șamponul potrivit

Cum alegi șamponul potrivit pentru părul tău

Cum alegi șamponul potrivit pentru părul tău

Există pe lumea asta tot felul de produse cosmetice, pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Șampoanele, ca și produse cosmetice, sunt și ele oferite consumatorilor într-o multitudine de variante, care mai de care mai atractive ca aspect și ca performanțe promise.

Și totuși, în acest imens hățiș, ce să alegi? Care ar fi șampon potrivit pentru părul tău? Inițial te-ai putea gândi (doar) la preț, dar având în vedere faptul că un șampon oricare ar fi el, nu costă o avere, cred că îți poți permite, mai ales că este vorba de frumusețea ta, cam tot ce ți-ar trebui și îți dorești de fapt.șamponul potrivit

Să mai spunem și că există șampoane „generaliste” de foarte bună calitate, cum ar fi cele la care li se face mereu reclamă la televizor și care ai putea să le ai mereu în casă pentru toată lumea, dar special pentru tine, doar pentru tine, cum să alegi? Desigur că trebuie să ții în primul și în primul rând de părul pe care-l ai (de îngrijit) și despre asta vom discuta aici.

1.Iată de exemplu, pentru părul blond există și șampoane speciale, dar și alte produse specifice de îngrijire a părului, cum ar fi mască de păr blond sau nuanțator blond. Chiar dacă părul blond ar fi teoretic cel mai ușor de spălat, deoarece firul nu are pigmenți, în realitate și acestui tip de păr îi trebuie acordată atenția maximă, având și el problemele lui.

2.Dacă ai părul castaniu natural, sau dacă ai „căpătat” prin vopsire această nuanță, va trebui să folosești șamponul potrivit părului șaten. De altfel pentru părul vopsit indiferent în ce culoare există șampoanele speciale inventate pentru a spăla bine părul, dar nu și vopseaua totodată, pentru ca părul să-și păstreze cât mai mult timp culoarea.

3.O categorie aparte de produse care există de ceva vreme și pe care le-am descoperit și eu sunt cele pentru părul grizonat, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Așa că dacă ai început să te bucuri de firele albe de păr ce apar la maturitate, vei avea nevoie și de un șampon care acopera firele albe. Aceste tipuri de șampoane nu sunt coloranți, ca să-ți vopsească părul alb, ci conțin substanțe hidratante și hrănitoare, ca să facă posibilă încetinirea procesului de decolorare (naturală) a firelor de păr și ca să-i redea acestuia sănătatea și frumusețea. Și părul alb are frumusețea și distincția lui în fond.

4.O să vă mai spun și că există șampon pentru păr creț, bun desigur pentru cazul în care ai părul creț și vrei să-l păstrezi așa. Părul creț sau ondulat natural este un dar de la natură și trebuie să știi cum să-l pui în valoare, de vreme ce alte femei nu-l au și cheltuiesc și bani ca să-l facă să arate așa.

5.Cred că deja toată lumea știe că mai există și păr gras, păr care necesită o atenție deosebită, deoarece nu părul în sine reprezintă problema, ci activitatea (mai intensă) a glandelor sebacee din piele capului. La fel există și păr uscat, din cauza acelorași glande, mai „leneșe” de această dată, care trebuie și hrănit și hidratat.

6.Despre un alt tip de produs, anume șamponul pentru îngroșarea firului de păr, vă voi povesti cu siguranță altădată, deoarece este un produs nou care promite multe.

Ce șampon să alegi pentru părul tău? Nu te mai uita la bani și alege ceea ce ți se potrivește și ai nevoie, pentru că părul are nevoie de îngrijire specială. De altfel fața și părul sunt primele care se văd la o persoană, mai ales de sex femeiesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.