produse părul deteriorat

Cum avem grijă de părul deteriorat?

În articolul de astăzi m-am gândit să vorbesc despre îngrijirea părului și ce produse folosesc eu pentru asta. Nu intenționez să fac recomandări de la anumite branduri ci să discutăm, dacă se poate, despre cum ne îngrijim părul în general.

Din când în când, atunci când am chef și când nu sunt pe fugă obișnuiesc să folosesc diferite aparate electrocasnice pentru uscarea părului, ondularea sau chiar îndreptarea acestuia. Și, după cum știm cu toții, folosirea acestora poate duce la deteriorarea firului de păr. Dacă mai adaug și combinația cu vopsitul acasă avem condițiile perfecte pentru a face daune acestuia.

produse păr deteriorat

Părul meu este unul mai dificil aș putea zice. Firul părului este subțire și se electrizează ușor. Unde mai pui că e și ușor ondulat. Așa că folosesc deseori produse pentru păr creț cum ar fi șamponul și balsamul pentru păr ondulat și creț pe care le vedeți în poza de mai sus.

Zilele trecute am fost la stilista mea pentru un tuns și am aflat, cu tristețe că firul de păr este cam deshidratat de la vopsit și folosit uscătorul de păr. Uneori, din dorința de a-i da un alt look am folosit chiar și placa de păr pentru a-l face drept. Și asta a contribuit la deteriorarea lui în ciuda faptul că am folosit și protecție termică păr.

Așa că nu am avut alta variantă decât să-l tund ceva mai multișor, practic toată partea dinspre vârf care era foarte deteriorată. Stilista mi-a recomandat să folosesc mască de păr, evident, tot una pentru păr ondulat și, dacă doresc să-mi schimb look-ul de la ondulat la drept mai degrabă să folosesc o placa de păr cu aburi. Dacă nu știai, aceasta se poate folosi fără o protecție termică pentru păr.

Produsele pentru protecția termică a părului, care se folosesc înainte de întinderea cu placa, de ondulare sau uscare, creează o peliculă protectoare fină care împiedică degradarea firului de păr. Conțin substanțe nutritive care întăresc și sporesc rezistența acestuia. În plus ele ajută la netezirea și fixarea părului în forma dorită.

Cu toate acestea, sinceră să fiu, după ce am citit mai multe despre placa de păr cu aburi mai degrabă m-ar tenta să investesc într-una, deși mai scumpișoară și să nu mai risc să mi se degradeze părul așa cum s-a întâmplat acum. Folosesc produse de protecția termică a părului cum e cel din imaginea de mai sus dar e posibil să nu le folosesc cum trebuie și, recunosc, mai uit uneori să protejez părul.

În schimb, folosirea unei placi de păr cu aburi are avantajul că e mai delicată cu părul decât plăcile clasice și nu usucă părul ci din contra, îl hidratează și astfel se previne despicarea firului de păr lăsându-l neted și strălucitor. Aceasta poate fi folosită atât la îndreptarea cât și la ondularea părului.

Aburii plăcii deschide stratul protector al firului de păr și îl pregătește pentru tratament și modelare iar aburul asigură deteriorarea părului datorată temperaturilor ridicate la care se ajunge în timpul întinderii acestuia.

Din cate am înțeles eu, în cazul folosirii unei astfel de plăci pentru întind părul nu mai e nevoie de aplicat un produs pentru protecția termică a părului așa că am putea renunța la el. Balsamul sau masca pentru păr trebuie însă folosite în continuare.

Eu am tot evitat să folosesc masca de păr, mai mult din comoditate. Prefer balsamul pentru păr ondulat. Acum, însă, sunt în căutarea unei măști pentru păr ondulat care să-mi ajute firul de păr să-și revină așa încât să nu mai fiu nevoită să îl tund atât de mult. Așa că ți-aș fi recunoscătoare pentru orice recomandare de acest gen, lăsată în comentarii. Orice sfat referitor la îngrijirea părului deteriorat sau pentru prevenirea deteriorării acestuia, este bine venit!

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.