Cum îmi pregătesc casa și grădina pentru toamnă și iarnă? Mă informez bine!

Cum îmi pregătesc casa și grădina pentru toamnă și iarnă? Mă informez bine!

Știți deja că de patru ani ne-am mutat în actuala locație și că de atunci tot discutăm ce modificări am dori să facem. Unele îmbunătățiri le-am făcut deja, dar nu suntem prea mulțumiți de ele.

Altele încă își așteaptă rândul pentru că (1) nu ne-am pus de acord asupra lor, (2) ne-am schimbat ideile și proiectele au avut de suferit.

Ați aflat deja că luasem în calcul ideea de a ne muta. Nu pot spune că am renunțat complet la ea, dar nu știu dacă efectiv o vom face. Na, sunt multe lucruri de luat în calcul, nu e deloc ușor să faci un pas de acest gen.

Cum luăm noi decizii?!?

Indiferent ce decizie vom lua (că rămânem, că plecăm), casa și grădina trebuie îngrijite și pregătite. Sincer, nu aș vrea să ne mutăm decât dacă nu am avea încotro, dacă nu am găsi altă soluție. În fine, cu un lucru suntem de acord amândoi: vara e pe ducă, iar noi nu am avut efectiv timp de nimic așa că trebuie luate măsuri.

Nu știu cum e la voi acasă, dar la noi e cam așa…eu caut pe net informații, articole interesante, iar soțul e fanul filmulețelor despre DIY pentru că el e amator să le facă singur. După ce fiecare studiază problema, ne punem mințile la contribuție și încercăm să găsim o soluție comună. Cu alte cuvinte, încercăm să nu ne “batem”, ci să ne punem de acord 😛

Eu sunt adepta informării temeinice. Nu îmi place să acționez din impuls. E adevărat că eu sunt o persoană directă și uneori impulsivă, dar ultimii ani au reprezentat o lecție dură pentru mine și am învățat să iau decizii mai…raționale să zicem.

În urmă cu mulți ani, îmi plăcea să cumpăr reviste dedicate îngrijirii casei și grădinii, amenajărilor interioare. Vorbim despre ceva ce se întâmpla acum mai bine de 10-11 ani. Nu am mai cumpărat o revistă de nici nu mai știu câți ani (bine, pentru copii, am cumpărat, dar nu pentru mine) și asta pentru că prefer rapiditatea oferită de internet pentru a acumula informații.

Este foarte adevărat că îmi place să descopăr mici comori cum le numesc eu. Unii au talent să găsească magazine de cartier cu produse ieftine, frumoase și rare. Eu consider că am talent să găsesc site-uri interesante care mă captivează și mă determină să le studiez mai bine.

Mici comori care ascund secrete mari

Ați observat poate că nu am fost prea mult pe net în ultima perioadă. Momentan, pe blog sunt articole programate așa că nu pot spune că sunt prezentă prea mult. Am fost ocupată și am preferat să mă liniștesc, să iau o pauză de la toate lucrurile din jur. Dar…știți cum e omul care nu are stare, nu? Ocupat ziua, noaptea se plimbă prin casă din cauza  insomniei. Ei bine, eu nu pot spune că mă plimb prin casă, dar pot spune că stau cu telefonul în mână și vizitez tot ce îmi oferă google.

Și taman cam așa am găsit eu un site interesant despre casă și grădină. Site-ul se numește Edifica și are informații despre orice ai dori indiferent că stai la curte ori la bloc, că ai grădină ori ghivece cu flori, că vrei să construiești ori să modifici ceva. A…mai are și o secțiune despre călătorii și sfaturi, despre stil de viață …e un fel de revistă online aș zice eu. Practic, cum zicea o prietenă de-a mea, e un site taman bun să îți limpezești mintea și ochii, să îți stimuleze imaginația și să te ajute să cheltui banii cu folos 😀

Ebook gratuit despre organizarea spațiului

A…să vă mai spun ceva interesant? Puteți descărca gratuit un ebook pus la dispoziție de către acest site. Descarca ebook gratuit Despre ce este acest ebook? Despre cum să îți amenajezi spațiul mic, de acasă. Interesant, nu?

Momentan eu sunt încântată de acest site. Încă studiez articolele lor și îmi place că au anunțat ordinea în care vor publica articole, zilnic, pentru că mă ajută să înțeleg dinamica celor care se ocupă de el.

Luni – articole despre casă

Marți – articole despre grădină

Miercuri – articole despre construcții și amenajări

Joi – articole despre stil de viață

Vineri – articole practice

Știrile le publică pe măsură ce apar (evident!).

Frumos plan editorialist, nu?

Voi ce categorie de articole alegeți de pe acest site? Ce vă atrage mai mult? Partea despre casă și grădină? Ori despre construcții? Sau poate preferați articolele despre viața mondenă? 😀

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

32 de comentarii publicate

  1. Foarte interesant si util articolul tau. Pe mine ma intereseaza tot ce tine de bucatarie, mai ales ca bucataria mea e cam mica si as vrea sa o fac sa para mai mare 🙂

  2. Aleg articolele despre curte și grădină. Am anumite părți de curte pe care nu sunt decisă cum să le amenajez. Tot caut idei, dar încă nu sunt hotarăta. O sa vad ce idei gasesc la ei, poate ma ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.