spațiul în care servim masa

Cum mi-aș dori să arate a spațiul în care servim masa

Cum mi-aș dori să arate a spațiul în care servim masa

Faptul că petrec mult timp în bucătărie nu mai e un secret pentru voi. Cele mai bine de 1000 de rețete publicate pe blogul culinar au fost toate încercate mai întâi în mica mea bucătărie și apoi preparatele au trecut cu brio testul gustului fiind savurate de cei dragi.

Bucătăria noastră e micuță și compartimentată în așa fel încât într-o parte se întâmplă magia transformării ingredientelor în bucate gustoase iar o alta este spațiul în care acestea sunt degustate, spațiul unde familia se reunește în jurul mesei

spațiul în care servim masa

Nu e ceea ce aș fi visat eu pentru acest spațiu de gătit și servit masa dar e tot ceea ce am putut face ținând cont de configurația, de arhitectura casei. Asta, însă, nu mă împiedică să visez la cum mi-aș dori să fie acest spațiu, la cum aș amenaja eu spațiul în care noi ne petrecem timpul savurând preparatele create cu dragoste în bucătărie.

Visez la un spațiu mai mare și mai luminos, cu un perete mare din sticlă. De fapt o ușă rabatabilă dintr-un gem mare termopan pe care vara să o pot lăsa tot timpul zilei larg deschisă dar care iarna să îmi sigure confort termic.

Mobila din spațiul în care servim masa

Spațiul l-aș mobila minimalist și cu un design modern. Iar pentru asta aș alege un set ca cel din imaginea de mai jos, de culoare roșie, pe care l-am găsit aici și care are o masă cu blat din sticlă securizată și picioare metalice vopsite electrostatic. Iar scaunele au tapițerie care imită pielea.

set masă roșu

Culoarea roșie pentru mobilier este una nonconformistă dar, cum spuneam, eu sunt o persoană atrasă mai mult de designul modern dintr-o locuință. În plus, un set de masă și scaune de culoare roșie e numai bun pentru perioada în care suntem, adică cea de Crăciun.

Roșu este culoarea simbol a sărbătorilor de iarnă. Dar ea inspiră vitalitate și energie. Adică exact ceea ce avem nevoie pe parcursul fiecărei zile din an. Iar noi ne putem energiza nu doar cu preparatele sănătoase pe care le gătim zilnic în bucătărie ci și vizual, petrecând timp de calitate savurându-le.

Și, pentru că am foarte multe vase pentru gătit, de fapt recuzită necesară pentru pozele preparatelor de pe blogul culinar, mi-ar plăcea să am în acest spațiu și un bufet care să le depoziteze așa încât să nu fie la vedere.

Cred că un bufet Artemob Orlando, negru, cu design modern ar fi alegerea potrivită pentru ceea ce îmi doresc eu. Am dreptate?

bufet negru Orlando

Jaluzelele din spațiul în care servim masa

La geamurile mele mari aș pune niște jaluzele împotriva soarelui. Când este lumină prea puternică, în timpul zilei, le-as putea folosi pentru a o estompa dar în același timp, pe timpul serii acestea ne vor asigura intimitatea dorită.

Și ca să fie în ton cu mobilierul ales dar și pentru a da o notă de veselie și optimism în plus, aș prefera acest gen de jaluzele, Plisee Fiona Print Easy Care.

jaluzele Fiona

Decorațiunile de perete din spațiul în care servim masa

Orice loc din casă devine mai plăcut dacă este înfrumusețat cu decorațiuni de perete alese cu gust și potrivite spațiului respectiv.

Iar pentru locul în care noi servim masa cred că ar fi potrivit și un tablou de perete în culori vesele, complemetare cu roșul setului de masă și scaune. Așa că mi-ar plăcea acest tablou pe pânză, cu flori galbene pe fond gri.

tablou canvas flori galbene

Lustra din spațiul în care servim masa

Evident că aș avea nevoie și de o lustră care să se potrivească amenajării visate din spațiul în care servim masa. Aceasta ar trebui să fie una elegantă dar în același timp modernă și care să ne poată asigura suficientă lumină pe timpul serii, când, de obicei, ne adunăm cu toții in jurul mesei.

Și mi-ar plăcea ceva de acest gen, cum se vede în poza de mai jos.

 

lustra spatiu servit masa
M-a convins să o aleg, din multitudinea de lustre pe care le-am văzut, nu doar modelul modern dar care amintește de o floare, cum e și tabloul de pe perete, ci și culorile în tonuri de galben și roșu.

Cam astea ar fi alegerile mele pentru a decorara spațiul în care servim masa în funcție de gusturile și viziunea mea. Un spațiu mobilat modern, minimalist dar funcțional și plin de energie, vitalitate, căldură.

Aș fi curioasă cum vi se par alegerile mele și dacă și vouă v-ar plăcea ca spațiul în care serviți masa să fie la fel decorat, în stil modern. Vă aștept părerile într-un comentariu, mai jos.

6 comentarii publicate

  1. Imi plac mult alegerile tale. SI mie imi plac mult accentele de culoare in casa. Din pacate, nu am spatiu sa amenajez o camera speciala de luat masa, dar poate pe viitor reusim sa regandim cumva camerele.

  2. Noi luam masa in bucatarie la o masa destul de mica pentru ca nu ne permite spatiul mai mult. Daca as avea o bucatarie mai mare… as face minuni acolo. Un singur lucru nu imi place: masa din sticla. Eu prefer blaturile de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.