va fi mai complicat. A venit și ziua când am trecut la fapte. Evident, Daria mi-a reamintit (de parcă mai era nevoie) ce model vrea. Andrei a zis că vrea ceva albastru, să aibă spațiu pentru jocuri și să nu cumva să fie un telefon mic (!).

După câteva căutări pe net, am găsit ceva pentru Andrei. I-a plăcut carcasa…am studiat modelul…ne-am amuzat teribil cu un filmuleț pus la dispoziție de producători. Se spărgeau nuci cu telefonul, se tăiau roșii pe ecranul telefonului etc. Studiind un pic, am descoperit că avea mai mult RAM decât cel dorit de Daria. Prețul era același (erau oferte la ambele modele de telefon).

La un moment dat căutam carcasă și folie de protecție pentru ecranul telefonului ales de Andrei, dar nu găseam nici pe platforma respectivă, nici la importator. Din pură întâmplare, am mai dat o căutare pe acea platformă și am găsit același telefon, dar la ofertă (cu 6 ron mai scump) care includea telefonul, carcasa și folia de protecție! De curiozitate, Daria a cedat și a venit să vadă despre ce e vorba, moment în care a descoperit că exista și model …auriu! Și-a schimbat părerea și a decis că vrea și ea același model ca Andrei 😀

Surprizele de pe/de la telefon

Zis și făcut…am comandat telefoanele sâmbătă, iar marți dimineața a venit curierul cu ele. Surpriza? Sunt frumoase, sunt ușoare, sunt mari cum vroiau ei (dar nu foarte ca să nu fie ca din topor) și….încă două lucruri despre care vă spun imediat.

1.după ce am inserat cartelele de telefonie, am avut surpriza să existe deja pe telefon câteva numere: apel urgență, număr abuzuri copii, dispariții copii, respectiv clasicele numere de la serviciu clienți și mesagerie vocală.

2.telefoanele pot fi parolate cu…amprenta! Le-am cerut să nu folosească această metodă pentru că ar putea să se blocheze și să nu îți mai poată accesa telefonul (na, am și eu piticii mei și nu am mereu încredere în smartphonuri).

3.am făcut un test de sunet…am vorbit în șoaptă, dar nu se auzea așa bine (evident), apoi am țipat în telefon (știu! nebunie curată!), dar…telefonul a reglat automat sunetul și timpanul nu a fost afectat. Daria a fost încântată pentru că ea ascultă în căști muzică ori video ale unor youtubers și uneori țipă ori sunetul se ridică brusc ceea ce o deranja imens.

Ca idee

Acum nu vă imaginați că le-am luat telefoane scumpe. Știți părerea mea despre subiect…nu consider că un copil de 8-10 ani trebuie să aibă iPhone sau ceva similar. Fiecare părinte are alte reguli. Au ce și-au dorit de la laptop cu imprimantă fiecare din ei, până la tabletă Samsung și telefon smartphone. Nu văd cu ce îi încălzește pe unii părinți dacă progeniturile lor au telefoane mai scumpe decât adulții…Important e să aibă posibilitatea de a discuta și de a ține legătura cu părinții și prietenii, de a avea jocuri și cameră foto bună. Soțul meu are iPhone și cade bateria la greu. Eu am Samsung și nu pot spune că sunt mulțumită de el.

Până anul acesta, Andrei nu și-a luat telefonul la el, din toamnă îl va avea în ghiozdan pentru că Daria va învăța după-amiază și va fi necesar să pot lua legătura cu el dacă apare vreo urgență. Menținem regula: nu va scoate telefonul din ghiozdan decât dimineața și la prânz, când va ieși de la ore.

Să vedem cum va fi din toamnă…până una alta amândoi “verifică” telefoanele din dotare ca să fie “familiarizați” cu ele (cuvintele lor, nu ale mele!) 😀

La voi cum e?

Despre Antoaneta 584 de articole

Imi place sa scriu, sa citesc.
Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

  1. Are telefon pentru ca acum este mai mult o necesitate decat un moft. Nu e scump si il foloseste mai mult pentru apeluri. Jocuri si tot ce vrea are pe laptop. Nu-i place sa se joace pe telefon.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,634 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: