Cum devii antreprenor? Sfaturi, idei, ajutor financiar!

Cum devii antreprenor? Sfaturi, idei, ajutor financiar!

 

Orice persoană care a încercat vreodată să realizeze ceva ştie ce este lupta şi greutăţile. Aceste lupte sunt o modalitate de a testa dacă eşti construit pentru locul în care îţi doreşti să ajungi. Majoritatea oamenilor renunţă atunci când se confruntă cu provocări, considerând că este prea dificil pentru ei. Dar sunt câţiva care se ridică şi se confruntă cu aceste provocări. (Andrei Ursachi)

De câteva luni tot citesc articole despre Andrei Ursachi, un tânăr antreprenor din România care nu doar că visează, ci reușește să transpună acele vise în realitate.

De câteva zile citesc articolele de pe site-ul lui și realizez că are multe lucruri în comun cu soțul meu. Bine, mă refer la partea de viziune, de luptă pentru a deveni mai bun, la partea cu lupta împotriva provocărilor și la confruntarea cu greutățile care apar.

Cine e Andrei Ursachi?

Să vedem….

1.până la 26 de ani a dezvoltat 6 afaceri din care cea mai mică are o cifră de afaceri de 100.000 euro —> antreprenor în serie

2.investește bani și timp în afacerile celor care au viziune și un plan de afaceri bine construit —> business angel

3.folosește marketingul digital pentru a dezvolta afaceri în orice colț al lumii.

Cred că cei mai mulți bloggeri îl cunosc drept co-fondator al platformei e-advertising. Imposibil ca mulți dintre voi să nu fi colaborat cu această platformă. Eu îi cunosc de câțiva ani buni, de pe vremea când aveam blogul pe subdomeniu.

Cum puteți beneficia de ajutorul lui Andrei Ursachi?

Eu zic că este mai mult decât simplu din ceea ce am citit pe site-ul lui. Există un formular online pe care îl completați care conține suficiente întrebări și variante de răspuns, menite să se poată stabili exact nivelul companiei voastre, existența unui plan de afaceri ori de marketing. Citind formularul am observat că se adresează companiilor de toate tipurile…de la ceva aflat în stadiu de idee până la companii aflat în stadiu incipient (s-a demarat procesul de producție), în stadiu avansat (produsele și serviciile sunt deja pe piață), start-up stage (dezvoltarea completă a procesului de producție), stadiul expansionist (produsele și serviciile se extind și pe alte piețe). Cu alte cuvinte, oricine se simte blocat și are nevoie de sfaturi ori bani pentru investiție, poate apela la serviciile acestui tânăr antreprenor.

Ce înseamnă antreprenor?

Un antreprenor este o persoană fizică sau juridică care se obligă, pe baza unor clauze și condiții contractuale, să execute (întreprindă) diferite lucrări (industriale, de construcții etc.) în beneficiul altei persoane sau organizații, în schimbul unei sume de bani dinainte convenite. El este un tip de agent economic reprezentativ în economia de piață care adoptă un comportament întreprinzător, de esență activă și inovatoare, specific sistemelor economice bazate pe concurență, risc și inițiativă privată. (sursa wikipedia)

Cu alte cuvinte, oricine poate deveni antreprenor dacă are viziune, dacă își crează un plan de afaceri, dacă obține o sumă de investit în acea idee. Adică dacă dezvoltă o afacere. Gândiți-vă că o idee de afaceri înseamnă orice…de la tablouri cu flori presate până la fabrică de pantofi. Nimeni nu are cum să vă spună „NU!” pentru că ideea e a voastră, banii sunt cei care vor finanța acea idee. Aveți nevoie de un plan de afaceri, de un plan de marketing. În ziua de azi, poți dezvolta orice tip de afacere atâta vreme cât ai încredere în propriile forțe, cât nu renunți la primele greutăți, cât timp reușești să mergi mai departe chiar dacă totul pare potrivnic la un moment dat.

De unde știu aceste lucruri?

De la soțul meu care e antreprenor. Lucrează pe cont propriu de aproape 10 ani. Luptă cu morile de vânt și nu cedează când apar greutăți, dimpotrivă reușește să își adune forțele și să caute soluții ca să meargă mai departe.

 

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

18 comentarii publicate

  1. Omul chiar stie ce face. Il urmaresc si eu pe Andrei Ursache de ceva timp si imi place modul sau de lucru.
    P.S. Unul din secrete cand vine vorba de antreprenoriat e perseverenta. Felicitari sotului tau ca nu se lasa batut.

  2. Am citit si eu despre Andrei Ursachi pentru ca imi place ceea ce face pentru a ajuta pe cei care au idei. Nu am incercat niciodata sa am o afacere pentru ca am fost sigura ca nu as fi reusit.

  3. Mai rar astfel de tineri la noi in tara care sa iti spuna cate ceva secrete si smecherii care sa te ajute sa te lansezi! Totusi cred ca pentru un succes garantat, ai nevoie nu doar de resurse financiare suficiente ci si de ambitie si determinare, altfel nu prea au cum sa-ti mearga treburile in domeniul asta.

  4. Io ti-am zis si pe facebook ca trebuie sa ai asta in sange. TImpul si cunostintele te fac mai bun, dar nu te pot invata ce nu sta in firea ta. Asta e parerea mea si mi-o menti in orice domeniu, nu doar cand vine vorba de antreprenori.

  5. Pentru a deveni antreprenor cred ca trebuie sa ai spirit si multa incredere, de asemenea cunostintele in domeniu sunt mai mult decat necesare pentru a ne ridica la un nivel cat mai inalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.